Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Örömtelenné váltam, mi ez?

Örömtelenné váltam, mi ez?

Figyelt kérdés
Egy ideje kiestem a saját életemből és idegenként nézek magamra,utálom magam rondának,üresnek,önbizalomhiányosnak látom magam ami a legrosszabb hogy,már nem tudok semmiért lelkesedni ami eddig hajtott.pl régen hittem ,hogy valaha összejöhetek plátói szerelemmel ,ma már belátom hogy lehetetlen ,már nem akarok párkapcsolatot és semmit,a napi feladataimat csak azért végzem el ,hogy értelmeset is csináljak.
2010. márc. 10. 22:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Törődj többet magaddal, járj társaságba!!!

Lassan itt a tavasz, majd megváltozik minden! :-)))))))

2010. márc. 10. 22:37
 2/9 anonim ***** válasza:

"utálom magam rondának,üresnek,önbizalomhiányosnak látom magam"

Sajnos velem is ez a helyzet. Sajnos már ott tartok, hogy szakember segítségét fogom kérni. Egyedül a munkámnak élek, nincsenek normális barátaim, mindenkinek kb csak a pénzem kell, soha nem hív fel senki telefonon, hogy "figyelj Ati, lesz egy jó buli, nem akarnál jönni?". Ha megyek valahová társaságba, akkor azért megyek, mert kikönyörgöm magamnak, hogy mehessek, aztán ahogy megérkezek, mindenkinek érzem az utálatát, így buli után mindig megtörve, magamba roskadva fekszek az ágyamban.

Normális párkapcsolatom nincs, és ez lassan felőrli az idegeim. Nagyon nem jó ez így, nagyon nem!

2010. márc. 11. 01:55
 3/9 A kérdező kommentje:
A szakembert ajánlom, mindenképp ,én már megjártam és olyan gondom nincs amit ne tudnék kezelni ,csak már olyan sokat vegetáltam ,hogy nem tudok megváltozni és társaságba meg azért nem járok mert a kontaktlencsét már nem bírja a szemem így újra szemüveges lettem és borzalmasan nézek ki:( így le kell mondanom a párkapcsolatról mert ki akar egy retardáltal járni meg soha többé nem akarom azt hallani ,,hogy nem érzek irántad semmit" tudom nekem ez a keresztem amit annyiszor kell újra élnem ameddig nem tanulok belőle, de ez csak az egészséges emberre igaz.nem nyavajgok ,csak realizálok, de kezdem megszokni érzelmi melankóliát és félelmet.
2010. márc. 11. 02:28
 4/9 anonim válasza:
Én is átestem ezen. Az elején nagyon rossz volt. Egy nagy érzelmi trauma után vesztettem el a hitem szinte mindenben. Az ismerőseim arca is teljesen idegen volt, nem értettem mi történik, hol vagyok, mi értelme ennek az egésznek, csak bolyongtam. Dolgoztam ugyan, de minek. Nekem voltak/vannak barátaim és a velük való beszélgetés segített, de "csak" arra volt jó, hogy ne süllyedjek el. Aztán egy céges rendezvényen egy grafológus olyanokat mondott az írásomból amin megdöbbentem, de rögtön felismertem, hogy teljesen igaza van, ő tanácsolta, hogy a munkán kívül csináljak mást is. Akkor kezdtem el hobbit keresni. Egy darabig annyira lent voltam, hogy nem érdekelt semmi, így nem is találtam semmit, állandóan kifogásokat kerestem, csalódottnak éreztem magam, és persze mindenki más hibás volt. Aztán az egyik ismerősöm javasolta, hogy menjek el egy jobb agyféltekés rajz tanfolyamra. Mind a mai napig úgy gondolom, hogy az volt életem fordulópontja. Utána pergett fel az életem. Azóta nagyon sok kreatívnak mondott tanfolyamon voltam, ami egész szépen kitölti az életem, tudom élvezni amit csinálok, és örülni neki. De a számomra legfontosabb hatása az volt, hogy nemcsak, hogy megbékéltem a másik nemmel, hanem elkezdtem megérteni, és megértettem a saját problémáimat is ezzel kapcsolatban. Partnerre ugyan még nem leltem, de most már legalább nyitott vagyok egy újabb kapcsolatra, igaz, hogy ehhez még a rajztanfolyamhoz képest is el kellett telni egy kis időnek. A megértés, megbékélés, megbocsátás az egy dolog. De az újrakezdés már nehezebb.
2010. márc. 11. 16:05
 5/9 anonim ***** válasza:
ismerem az érzéseiteket sajnos nekem ráment a külföldi életem jó munkám volt, iskolába jártam. bár mondjuk még csak 24 vagyok
2010. márc. 13. 15:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Menjetek el pár napra kutyamenhelyre segíteni. Ingyen, persze, vagy gondozzatok beteg hozzátartozókat. Nagyon jól átmossa az ember lelkét az együttérzés, utána másképp látjátok a gondokat.
2010. márc. 14. 11:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Eltelt két év és szörnyű ezt olvasni. Mi változott? Semmi annyi külömbséggel többé nem szolgáltatom ki magam senkinek :P azóta no para(bár tudom ,hogy boldog sem lehetek senkivel de hát mindennek meg van a z ára)
2012. febr. 19. 21:04
 8/9 anonim ***** válasza:

mit történt mi változott ? én most ebben vagyok ..-és élhetetlen :(

Csak bőgnék ..azt gondolom hogy már mindeki előrébb tart mint én ..-és még is ha valamit változtatok csak hogy ne maradjak le ..vagy mert hogy történjen az élet ..nem leszek boldogabb sőt.

Mi segített át Kérdező ?

2012. júl. 1. 21:07
 9/9 A kérdező kommentje:

Nos nos az nagyon hosszú lenni ide legépelni ,de mivel én megbontom azt a szokást ,hogy nem vagyunk képesek egymáson segíteni én ezt most megteszem még is.Gondolom van könyvtár ahol élsz?(nem szeretek olvasni szöveget nem fogadom el )

Tanulj és fejlődj íme az első löket:

Andrew Matthews:Hallgass a szívedre!

:Élj vidáman!

Aki most kuncog ,hogy miféle ,,gyerek" irodalmat osztok meg közlöm velük ,hogy azért ezeket írom mert ezeket az írásokat hülye is megérti nem mintha az előttem lévőt akarnám lehúzni.Csak ezek könnyűek!ez legyen az első lépcső fok :)a többi jön magától :) és válaszd is őket:)

2012. júl. 4. 03:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!