Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most ez idegösszeomlás vagy a...

Most ez idegösszeomlás vagy a xanax mellékhatása?

Figyelt kérdés
Nagyon sok minden összejött és úgy éreztem, hogy össze fogok roppanni, elkezdtem szedni a xanaxot (előtte is vettem be, amikor úgy éreztem, hogy szükségem van rá), de most napi szinten szedtem 0,5ösből 1-2 szemet. Teljesen le vagyok lassulva, nem érdekel semmi, csak hatalmas űr és fájdalom van bennem, gyomoridegem van, fáj a fejem, de még ígyis alig bírok aludni, csak vagyok...mintha álmodnék, mintha már semmi se számítana. Le akarom tenni a gyógyszert és nem fogok többet bevenni. Mennyi idő alatt ürül ki a szervezetemből? El fog ez múlni?
2015. júl. 27. 23:55
 1/9 A kérdező kommentje:
Amúgy kb 10 szemet vettem be így az utóbbi hetekben, volt, amikor egy nap csak 2x felet szóval annyira nem volt vészes és nem is volt sok.
2015. júl. 28. 00:02
 2/9 anonim ***** válasza:
El fog, de célszerűbb lenne ha a xanax rendszertelen kapkodása helyett elkezdenéd az orvos által előírt dózisban RENDSZERESEN és tartósan szedni, és megvárni amíg ezek a tüneteid elmúlnak, mivel csak a kezdeti időszakra jellemzők. Ha pedig még nem jártál orvosnál, akkor itt az ideje, mert lehet hogy nem (csak) xanaxra volna szükséged, hanem valami normális antipszichotikumra amit nem a háziorvos ír fel. A fél miligrammosból napi 2 nem olyan brutális mennyiség egyébként, bajod nem lesz tőle, csak ha pszichés panaszaid vannak akkor jobb lenne ha tényleg egy szakorvos mondaná meg hogy miből szedj és mennyit. És fontos hogy ha felír valamit, akkor ne hagyd abba idő előtt, mert a kezdeti időszakban szarabb lesz tőle. A xanax (alprazolam) felezési ideje 11 óra körül van egyébként, de nem írtad mióta szeded úgyhogy nehéz megtippelni mikorra ürül ki.
2015. júl. 28. 00:04
 3/9 anonim ***** válasza:
10 szem tényleg nem sok. Semmi bajod nem lesz tőle. De ha még nem voltál dokinál akkor tényleg ideje.
2015. júl. 28. 00:04
 4/9 A kérdező kommentje:
Tényleg nem tudom pontosan, mert sajnos felelőtlenül, össze vissza szedtem. Mindenképp megkeresek egy orvost!! Úgy az utóbbi 2 hétben szedtem rendszeresen és annyi idő alatt fogyott el kb. a 10 szem
2015. júl. 28. 00:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Nyugi, azon ne aggódj hogy valami bajod lesz tőle, én annak idején napi 4x0.25-ös dózisban szedtem évekig, és simán abba tudtam hagyni, az első pár hét után pedig a szédülés, álmosság is elmúlt. Azóta nem szedem egyébként, de azért mondom hogy ez nem nagy mennyiség, durvább betegeknek felírnak napi 3-4 Mg-ot is.
2015. júl. 28. 00:12
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen, csak, hogy én most "kezdtem" úgymond...

És most rendesen be vagyok pánikolva, mert most nagyon rosszul lettem, de lehet ez meg már csak a szokásos pánikrohamom attól, hogy bebeszéltem.

2015. júl. 28. 00:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez valóban csak a pánik. Én is éltem/élek vele, tudom. Ennyi xanaxtól akkor sem történne semmi maradandó bajod ha egyszerre vennéd be, nem hogy két hét lefolyása alatt. A kezdeti időszakban sem lesz tőle idegroncs az ember, csak amiket leírtál, fáradtság, szédülés, apátia, stb. De ezektől nem lesz bajod. Aludd ki magad, és ha félsz, ne vegyél be többet amíg nem beszéltél egy szakorvossal, és nem mondta meg ő mit szedjél. Bajod nem lesz tőle, azt garantálom.
2015. júl. 28. 00:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Szegénykém :-(Ne szégyelld a problémádat hisz emberek vagyunk érzésekkel,csalódásokkal.Kérj segítséget mert ezek maguktól nem múlnak el.1 tanács szeresd önmagad nagyon mindig bármi is történjék még ha a körülmények mást bizonyítanak is annál jobban szeresd magad :-).
2015. júl. 28. 02:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Szokásos pánikrohamaid vannak? Ezt elmondtad az orvosodnak? Honnan van xanaxod?
2015. júl. 28. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!