Borzalmas depresszióban szenvedek. Mit tudok tenni ellene házilag, orvos nélkül?
Az már egy jó dolog, hogy felismerted a helyzetet, illetve azt, hogy ezen változtatni kell.
Szerintem te egyedül nem tudod meghatározni, mennyire súlyos az állapotod, de ha már azt érzed, hogy nagyon...
Mindenképp fordulj szakemberhez, hidd el, nem ciki, rengetegen vannak hasonló helyzetben!
Ő tudja,mi a teendő, de a megoldáshoz természetesen te is kellesz!
Kitartást és mielőbbi gyógyulást!!!
Előző:igen,és beteg is vagy!
Ha csak ostobaságokat tudsz tanácsolni, légyszíves ne írj választ!!
Az orvosok meg nyilván nem a semmiért kaptak diplomát,ennyi erővel egy sima náthába is belehalhatna az ember!
Most nyugodtan szidjatok de a gyógyuláshoz fontosabb az egyéni hozzáállás mint a gyógyszer. 15 évig gyógyszereztek depresszióval aztán 4 éve meghalt az orvosom. Sok könyvet olvastam el és rájöttem, hogy a depresszió sok esetben egy hiánybetegség. Ha nincs komoly okod rá akkor biztosan valamilyen hiányod van. Vigyázz az idegsejtjeidre. Csak keveset vagy semmit azokból amik ingerlik az idegrendszert (pia, cigi, kávé), táplálkozz rendesen, sok zöldség, gyümölcs. Tartózkodj sokat a levegőn, mozogj. Menj sokat a természetbe, sportolj. Használhatsz ásványi anyag és vitamin kiegészítőket bátran. És ami nekem a legjobban bevált az az Omega3.
És még valami. Ne fáraszd magad sok bulizással. Egy kiegyensúlyozott partnerkapcsolat aranyat ér.
Természetesen ha van problémád az azonnal old meg.
Csak akkor számít depressziónak a rossz közérzet ha legalább két hétig tart. Gyógyszert csak az utolsó lehetőségként próbáld orvosi javaslatra. Nem fogja megoldani a problémáidat csak elodázza. Azon kívül növeli az öngyilkossági veszélyt. Ezt nem nagyon hangsúlyozzák a dokik. De sokan éppen akkor lesznek öngyilkosok amikor szedik a bogyókat. Amíg a bogyókat szedtem többször próbálkoztam öngyilkossággal. Azóta meg se fordul a fejemben.
Ha kíváncsi vagy még valamire e-mailben szívesen válaszolok. Fel a fejjel, túl leszel rajta.
Szia!
Ha nem muszáj,akkor ne menj orvoshoz. Sok helyen alig van ideje az orvosnak a betegre. Pl.: pszichiáter- valahol kb 5perc jut egy betegre, felírnak a páciensnek valami antidepresszáns-t aztán mehet isten hírével....
Szerintem először próbáld meg magadban,a lelkedben rendezni a dolgokat. Ha vannak félelmek, akkor valahogy legyőzni , ha vannak akikkel rosszban vagy, békülj ki velük.Legyél sokat emberek között, tűzz ki célokat magad elé. Az semmiképp sem jó,ha otthon gubbaszt valaki,az csak ront az állapoton..
Egyébként vannak alternatív gyógymódok,gyógynövények,amik még segíthetnek. Citromfő teát igyál. És szerintem a lelki problémákat az ember sok esetben saját maga rendbe tudja hozni! csak akarni kell és nem szabad elhagyni magad!
Első vagyok.
Nem arra gondoltam, hogy rögtön szedj be mindenféle gyógyszert, hanem hogy keress fel egy pszichiátert!
Rengeteg módja van a depresszió kezelésének,amikhez nem kell gyógyszer!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!