Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegek, szorongók, akik...

Pánikbetegek, szorongók, akik evvel küzdenek, nektek is szokott lenni ilyen? (lent. )

Figyelt kérdés

Sokszor rám törnek sírógörcsök.. leginkább az egyedüllétet nem bírom, vagy ha tudom, nincs a közelemben olyan személy, aki meg tudna nyugtatni, ha rám jönne valami rémség. Egyre gyakrabban tör rám ilyen zavartság, amitől nagyon megijedek és teljesen ráparázok, hogy mivan, ha az elmémmel van már valami? :( Zavart leszek, térben és időben is, meg olyan, mintha megőrülnék.. ha valaki eltereli a figyelmem teljes mértékben, azonnal elmúlik. Akkor nem lehet nagy bajom, csak ez is az agyam hülyesége és a szorongástól van? Szombaton annyira rosszul lettem egy hülye balhé után, hogy összeestem és már az ügyeletet hívta anyukám... akkor is annyira zavart voltam, azt se tudtam hol vagyok, csak sírtam erősen meg remegtem... a dokik elkezdtek velem beszélgetni, kérdezni és azt vettem észre, hogy ahogy beszélek velük, lassan el is múlt az egész zavar. Mások is éreznek ilyet? Már 10 hónapja kezdődött enyhe pánikrohamokkal, most utalt be a dokim Szegedre gyermekklinikára, pszichoterapeutához, aki pont ilyen bajokkal foglalkozik.. de sajnos még több, mint 1 hét mire lesz időpont és addig nem tudom hogy maradjak meg. Mikor reggel anyukám elmegy itthonról, akkor pánikolok be mindig. Sírok, remegek, mielőtt elmegy és megér megnyugtatni, ölelgetni... nem vagyok egyedül, szerencsére bátyusom itthon van egész nyáron velem. De attól is rettegek mindig, hogy mivan, ha anyunak baja esik? :( Nemrégen halt meg a nagymamám, azóta van ez az egész őrület, szorongás, zavartság, minden... nagyon szerettem és közel álltam hozzá, szóval az okot tudom, ez váltotta ki. De anyumnál is ha pl. későn ér haza, már pánikolok, sírok, ha nem érem el telefonon, már futok az utcára, megyek elé, teljes őrületben vagyok.. pedig csak sokáig volt boltban. Nem egyszer fordult elő ilyen, hogy késett, én meg már agyon sírtam magam, hogy mivan, ha baja esett? Gondolom mamám halála miatt van ez is. Nem csak anyuval, a többi szerettemmel is sokszor gondolkozok ezen, hogy te jó ég, mivan, ha most láttam utoljára? Nem tudok megnyugodni sehogy sem ezektől a gondolatoktól.. :( Tegnap hajnalban 0.25 frontinból egy felet vettem be (háziorvos kiírta, ha vészhelyzet van) és úgy sikerült aludnom még.. de nem akarom minden reggel ezt eljátszani, félek, hogy rászokok. :( De még 1 hát mire jön a szakszerű segítség... szóval rövidre fogva ez a zavartság más pánikosnál is van??

Nyugtassatok meg valahogy. :(

16/L

2015. júl. 7. 04:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen van, nem vagy egyedül.Próbáld lefoglani magad nagyon, fogjál neki nézni egy jó sorozatot, olvass egy könyvet, vagy valami olyasmit csinálni amit nagyon szeretsz.
2015. júl. 7. 05:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Próbálom magam mindig lefoglalni. Napközben megy is, főzök, sütök valamit, takarítok, házimunka ugye mindig van... közben éneklek, zenét hallgatok, táncolok.. meg sportolok, minden nap futok fél órát este. Csak hajnalban mikor anyu megy dolgozni, még ébren vagyok, vagy felébredek, tudatosan is felébreszti magát az elmém... és ilyenkor jön a szorongás, zavar, pánik, minden. Megint 0.25 frontin felét kellett bekapnom, mert nem bírtam tovább.. nagyon utálom, hogy ezt kell a szervezetembe vinnem és félek is, mert 16 vagyok csak és nekem tudom, hogy káros. :( Anyu lebeszéli, hogy csütörtökön már mehessek Szegedre, ott majd szakszerűen eligazítanak.. kell-e gyógyszer, milyen kell, milyen terápia, stb. gyermekklinika, erre kiszakosodott orvosokkal, nem hiszem, hogy rosszat csinálnának velem. Ugíe most ebben a néhány napban nem lesz bajom a frontintól? Nem szokok rá? Nagyon félek... de azt mondják 0.25 fele kevés.. többet soha nem mertem bevenni és megnyugtat ennyi is. De utálom az ilyen szereket és aaajjjj... utálom, hogy rákényszerülök, nem akarom. :(
2015. júl. 7. 05:46
 3/6 anonim ***** válasza:
szia Evi:DDDDDDD
2015. júl. 7. 08:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nem szoksz rá, de javasolnám a természetes összetevőkből álló nyugtatótak, igaz, nyilván nem annyira erősek, de nem is addiktívek és túladagolni sem lehet.
2015. júl. 7. 18:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Valeriana Relax, citromfű teát iszom, de ezek nem használnak.:((
2015. júl. 7. 19:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Levendula teát igyál és levendula kapszulát vegyél. De kúraszerűen, ne csak mikor rosszul vagy.
2015. júl. 7. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!