Skizofrén barát, családtag, ismerős? Kell félni tőle?
Nálam egy ismerőst már pszichiátrián kezelnek skizofréniával. Elmebajjal. Tele nyomják gyógyszerekkel, amiktől alig tud beszélni. Régen nagyon aggressziv volt. Most azt hiszem a gyógyszerei miatt eléggé kezelhető lesz.
De most fogják kiengedni a kórházból. Egyfolytában hívogat, s azt mondja szerelmes belém. S mindent megtesz értem. Bár mi régen jártunk, azt azért tudni kell. De én nem akarok tőle semmit újra. Van egy teljesen ép elméjű barátom,akit szeretek. Hiába mondom hogy nem akarok tőle semmit, nem érti meg? Vagy mit mondjak neki, hogy felfogja és megértse? Ha a szemébe vágom, hogy gyűlölöm, akkor ő arra mit fog reagálni?
Szóval egy kicsit félek tőle.
Van rá okom?
Nagyon szeretnék a barátoddal beszélni.
Én szintén hívogattam egy lányt, és meg voltam győződve róla, hogy egymásnak születtünk, amég meg nem állapították nálam ezt a betegséget. Azóta nem hívogatom Őt, és nagyon el vagyok keseredve, mert "tudatára ébredtem" annak, hogy tévedtem a lánnyal kapcsolatban.
Szeretnék kimászni ebből a betegségből, és teljes értékű életet élni. Egyébként egyáltalán nem vagyok veszélyes, csak néha levakarhatatlan voltam. Most már levakarható vagyok.
Én is paranoid skizofrén vagyok:
Azért valamit tisztázzunk. A lány, akire én rászálltam blogot írt, folyton ködösített, feltette az iwiwre a telefonszámát, MIUTÁN meggyőzőtött róla, hogy én is látom! Erre én nem tudtam mit tenni, zaklatni kezdtem a szerelmemmel. Erre Ő följelentett. Most békénhagyom, szedem a gyógyszereimet, és próbálok egyenesbejönni. Ez volt 9 hónapja, azóta szerintem nincs oka hogy féljen tőlem, tudattam a rokonaival, hogy folyamatos pszichiátriai ellenőrzés alatt állok, soha nem akartam senkit bántani, és nem is fogok soha többé. De még mindíg rémálmaim vannak, saját magamról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!