Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Diszkalkulia, azt jelenti...

Diszkalkulia, azt jelenti hogy problémája van a számokkal. Ez azt jelenti, hogy szellemileg is egy kicsit elmaradott?

Figyelt kérdés
2010. márc. 5. 08:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

nem.

én kettő ilyen személyt ismerek az egyik egy 24 éves srác, érettségi alól is fel volt mentve matekból, ahhoz hülye volt....bocs, diskalkuliás, de nyelvvizsgája van jóképű és kulúrált, normális alak.

a másik egy kicsit idősebb csajszi és nem írok többet róla..., mint, hoyg a Bravo tv-ben dolgozik.ÖÜlt már képernyőn is ( szóval egyáltalán nem visszamaradott)

2010. márc. 5. 08:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

szia.

tanár vagyok, itthon is tanítok...nemrég hoztak egy kislányt, 5-es, én első blikkre megmondtam, hogy diszkalkuliás, de a tanárai idáig ezt nem vették észre, vagy nem akarták. Nagyon durván az, és az a baj, hogy ennyi idősen már nehezen lehet kezelni. Ugyanis lehet. Logopédus foglalkozik ezzel, az a legjobb, ha már elsőben kiszűrik a diszkalkuliát.

A szülei sem akarják elvinni szerencsétlent a vizsgálatra, (pedig diszgráfiás és diszlexiás is!!!! és azt meg tudják...) mert ez már derogál nekik, azt hiszik a gyerekük hülye. Pedig nem hülye. Sajnos egyre több ilyen gyerek van, én nem tudom megmagyarázni miért...talán egy szaporodásbiológus igen.

Szóval nem hülye a gyerek. A szülei a hülyék, hogy nem viszik el logopédushoz és nem mentetik fel. A sok egyes, meg hogy nem érti csak kudarc a gyereknek.

Ez a kislány mióta hozzám jár, egyre jobb, pedig én nem vagyok gyógypedagógus, csak próbálom az elemi dolgokat megtanítani neki. Írt egy 2/3 dolgozatot, örömünnep volt náluk otthon... No comment.

2010. márc. 5. 08:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A diszkalkulia mellett is lehet valaki nagyon okos, csak a számfogalma nem alakult ki megfelelően.

Bármilyen értelmi képességek mellett előfordulhat.

2010. márc. 5. 17:48
 4/5 anonim válasza:
83%

Mi most vizsgáltattuk meg nyolcadikban a gyerekünket, és felmentették diszkalkulia miatt. Eddig már össegyűjtött magában egy halom szorongást, gátlást, kisebbrendűségi érzést. Ha ezt tudtuk volna, megelőzhettük volna régen.

Sajnos a 'pedagógusok' az iskolában csak osztogatják az egyeseket, és eszükbe se jut, hogy kiszűrjék ezeket a gyerekeket, állítólag nem értenek hozzá, mert nincs gyógypedagógusi végzettségük.

Mindenkinek tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk egyformák. A diszkalkuliások a reál tantárgyakban alkalmatlanok, viszont más tantárgyakból kitűnőek lehetnek. Miért kellene minden embernek egyformában értenie mindent? Akkor mindenki átlagos lenne!

Hidd el, semmi baj sincs a gyerekkel, ha csak a számokkal áll hadilábon. Keressetek olyan területet, ami megy neki, hogy legyen sikerélménye, és hivatása az életben.

Egyébként hitem szerint azért van ennyi ilyen gyerek, mert felgyorsult nagyon az életünk, és nincs idő a gyerekeinknek megtanítani azt, amit megkövetelnek. Egy gyerek nem fogja két perc alatt megérteni azt, amihez 10 óra kell. És a szülők nem szakértői minden tantárgynak, hogy otthon megtanítsák a gyereknek azt, amit az iskolákban nincs idő részletesen és tételesen megtanítani. Már arra sincs nyugodt, békés családi kör, hogy elbeszélgessenek a szülők a gyerekekkel, nem hogy folyamatosan otthon tanuljon és gyakoroljon. Hát ez itt a baj.

Tehát hidd el, nincs baj a gyerekkel, teljesen normális, ha sokat tanítanák neki a számokat, azt is meg tudná tanulni, de ebben a világban nincs rá idő.

Egébként pedig hol a fenében számolnak már fejben? Miért ezt kell vágnia a gyerekeknek? Mindenhol már komputer és számológép van, senki nem számol papíron sem! Akkor miért erőltetik a suliban?

No ennyit, nyugi, nézzétek meg, hogy mi megy neki!

2010. márc. 11. 18:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem.

De: www.google.hu

2010. márc. 18. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!