Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizofrén lennék?

Skizofrén lennék?

Figyelt kérdés
Konrkétan a katatónra gondolok. Szóval pánikbeteg voltam, egy időben OCD-s (azt hiszem), szorongással küzdöttem. Most bizar gondolataim vannak. Mondjuk csak elképzeltem, hogy UFÓk is irányíthatják a gondolkodásomat, pedig tudom, hogy ez hülyeség, de mégis megfordult a fejemben, aztán mindig próbálom elhitetni magammal, hogy ez a valóség, amiben élek,itt nincsenek ilyen dolgok, itt minden racionálisan működik (filozófiát tanulok, és racionlista vagyok mellesleg), továbbá félek a szellemektől, de ezt is tudom, hogy nem létezik, mégis olyan érzésem van, és olyan téveszmék, vag ynem is tudom minek nevezzem ezt, törnek rám, hogy megszálltak, és nekem ezért 3x megkell érintenem egy dolgot, vagy mozdulatlannak maradni, furcsa pózban pár percig, ameddig nem érzem, hogy már minden rendben, hogy nem fognak megszállni, tehát ameddig nem jut el ez a gondolat. Borzasztóan félek, szinte mindent átkell gondolnom, én mondanám ezt OCD-nek, de oda a kézmosás, rakosgatás, gyűjtögetés jellemző. És pár skizofrénnek is van betegségtudata. Én nem tudom, nem értem, ez lehet a pánik és sok szorongás mellékhatása? Sohasem drogoztam, alkoholt is csak ritkán iszok, sőt egyáltalán, nem cigizek, és nem szedtem antidepresszánsokat sem.

2015. aug. 10. 00:06
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, és mondjuk olyasmi, hogy kényszerképzetként megjelenik az, hogy egy ufó lábam van,aztán gyorsan egy ember lábra kell gondolnom, addig ameddig nem vagyok biztos benne, hogy most már minden oké. És ez a kényszerképzet 5 percig is gyötörhet, pedig tudom, hogy butaság az egész, de mégis félek, mert eléggé félős típus vagyok, és ezért ezt elvégzem. Mintha az agyamban zajlanának ezek a rituálék, amióta ezzel leterhelem az agyam, azóta nehezebben fogadom be az információkat is, pedig szeretek tanulni és olvasni, de akármikor rámtörnek ezek...és aztán eljut a gondolat,hogy valami nincs rendben velem, olyankor szinte hányingerem van a félelemtől. Mikor pánikbeteg voltam, az is borzasztó volt, most már ez is...ezek a kényszerképzetek és gondolatok. Összevagyok zavarodva teljes mértékben. Mondjuk már nem aludtam kb 2 hete normálisan, mert mindig hajnalban járok aludni (nincs alvászavarom), lehet a fáradságtól is? Én nem tudom...De ez borzasztó.
2015. aug. 10. 00:17
 2/7 anonim válasza:
Amíg csak elképzeled, hogy ufók irányíthatják a gondolataidat addig nem vagy Skizofrén. Amikor már biztos vagy benne, akkor gond van.
2015. aug. 10. 00:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát olyankor olyan érzés, hogy félek, ezért inkább megteszem azt a kényszercselekedet, a biztonság kedvéért, viszont nem hiszem, hogy a képzelet valós lenne. A konspirációs teóriákat sem szeretem...
2015. aug. 10. 01:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, az alváshiány okozhat hallucinációt. Aludd ki magad rendesen, és valószínűleg helyre állnak a dolgok.
2015. aug. 10. 01:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez hallucináció?
2015. aug. 10. 01:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez OCD.

Voltál már vele pszichiáternél? Pszichológusnál?

2015. aug. 13. 13:46
 7/7 anonim válasza:
Nem vagy skizofrén.Ez ocd,tudom nekem is ez van sajnos,nagyon ijesztőek az en képzeteim is ,en is azthittem skizofrén vagyok de orvos mondta,hogy mivel van rálátásom,hogy ezek a dolgok irracionálisak így skizofrén nem lehetek.Mindenképpen menj el orvoshoz mert kezeletlenul átmehet skizofréniába.
2015. szept. 18. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!