Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizofrén lennék?

PainInTheDarknesss kérdése:

Skizofrén lennék?

Figyelt kérdés

2 énem van. Tudok kedves, aranyos lenni...magyarul normális, de van amikor előtör belőlem a gyilkos...előszeretettel bántanék bárkit, hogy lássam szenvedni és nem érdekel, hogy megbántom azt akit szeretek. Egyszer a barátom viccelődött azzal, hogy skizofrén vagyok...másnap elkezdett jobban érdekelni a dolog, ezért rákerestem a neten. Elolvastam a tüneteket és néhány igaz volt rám:

-Téveszmék - nem a valóságból táplálkozó személyes hit, például paranoia (követnek valakit, összefogtak valaki ellen).

-Hallucinációk - nem létező dolgok észlelése, például képzeletbeli hangokat hallása.

-Érzelemmentesség, vagy nem megfelelően kimutatott érzelmek.

-Folyamatos olyan érzés, hogy valaki figyeli.

Ezek igazak rám...bár gondoltam arra is, hogy ez azért van, mert kamaszodom. Szerintetek? 13L

2015. jan. 5. 15:01
 1/6 anonim válasza:
Minden iskolában van egy iskolapszichológus. Menj el, és segíteni fog, a skrizofénia legfontosabb jele az akusztikus hallucinációk.
2015. jan. 5. 17:10
 2/6 anonim válasza:
Nem vagy az mert akkor nem tudnád megkülönböztetni a valóságot a halucinálásokkal,nincs betegség tudatod és eléggé fiatal is vagy.
2015. jan. 5. 19:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem jó ezt ennyire leegyszerűsíteni, de én azt mondanám, hogy kamaszodsz:) Skizofrén biztos nem vagy, az iskolapszichológussal való beszélgetés meg ártani nem árt.
2015. jan. 6. 00:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Menj el a pszichológushoz, skizofrén bárki lehet, nekem van egy barátom, aki mostanra gyógyult ki belőle, nála is 13 évesen diagnosztizálták, ennek 10 éve.
2015. jan. 7. 16:36
 5/6 A kérdező kommentje:
Ha az is vagyok, nem akarok belőle kigyógyulni.
2015. jan. 8. 14:28
 6/6 anonim válasza:
OFF: Ha tegyük fel az vagy,akkor nem tudsz kigyógyulni belőle,maximum tünetmentes lehetsz (ha jól tudom). Csak érdekességképpen írtam,tudom hogy nem válaszértékű a hsz-em.
2015. jan. 9. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!