Az egyik barátnőm nagyon rosszul van mostanában. Csak arról beszél, hogy megszeretne halni. Mit tegyek? Bővebben lent.
Lehet hogy érdemes volna azt csinálnod hogy most a táborban úgyis együtt lesztek, messze otthonról, neki is jobb lesz egy kis környezet változás. Ott beszélgessetek sokat erről a témáról is. És mondd el neki, hogy aggódsz érte és nem akarod őt elveszíteni, de ahhoz hogy jobb legyen neki, tenni is kéne érte. Próbáld finoman rávezetni, hogy ez egyedül nem fog menni és hogy rendben van az hogy segítségre van szüksége. Néha mindenkinek kell segítség. Legyél vele őszinte, mondd, hogy nem bízol teljesen abban, hogy nem fog őrültséget csinálni és szerintem ő sem hisz ebben egyébként. Legfeljebb áltatja magát.
Szóval ez az egész szituáció nehéz és én se akarok rossz tanáccsal szolgálni, de a helyedben megpróbálnék vele alkut kötni: Vagy elmegy egy pszichológushoz magától, vagy te beszélsz a szüleivel, mert láthatóan egyedül képtelen segítséget kérni. Vagy elő áll neked egy harmadik piszkosul hihető opcióval, hogy mit tesz azért, hogy jobban legyen. Az utolsó opcióval légy nagyon kritikus, mert átmehet védekezésbe és bármit megjátszhat. Meg úgy általában is, nem biztos, hogy betartja amit ígér, de azért meg kell adni neki az esélyt. Szerintem a tábor közepe után, vagy úgy az utolsó harmadában kéne ezt mondani neki, hogy ettől függetlenül legyen még időtök együtt, le tudjon nyugodni, de ne tegye tönkre ez az egész a tábort.
Mondd el neki hogy szereted, hogy mellette állsz, de nem nézheted az önpusztítását tétlenül és ő sem várhatja tőled, hisz barátnők vagytok.
Persze nem biztos, hogy igazam van... De én jobban értékelném ha úgy szorítanának sarokba, hogy megkapom a döntés lehetőségét. Másrészt viszont tapasztalat, hogy néha könnyebb ha helyettem kérnek segítséget. Hosszú távon senkit se utáltam, aki ilyesmivel próbálkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!