Borzalmas étkezési zavarom van, valaki tud segiteni?
15/L vagyok. 2009 nyarán mép szép, edzett testem volt, aztán kissé eldobtam a sutykot és visszahiztam pár kilót. Ez épp elég volt ahoz, hogy egy hihetetlen zabálási mániám alakuljon ki, ami abból áll, hogy délelőtt suliban olyasmit eszem, amit nem kéne aztán amikor hazajövök nincs kedvem tornászni már ( a testem és amiatt is, hogy megint bekajáltam a suliba ) és akkor este megint zabálok, mert nem tornásztam és mert úgyis a " ma " egy elvesztett nap. Igen, csakhogy ez minden nap igy megy. Az egész onnan indul, hogy nagyon félek. Félek attól, hogy jön Április, Május, Június és én kövér leszek és nem fogok tudni szoknyát hordani a suliban és stb
És ez annyira megrémiszt, hogy ösztönösen kajálásba torkollik az egész és már annyira, hogy hihetetlen mennyiségű kaját vagyok képes megzabálni egy nap. Nem is tudom, olyan mintha azt hinném, hogy minnél többet eszek annál jobban fogok kinézni vagy nem is tudom, nem értem magamat. Azt hiszem az osztályból én vagyok az egyedüli aki ennyire fél a hájtól és egyben az egyedüli aki ennyit eszik. Segitsetek !! ( 15/L, 158 kiló 58 kg )
Szia!
Nem vagy egyedül, dettó ugyanígy vagyok, 25/L.
Egyszerűen arról van szó, hogy nem vagy képes kimászni a punnyadtságból, mert enni és tespedni nagoyn kényelmes, hiába tudod, hogy már alig maradt időd, hogy formába hozd magad...
Én is eszem szinte egész nap falatozom valamit, de közben tudom, hogy nyárra jól kellene kinézni... Viszont nem vagyok képes nemet mondani az evésre, úgy vagyok vele, hogy ez a mostani adag már úgyis mindegy, majd a következőnél elkezdem a figyit, vagy majd holnap...
Ez nem táplálkozási zavar, ez a nem kellően szilárd elhatározás eredménye, illetve a nem elég erős bizalom a sikerben.
Fejben dől el minden. Tehát csupa maszlagot tudok mondani, ami közhelynek hangzik, de igaz sajnos:
én is ezért küzdök épp. meg kell érteni, hogy itt az idő, el kell kezdeni, mert szebb, egészségesebb akarsz lenni. Nincs is szükséged annyi kajára valójában, mint amennyit megeszel, csak nem tudsz megálljt parancsolni. Gondolj bele, hogy valójában éhes vagy-e, mieéőtt enni kezdesz...
Nekem az segít, hogy evés előtt megkérdezem magamtól, éhes vagyok-e. Ilyenkor az esetek 80%ában NEM a váalsz, elszégyellem magam és elpakolom a kaját. Mikor valóban éhes vagyok, akkor pedig eszem, de csak akkor.
Így nincs az az érzése az embrenek, hogy csomó mindent összezabélt, és kár a testmozgás már, mert el fogod tudni mondani magadról, hogy ma szépen figyeltéál az evésre, így egy kis tornával rásegíthetsz a dologra.
Sokkal pozitívaban fogod látni a helyzetet.
Tudatosítsd, hogy már nem tél van, nem is kell a sok kaja, csak hozzászoktál az evéshez. Képzeld, hogy már nyár van, meleg, nem éhezel a nehéz kajákra, meg a sok evésre.
Ez is segít.
Remélem, tudtam segíteni.
Sok sikert!
25/L
Gondolom a 158 az centi akart lenni. :)
Amugy sztem ezzel a kg-centi parral nincs gond.
Ha az segit, rakj ki ket bikinis kepet a hutore. Egyet, amin egy csoppet molett holgy van bikiniben, es egyet amiben egy vekony (de nem egy csontvaz!). Es ha belenezel a hutobe, mindig dontened kell majd, melyik szeretnel a nyarra lenni.
Hajra! :D
Ha délután nem tudsz edzeni, akkor reggel, iskola előtt kellene. Vagy iratkozz be egy edzésre, és mielőtt még hazamennél, járj el! Most úgyis jön a tavasz, egyre jobb az idő.
Este pedig ne falj fel bármit, ami az utadba kerül! Könnyűt egyél! Emellett igyekezz jobban elosztani az étkezéseket! Este, mielőtt eszel, állj meg egy kicsit, és kérdezd meg magad: Éhes vagy? Csak akkor egyél, ha igen. Kitartás!
Ha pszichés oka van az evési mániádnak, akkor ez kényszer (vagyis valami helyett eszel pl. szexhiány kompenzálás). A bűntudatod nem valódi, mert nem veszed komolyan.
Az is lehet, hogy nem pszichés, hanem táplálkozási gond, mert ha sok cukortartalmú ételt eszel, akkor felborul az emésztés és sokkal több kaját viszel be, mint amennyi kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!