Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha nagyon stresszelek, nem...

Ha nagyon stresszelek, nem bírok enni. Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés

Azt, hogy "nem bírok" szó szerint értem. Most lelkileg borzasztó állapotban vagyok, és egy falat tojásrántottát sem bírtam ma reggel megenni. Ki kellett köpnöm azt az egy falatot, és rohantam WC-re, mert éreztem, hogy összeszűkül a nyelőcsövem. Percekig tartó mély légzéssel tudtam csak visszaküzdeni. Nem minden étellel van ez így, úgy figyeltem meg, hogy minél egyszerűbb és minél kevesebb benne a fehérje, annál könnyebb megenni.

Hogy miért stresszelek, azt most inkább hagyjuk; arra vonatkozóan kérnék tanácsokat, hogy mit érdemes ilyenkor csinálni, hogy jusson tápanyag a szervezetembe, de ne jöjjön a hányinger.

Előre is köszi!

2015. aug. 4. 12:27
 1/4 anonim válasza:

Nyugodj le a pi...a!!!:D

Amúgy az hasznos lehet ha egy héten keresztül minden nap leírod min idegeskedtél és vasárnap átnézed min volt érdemes, érdekes eredményt kapsz...

2015. aug. 4. 12:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Borzasztó dolgot műveltem magammal és mással is. Ellöktem magamtól azt, aki szeretett... és nem tudom, meg fog-e bocsátani.
2015. aug. 4. 12:42
 3/4 anonim ***** válasza:

A megbocsátás az Ő dolga. A Tiéd az, hogy merj odaállni elé és bevallani, hogy szemétséget csináltál. Küldj neki egy levelet, vagy mondd a szemébe vagy tegyél valamit amivel jelzed, hogy megbántad. Onnantól viszont bízd rá. Én van, akinek soha nem bocsátottam meg pedig nem csinált katasztrofális dolgot és van akinek igen, pedig nagyon csúnyán elbánt velem. Mindkettő az én ügyem volt önmagammal. Mindenki önmagával viaskodik. Ő is, Te is.

Csakhogy nálad pszichoszomatikusan, vagyis a "lélek" betegsége, a megbocsáthatatlannak tartott bűn miatt van az állandó hányás (a be nem fogadás, az étel, az élet el nem fogadása). Csak az segít, hogy ha ezt először a fejedben majd a szívedben is helyre rakod. Addig a többi fizikai dolgokra való tanács nem segítség. Ha igazán szeretett meg fog bocsátani bármit tettél. Viszont idő kell neki is, Neked is. Ha nem akar most látni akkor is írj egy levelet. Tedd el a fiókba, hátha valamikor el tudod juttatni hozzá.. Ha magadat tönkreteszed azzal nem teszel neki jót. Térj vissza az életbe, egyél azt először ami jól esik. Akkor is, ha egészségtelen, ha egy tábla csoki akkor azt, ha csak zöldség vagy gyümölcs akkor azt edd.

2015. aug. 5. 13:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia, megkérdezhetem hogy vagy mostanában? Ha jobban vagy és elmúlt ez az állapot, mi segített benne? Nagyon hasonló helyzetben vagyok, és sajnos már az egészségemre is kihatással van. :(

Köszönöm válaszod!

2016. febr. 23. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!