Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegek, veletek is...

Pánikbetegek, veletek is szokott ilyen lenni?

Figyelt kérdés

Egész nap rosszul vagytok, szédültök, ájulásérzetetek van és gyakran megy fel a pulzusotok? Nekem nem jön elő a pánikroham, mert megtanultam kontrollálni, de egész nap remegek, szorongok, nehezen kapok levegőt és úgy érzem, bármikor előjöhet egy nagyobb pánikroham. Régebben egy nap többször is engedtem, hogy előjöjjön, de már valamilyen szinten tudom, hogy nem fogok elájulni és nagy levegőket veszek, így nem hagyom, hogy rosszul legyek. Nektek, pánikbetegeknek nem kell mondanom, hogy mi mindent beképzel magának ilyenkor az ember, minden vizsgálaton átesik és még utána sem hiszi el, hogy nincs szervi baja. Annyira borzalmas, mert nem hiszem el, hogy ennyire rosszul legyek ettől az egésztől minden áldott nap:( Ti is így vagytok/voltatok vele? Most hogy érzitek magatokat?

17L

2010. márc. 12. 14:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

De most már rendszeresen szedsz durvább nyugtatót, nem?

5-6-tól valóban nem hiszem hogy rászoktál.

Én arra értettem, hogy másik dimenzióban érzed magad, az nagyon is elvonási tünet.

Gondold végig még egyszer, lehet hogy tévedek, de lehet hogy nem. Ha egyfolytában minden nap beszedted a 6-ot, akkor rászokhattál. Te érzed, hogy mitől múlik el a tünet.

És hogy más jellegű-e gyógyszerszedés után.

Én azért javaslom, próbálj meg Szendi Gáborral kapcsolatba kerülni (nem tudom, vállal-e betgeket), ő jobban tudja mi lehet sima pánik és mi elvonási tünet.

Hogy van-e szervi bajod nem tudom, én nem erre gondoltam, nem is akarlak ijesztgetni.

Nekem volt szívszorítás, zsibbadás, szívszúrás valóban pániktól.

De most pl. nagyon nehezen jöttek rá, hogy atípusos tüdőgyulladás, mert röntgen nem mutatja. Szerencse hogy 2 hónapja köhögök és hőemelkedésem van, különben biztos rám fogták volna, hogy pánikbeteg vagyok.

2010. márc. 12. 16:55
 22/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Amúgy a pszichológus segíthet? Én még nem járok, nincs időm suli mellett. Én pl. nem látszom szomorúnak, sőt, azt mondják mostanában, hogy milyen boldognak tűnök, mert mindig mosolygom, nevetek. Azonban nagyon sok negatív gondolatom van mostanában, iszonyatosan félek a jövőtől, a haláltól, a felnövéstől, megöregedéstől. Régebben mindig izgatottam próbáltam a jövőbe tekinteni, de most mindig az jár a fejemben, hogy minden rossz, utálok mindent, a legapróbb dolgokon is elsírom magam, valamint ha stresszhelyzetbe kerülök, már nem felidegesítem magam, hanem rosszul leszek (nehezen kapok levegőt, el akarok ájulni).
2010. márc. 12. 16:55
 23/34 A kérdező kommentje:
De nem szedtem be mindennap 6-ot, max 2-t, még anyut is megkérdeztem, hátha tévedek, de Ő is azt mondta, hogy biztos nem szedtem be egy doboznál 5-6-nál többet, úgyhogy kizárt. Én már egy ideje nehezen is kapok levegőt, meg állandóan hörög a légcsövem, meg valami irritálja és köhögnöm kell, de ez szerintem a sok légúti fertőzéstől van.
2010. márc. 12. 16:59
 24/34 anonim ***** válasza:

Ez bizonyos értelemben természetes. Nehéz átmenni a biztonságos gyermekkorból a felnőttek veszélyes világába. Te most pont ezt éled át, és ez tényleg ijesztő. De meg fogsz tanulni együtt élni vele, és még jobban fogsz örülni az életnek, pont azért mert múlandó. És a szeretteidet is jobban fogod értékelni. Meglátogatod majd gyakrabban a nagyszüleidet, mert rájössz, hogy nem lesznek örökké.

Rossz dolog erre rájönni, ijesztő is, de nagyon sok jó származik belőle.

2010. márc. 12. 16:59
 25/34 A kérdező kommentje:
Amúgy ha szervi bajom lenne, már a sok vizsgálat csak kimutatta volna, nem? EEG-n is voltam, az az agyi működésemet nézi, ott is minden rendben.CT, MRI mindent kimutat, ha a fejemben lenne valami, már látható lett volna. Más bajom nem tudom mi lehet ennyi idősen:S
2010. márc. 12. 17:01
 26/34 anonim ***** válasza:

Ha valakinek azért kell nyugtatót szednie, mert pánikrohamai voltak/vannak, annak többet ront, mint segít, ha leteszi a nyugtatót. Ha nem szedi, egy idő után elmúlnak az elvonási tünetek és marad az állandó szorongás és pánik. Én is tökéletesen ezeket éreztem, mint te, amikor hébe-hóba nyugtatóztam, a helyzet meg romlott magától mellette folyamatosan. Van megoldás.

Szendi köztudottan gyógyszerellenes és persze nem pánikbeteg. Én nem vagyok az. Antidepresszáns segítségével ki lehet belőle mászni. Tudom mit beszélek, mert magam is szedem. Nem igaz, hogy kismillió mellékhatása van, akkor ha eltalálják, hogy melyik kell neked. Lehet, hogy többször is cserélni kell.

Ami még fontos: ez igenis szervi ok. Az agy is szerv. Ingerület átvivő anyagok mennyiségével van probléma, ezt nem lehet úgy megoldani, hogy majd erősen akarom, hogy meggyógyuljak.

2010. márc. 12. 17:24
 27/34 anonim ***** válasza:
Hagyományosnak tekinthető vizsgálatok ezt nem fogják kimutatni az agyadban, ezért nem találnak semmit. A vérkép sem jelzi.
2010. márc. 12. 17:26
 28/34 anonim ***** válasza:

Ajánlok neked egy jó oldalt,ha esetleg még nem ismernéd: [link]

Ez pánikbetegek fóruma.Sok érdekes tapasztalatot,jó tanácsot olvashatsz ezen az oldalon.

A valeriánátval nekem nincs jó tapasztalatom.Igazából nem is a valeriána a hibás,mert az egyszerű macskagyökér és önmagában nem okoz hozzászokást,de a valeriána compositum barbiturátot is tartalmaz,ez egy hagyományos nyugtatószer,ha beveszed,másnap is benned lesz a hatása.

Ha például Sedacur fortét szednél,ahoz nem szoknál hozzá,semmi mellékhatása nincs és abban is van valeriána,de ez csak gyógynövényeket tartalmazó készítmény.

Vérvételre elküldtek?

Nyugodj meg,biztos nincs komoly betegséged,de a stresszes idegrendszer bizony tud kellemetlen tüneteket produkálni!

2010. márc. 12. 17:44
 29/34 A kérdező kommentje:
igen, voltam vérvételen, de az már 3 hónapja volt, lehet kéne még egy.
2010. márc. 12. 17:51
 30/34 anonim ***** válasza:
Ha már 3 hónappal ezelőtt is ilyen tüneteid voltak és nem mutatott semmi kórosat a vérvétel,akkor szerintem felesleges lenne újra.
2010. márc. 12. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!