Skizofrén lennék?
"Hallucinációk - nem létező dolgok észlelése, például képzeletbeli hangokat hallása."
Néha ha sok kávét ittam, vagy nem bírok aludni, akkor a kedvenc zenémet halucinálom be, s olyan mintha rendesen hallanám.
"Inkoherencia (összerendezetlenség) - logikátlan gondolatok."
Ritkán szokott lenni ilyen, összezavarodok, ha álmos vagyok és logikátlanok a gondolataim
"Nem megfelelő érzelmek (nevetés, miközben rémisztő képekről beszél);."
Ilyen is volt...
"nem sikerül a bejövő információ feldolgozása; nehézzé válik odafigyelni valamire; memóriazavarok alakulnak ki."
Ilyen is szokott lenni, de csak pár másodpercig.
Szerintem ne az internetrol szedj le feligazsagokat es ne probald diagnosztizalni magad. Ha ugyanezen a webbeteg oldalon mondjuk rakeresel a rakos megbetegedesre, akkor kb fel ora utan meg tudod allapitani magadrol, hogy legalabb harmincfele rakos tuneted van.
Kozben pedig csak egy bajod van, az, hogy az internetrol probalsz diagnozist gyartani magadnak, ami miatt nem csak a fizikai betegsegekrol, de a mentalis betegsegekrol is konnyen felretajekozodsz mert felreertheto, nem egyertelmu, stb.
Ha barmikor ugy erzed, hogy valami problemad van, mindig szakemberhez fordulj eloszor.
a skizofrének nem szokták felvetni, hogy te jó ég mi van, ha az vagyok. inkább az van, hogy nem lehet meggyőzni őket arról, hogy betegek. a hozzátartozóik vetik fel, hogy kóros elmeállapotról lehet szó. szóval ellene szól a te hozzáállásod.
amúgy meg ezek a dolgok erőltetve igazak lehetnek bárkire, aki fáradt vagy nem figyel oda éppen.
ami kóros: pl. a nem megfelelő érzelmek olyanra utalhatnak, hogy "összegubancolták az agytekervényeimet a földönkívüliek, így nincs gondolatom" vagy "rettentően beteg vagyok, mert nem vér kering az ereimben, hanem valami más" és eközben kacag, pedig azt várnánk, hogy megviseli a vélt testi betegsége. téveszmék is szoktak lenni, pl. üldözik, szerelmes belé egy híres ember, fontos ember leszármazottja, megmérgezik stb. a logikátlan gondolatok meg azt jelenti, hogy konkrétan nincs kapcsolat két egymás utáni mondat között, meg tök értelmetlen az egész. (pl. "megalkottam a rubikkockát ilyen ötösben mert rájöttem hogy eddig átvertek amikor azt mondták, és a tévéből megint hozzám szólt az a szakállas, de másnap nem találtam a jegyzeteimet a matematikai felfedezésemről".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!