Skizofrén lennék?
Mostanában merült fel bennem ez a kérdés.
2010 óta van egy "másik felem". Minden nap, minden percben velem van, őt én irányítom. Tisztában vagyok vele, hogy ő nem létezik, mindig is tudtam, de jó elmondani neki a gondolataimat. Ez lehet azért is alakult ki, mert nincs testvérem, itthon nem tudom kivel megbeszélni a gondjaimat. Alapjáraton semmi bajom, teljesen egészséges vagyok, jó tanuló, értelmes. Ez a dolog nem zavar, egyenlőre nem komolyabb, mások nem veszik észre.
Amit még megfigyeltem, hogy a figyelmem hamar alábbhagy, sokszor nem tudom miről beszéltem. Nehezebb odafigyelnem a tanárokra, arra, amit olvasok. Gyakran érzem azt, hogy figyelnek, összeesküvés elméleteket gyártok.
Furcsa egyéniség vagyok, de ez nem zavar :)
Orvoshoz nem akarok fordulni, csak kíváncsi vagyok hogy ez tényleg skizofrénia-e.
Egyébként gyakran szorongok, főleg ha félek valamitől, amit nekem kell megcsinálni. Nem hinném hogy ez hozzátartozik a betegséghez, de gondoltam leírom.
Köszönöm szépen a válaszokat!
14/L
Ez nem skizofrénia, szerintem ez egy képzeletbeli barát csupán, ami sok gyereknek van, igaz, kicsit fiatalabb korukban...A skizofrén nincs tisztában azzal, hogy a másik énje nem létezik, az számára nem egy külső, elképzelt alak, hanem valóban önmagának egy másik személyisége.Többnyire ezek a személyiségek nem is tudnak egymásról.
A többi pedig, amiről írsz, tipikus tinikori "dili".
Nem vagy skizofrén. Én is azt mondom, hogy van egy "képzeletbeli barátod". Nekem is van mai napig, pedig 21 éves vagyok, nincs testvérem, valószínű azért alakult ki bennem még 7-8 évesen. Nincs másik személyiségem, mert mindig ugyan az a hülye ökör vagyok :DD
Magammal szoktam megbeszélni a gondjaimat, magamban beszélek néha, de csak akkor amikor egyedül vagyok, ha pl.: buszon ülök, akkor magamban gondolkodom és beszélgetek magammal. Az én "képzeletbeli barátomat" inkább önmagam annak a részének mondanám, aki a helyes döntéseket hozza. Az agyam okos, egyenes felének. Mert ha mélyen elgondolkodom magamban, vagy beszélek magammal, meggyőzöm magam, akkor 90%-ban mindig a jó döntést választom mindenben.
Lehet, hogy ez hülyén hangzik, meg idiótának tűnök, de én inkább ezt tudom el képzelni rólad, magamból kiindulva.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Kedves utolsó, a leírásod alapján magamra ismertem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!