Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegek, veletek is...

Pánikbetegek, veletek is szokott ilyen lenni?

Figyelt kérdés

Egész nap rosszul vagytok, szédültök, ájulásérzetetek van és gyakran megy fel a pulzusotok? Nekem nem jön elő a pánikroham, mert megtanultam kontrollálni, de egész nap remegek, szorongok, nehezen kapok levegőt és úgy érzem, bármikor előjöhet egy nagyobb pánikroham. Régebben egy nap többször is engedtem, hogy előjöjjön, de már valamilyen szinten tudom, hogy nem fogok elájulni és nagy levegőket veszek, így nem hagyom, hogy rosszul legyek. Nektek, pánikbetegeknek nem kell mondanom, hogy mi mindent beképzel magának ilyenkor az ember, minden vizsgálaton átesik és még utána sem hiszi el, hogy nincs szervi baja. Annyira borzalmas, mert nem hiszem el, hogy ennyire rosszul legyek ettől az egésztől minden áldott nap:( Ti is így vagytok/voltatok vele? Most hogy érzitek magatokat?

17L

2010. márc. 12. 14:33
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:
És hogy lehet elviselni azt az érzést, amikor olyan, mintha nem is ott lennétek, ahol vagytok? Mintha minden összefolyna és egy másik dimenzióban lennétek? Annyira ijesztő, úgy megvisel:(
2010. márc. 12. 14:36
 2/34 anonim ***** válasza:
Milyen gyógyszert szedsz? Konkrétan nyugtatóra gondolok.
2010. márc. 12. 14:39
 3/34 anonim ***** válasza:
Nekem kb. 6 éve jött elő, teljesen kikészültem idővel. Valami borzalom volt. Aztán az évekkel múlt, és ma már semmi nincs, se rosszullét, semmi. Csak kicsit érzékenyebb vagyok. Magadat kell rábeszélned, hogy el fog múlni, vége lesz, és hogy nincs semmi bajod. Voltak napok, mikor én egész nap csak ezeget mondogattam magamnak. Nekem így sikerült.
2010. márc. 12. 14:40
 4/34 A kérdező kommentje:
Ataraxot szedek, a neurológus azt írt fel 1 hónapja.
2010. márc. 12. 14:41
 5/34 A kérdező kommentje:
De én már alig bírom, suliba is alig tudok járni. Mindig a barátom kísérget mindenhova. Múltkor vártam a metrót, megint elkezdtem pánikolni és annyira megszédültem, hogy azt hittem, kérek valakitől segítséget, mert meghalok.
2010. márc. 12. 14:44
 6/34 A kérdező kommentje:
Meg én minden lépcsőn szédülök, úgy kell valakiben megkapaszkodnom, hogy le ne essek.
2010. márc. 12. 14:44
 7/34 anonim ***** válasza:

Figyelj ide: Különbözik ez a rosszulléted attól, ami előtt még nem szedted a gyógyszert?

Gondolom nem véletlen kezdted el szedni. De előtte is ebből állt a pánik?????????

2010. márc. 12. 14:48
 8/34 A kérdező kommentje:
A legapróbb dolgokon is elsírom magam, félek a hirtelen haláltól, attól, hogy egyszer csak elájulok és meghalok. Főleg az agyvérzéstől félek, ha megszédülök vagy elkezd zsibbadni a fél arcom, akkor egyből elkezdem nézni, hogy tudom-e még mozgatni a karomat, meg lábamat és nem kaptam-e agyvérzést.Nálam ez még júniusban kezdődött, akkor volt a legelső pánikrohamom, mikor leestem a lépcsőn és bevertem a fejem, aztán anyuék rám ijesztettek, hogy "úristen, mi történt? bevigyünk a kórházba?" , én meg eleinte csak megijedtem, aztán elkezdett zsibbadni mindenem, nem kaptam levegőt, úgy éreztem, meghalok és akkor kerültem kórházba, d kiderült, hogy semmi baja a fejemnek, csak szörnyen bepánikoltam. Utána nem jött elő, aztán kb. októberben megint rámjött egy roham, mikor annyira felstresszeltem magam tudatalatt egy történelem tz miatt. Akkor kijött az orvos, mondta, hogy ne idegeskedjek, de utána elkezdődött komolyabban, majdnem minden este rámtört ez a kínzó érzés és azóta vagyok ilyen borzalmasan. Már voltam minden vizsgálaton, nincs szervi bajom, de még mindig nem hiszem el. Ha belegondolok, már tavaly óta ki vagyok készülve idegileg.
2010. márc. 12. 14:54
 9/34 A kérdező kommentje:
Igen, egy 3 hónapja már ebből áll, hogy állandóan szédülök, remegek, rosszul vagyok és nem úgy jön a pánik, hogy jól vagyok, előjön, elmúlik és kész, hanem minden percben bennem van ez az érzés, ezért is ennyire borzalmas. A tanulásom is szörnyen leromlott, suliban nem tudok koncentrálni, meg többször ki kell mennem óráról.
2010. márc. 12. 14:57
 10/34 anonim ***** válasza:

Az hogy elestél, gondolom nem a pánik miatt volt. Utána jöhetett néhány testi tünet, ami természetes egy esés után, amitől meg bepánikoltál.És utána már nem tudtad feldolgozni ezt az ijedtséget és újra meg újra előjött.

Viszont van néhány tüneted, amit én nem a pánik rovására írnék. Az, hogy távolinak érzed a környezeted, mintha lebegnél vagy hasonló, minden olyan megfoghatatlanul valószínűtlen, hogy közel érzed magad az ájuláshoz, a halálhoz, a szédülés, reszketés...de mint mondtam különösen ez a távlság érzés, ez nyugtatóelvonási tünetnek tűnik. Biztos, hogy korábban nem szedtél semmi gyógyszert, saját megnyugtatásodra? Mondjuk egy vény nélkül kapható Valeriána vagy hasonlók?

2010. márc. 12. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!