Nagyon buta vagyok az élethez, mit tegyek?
Hivatalos ügyeket nem tudok elintézni, hivatalos papírokat mindig rosszul töltöm ki.
Nem tudom a telefonszámom fejből. Nem tudok olyan alapvető dolgokat, amik a mindennapi életben előfordulnak. Az a gáz, hogy 19 éves vagyok és nézem a többieket, hogy milyen jól intézik a dolgukat.Főleg akkor rossz érzés, ha mindenki jól csinálja csak én bénázok és rontok el mindent. Én még az irataimat se hordom magamnál. Szétszórt vagyok, elhagyom a dolgaimat, otthon hagyom.
Sokszor nem fogom fel mit mondanak nekem, ha megbíznak valamivel pl. a suliban én mindig elbénázom, vagy nem vagyok képes megcsinálni.
Gyakorlati feladatok alatt is leblokkolok, cselekvésképtelen vagyok, egyszerűen lassú felfogású.
Sokszor úgy érzem, hogy csak úgy vagyok.
Hogy fogok így dolgozni, élni?
Hát például, ha leírtad, hogy nem hordod a hivatalos irataidat, akkor ennyi erővel akár bele is rakhattad volna őket a pénztárcádba... Megjegyzem, ha igazoltatnak, és nincsenek nálad a papírjaid, akkor a rendőrök szépen megfognak majd, és bevisznek a személyazonosságod megállapítása céljából. Legkésőbb annak a hatására biztosan megtanulod majd, hogy felnőtt emberként viselkedj.
Egyébként, a hivatalos ügyek intézését mindenki tanulja, senki sem úgy születik, hogy tudja. Tessék megfogni az otthoni csekkeket, és elvinni befizetni, tessék eljárni bevásárolni, igenis kitölteni azokat a hivatalos papírokat. Ha nem megy, kérj segítséget, de figyelj oda arra, hogy mit hogyan kell. Legközelebb pedig már tudni fogod.
Minden, amit leírtál, csak szándék és odafigyelés kérdése.
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, csak kíváncsi vagyok, milyen tanácsot adnak mások, mert velem is ugyanez van :/ Annyi különbséggel, hogy én a saját számomat tudom fejből, de ennyi, ha olyan helyzetbe kerülnék, fel se tudnám hívni a szüleimet, mert még az ő telefonszámukat se tudom megjegyezni..
Az a baj, hogy én se tudok ilyen dolgokat, hogy hogy kéne pl. egy csekket kitölteni vagy mit tudom én, másokat meg nem merek megkérdezni erről, mert kiröhögnének...
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!