Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez szociális fóbia?

Ez szociális fóbia?

Figyelt kérdés

Az osztályomba már nyugodt vagyok, viszont ismeretlen emberek előtt nem merek beszélni, félek, hogy beégek. Ha megállít valaki az utcán akkor nem tudok megszólalni. Fogalmam sincs mit kéne mondanom, ha sok ember vesz körbe általában össze-vissza beszélek és remegek.

Ez már az, vagy egyszerűen félős vagyok?

2015. júl. 30. 02:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%

Használj ékezetet, ok?

"Aki fel, az el sem megy a tarsasagba. Aki a gatlasai ellenere megis elmegy a tarsasagba, az nem fel csak nyafog."

Na ne mondd! Csak végletek vannak, ugye?

A kérdező pont az olyan arrogáns, érzéketlen alakoktól tart, mint te. A kutyám utolsó körmében több empátia van, mint benned.

2015. júl. 30. 08:48
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
Mas iranybol megkozelitve: A kerdezo azt irta magarol, hogy idegenek elott nem tud megnyilni, de a megszokott kornyezeteben lassan fel tud oldodni. Nos, jo azzal tisztaban lenni, hogy a fobia nem oldodik kesobb sem.
2015. júl. 30. 08:48
 13/24 anonim ***** válasza:
56%

"Megprobalom a Te szinteden megmagyarazni kedves ertelmetlen 71%-os :) "

Ne fáradj, nem érdekelnek az arrogáns barmok.

2015. júl. 30. 08:49
 14/24 anonim ***** válasza:
Nem tudok ekezetet hasznalni, mert angol kiosztasu billentyuzetem van ... egy kis kepzelo erovel igy is ertheto (csak pottyoket es vonalakat kell odagondolnod)
2015. júl. 30. 08:49
 15/24 anonim ***** válasza:
91%

"Nos, jo azzal tisztaban lenni, hogy a fobia nem oldodik kesobb sem."

Na ne mondd! Eccerű vagy, mint egy faék!

2015. júl. 30. 08:50
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem vaguok arrogans, csak ertheto (igaz nem Neked)
2015. júl. 30. 08:50
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Most meg mar faek vagyok? :) Oke!
2015. júl. 30. 08:51
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Amugy pedig ezt a faek dolgot is rosszul gondolod: ek a legegyszerubb gep! Jo lenne utananezni :)
2015. júl. 30. 08:52
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
Eszrevetted kedves 71%-os, hogy minden kommentedben serto jelzoket probalsz ramakasztani? Veletlenul nem magadrol beszelsz ilyenkor?
2015. júl. 30. 08:55
 20/24 A kérdező kommentje:

15 éves vagyok és lány. A boltba is félek elmenni, előtte jó párszor átgondolom, hogy mit fogok mondani, vagy hogy fogom mondani.

Az osztályban tényleg nyugodtabb vagyok, de még most se szívesen beszélek. Próbálok ellene tenni, de mindig amikor megszólalok azt érzem, hogy beégek, ha nem reagálnak rá. Volt, hogy egy teljesen ismertlen közegbe voltam és a barátnőm eltűnt én pedig rendesen rettegtem, és mikor megláttam valaki ismerőst megkönnyebűltem. Mármint olyan ismerőst, akivel jöba vagyok. Van pár osztálytársam, akit ha meglátnék nem mernék oda menni, mert még nem beszélgettünk.

Ugyanígy volt a koliban. Egyetlsn emberrel voltam jóba, volt egy hét, hogy nem jött, és a többi lányhoz nem mertem hozza szólni, pedig egy szobába voltunk, mégsem beszélgettem velük maximum kétszer egy év alatt. Lehet, hogy nem pont szociális fóbia, de nem érzem, hogy ez normális lenne.

2015. júl. 30. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!