Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizofrén lennék?

Skizofrén lennék?

Figyelt kérdés

[link]

"Hallucinációk - nem létező dolgok észlelése, például képzeletbeli hangokat hallása."

Néha ha sok kávét ittam, vagy nem bírok aludni, akkor a kedvenc zenémet halucinálom be, s olyan mintha rendesen hallanám.

"Inkoherencia (összerendezetlenség) - logikátlan gondolatok."

Ritkán szokott lenni ilyen, összezavarodok, ha álmos vagyok és logikátlanok a gondolataim

"Nem megfelelő érzelmek (nevetés, miközben rémisztő képekről beszél);."

Ilyen is volt...

"nem sikerül a bejövő információ feldolgozása; nehézzé válik odafigyelni valamire; memóriazavarok alakulnak ki."

Ilyen is szokott lenni, de csak pár másodpercig.

2015. ápr. 20. 22:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én láttam már embert skizofréniás tüneteket produkálni, az ennél sokkal durvább volt.
2015. ápr. 20. 23:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi bajod.
2015. ápr. 20. 23:08
 3/9 anonim ***** válasza:
35%
Lehet, hogy azok vagytok. :-) Kérdezzetek meg egy szakembert!
2015. ápr. 20. 23:08
 4/9 anonim válasza:
100%
Nos. A logikátlan gondolataidat a fáradtság is okozhatja. A nem bírok aludni részt viszont a sok kávé vagy alvászavar is okozhatja. A kedvenc zenéd dúdolása viszont nem mondanám,hogy tünete ennek. A fáradt agy érdekes dolgokat hozhat ki a szervezetedből ilyen a hallucináció is többek között. Szerintem aludj rendesen és elmúlnak a "tüneteid". De ha nem tudsz aludni akkor mindenképp orvos..
2015. ápr. 20. 23:26
 5/9 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem ne az internetrol szedj le feligazsagokat es ne probald diagnosztizalni magad. Ha ugyanezen a webbeteg oldalon mondjuk rakeresel a rakos megbetegedesre, akkor kb fel ora utan meg tudod allapitani magadrol, hogy legalabb harmincfele rakos tuneted van.

Kozben pedig csak egy bajod van, az, hogy az internetrol probalsz diagnozist gyartani magadnak, ami miatt nem csak a fizikai betegsegekrol, de a mentalis betegsegekrol is konnyen felretajekozodsz mert felreertheto, nem egyertelmu, stb.

Ha barmikor ugy erzed, hogy valami problemad van, mindig szakemberhez fordulj eloszor.

2015. ápr. 20. 23:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

a skizofrének nem szokták felvetni, hogy te jó ég mi van, ha az vagyok. inkább az van, hogy nem lehet meggyőzni őket arról, hogy betegek. a hozzátartozóik vetik fel, hogy kóros elmeállapotról lehet szó. szóval ellene szól a te hozzáállásod.

amúgy meg ezek a dolgok erőltetve igazak lehetnek bárkire, aki fáradt vagy nem figyel oda éppen.

ami kóros: pl. a nem megfelelő érzelmek olyanra utalhatnak, hogy "összegubancolták az agytekervényeimet a földönkívüliek, így nincs gondolatom" vagy "rettentően beteg vagyok, mert nem vér kering az ereimben, hanem valami más" és eközben kacag, pedig azt várnánk, hogy megviseli a vélt testi betegsége. téveszmék is szoktak lenni, pl. üldözik, szerelmes belé egy híres ember, fontos ember leszármazottja, megmérgezik stb. a logikátlan gondolatok meg azt jelenti, hogy konkrétan nincs kapcsolat két egymás utáni mondat között, meg tök értelmetlen az egész. (pl. "megalkottam a rubikkockát ilyen ötösben mert rájöttem hogy eddig átvertek amikor azt mondták, és a tévéből megint hozzám szólt az a szakállas, de másnap nem találtam a jegyzeteimet a matematikai felfedezésemről".)

2015. ápr. 22. 00:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én anyám skizofrén. Volt, hogy elkezdett nevetni, aztán egy jó ideig nevetett. Kijöttek a mentők, de ő még akkor is nevetett, meg akkor amikor nyugtatót adtak neki, ha egyáltalán adtak neki, nem tudom, hogy ezt, hogy kezelik. Apámmal elváltak, anyám akart elválni, mert mindenféle hülyeséget képzelt apámról. (Pl.: a szennyesbe pisilt, pedofilizált engem... stb.) az újjabb bebeszélései pl:ő Jézus felesége és mi vagyunk a gyerekeik, apám Luifer az ördög, aki hipnotizál minket, meg varázsolgat, repül amit zigorúan tilos, hamisított diplomája van, mert igaziból kondomból írta a diplomáját, mindent hamisít.... Nehogy varázsoljatok! -mondja mindig. Nem lehet semmijen logikus magyarázatot adni neki, mert mindenre van egy hülye kifogása, ez eleve már ott kezdődik, hogy nincs Isten, de ott vannak a hívők, ebből már nem lehet kibújni. Az emlékezete pocsék, állandóan variálja. Kétlem, hogy te skizofrén lennél. :) 14/L
2015. ápr. 23. 21:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Eleinte egy híres énekessel voltak szerelmesek, aki egyébként meleg. Már megőrültem, hogy állandóan az ő bandájának a számát halgatja. Viszont most, amikor átmegyünk hozzá egy északára, az és próbálok elaludni, az általa festett Jézus ilyesztő szeme tekint vissza rám. Tőle örököltem a barna szemem. :D
2015. ápr. 24. 11:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Macsekcico, a linken nem talalhato kitoltheto kerdoiv.
2015. máj. 9. 02:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!