Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkosság? Hogyan téríthetn...

Öngyilkosság? Hogyan téríthetném észhez magam?

Figyelt kérdés

Emlékszem pár éve mikor egy családi ismerősünk öngyilkos lett még apám mondta,hogy csak a gyenge emberek lesznek öngyilkosok akik nem tudnak szembenézni a problémájukkal,meg hogy az élet ajándék és nem szabad eldobni.Akkoriban fel sem tudtam fogni épp ésszel mi vezethet ilyesmire egy embert.Mára egyre jobban olyan stádiumba esek,hogy lassan ez látszik az egyetlen kiútnak.A szüleim az egyetlen dolog ami visszatart ettől.Nem akarom,hogy így keljen lássák a gyermekük.Ha nem lennének legszívesebben már rég 200 al egy falnak hajtottam volna.Az élet egy ajándék,na ja.Mit ér az az ajándék ami nem okoz már semmi örömet,folyamatosan csak a stressz.Tudom,hogy ez az állapot nem jó,a cigisek is tudják,hogy egészségtelen amit csinálnak mégsem tudják lerakni.Mit lehetne tenni?

"Nem akarunk sokat ettől a g#ci élettől

De 'mikor az se jön össze, lassan megőrülsz ettől"

2015. jún. 30. 22:45
 1/5 anonim ***** válasza:
55%

Igaza van jó apádnak. Gyenge és gyáva dolog az öngyilkosság. Nincs az a probléma, amit ne tudnál leküzdeni. Rossz szemszögből nézed a világot. Felsoroltad mennyi minden miatt nem éri meg folytatni és elsiklottál minden érték fölött.

Menj ki a napfényre és hagyd, hogy a nap felmelegítse a bőröd. Érezd ahogy a tested melegszik a bőrödön keresztül. Keress madarakat, nézd ahogy pattognak. Keress rovarokat, figyeld, ahogy lelkiismeretesen gyűjtögetnek, kaját keresnek. Harapj bele egy gyümölcsbe, érezd az ízét, ahogy a zamata a nyelőcsöveden átfolyik. Igyál, egyél, hallgass zenét, próbálj énekelni, simogasd meg az állatokat, hagyd, hogy megnyaljon egy kutya, fésüld meg a hajad, bizsereg tőle a fejbőr, ahogy a fogak masszírozzák a fejed. Az Istenért is, maszturbálj egyet! Az ember azon kevés élőlények közé tartozik, akiknek teljes testi örömöt nyújt. Nyalj el egy csokis fagyit!

Nézd meg deviantarton az emberek milyen szépeket rajzolnak! Annyi apró öröm van, ami fölött elsiklasz, mert csak a rosszra koncentrálsz. A rossz legyűrhető és közbe mindig körülvesz az élet édes íze.

Ha már ezen gondolkodsz, képzeld el, hogy nincs veszteni valód. Képzeld el, hogy holnap mindenképp eljön a halál és nincs értelme a stresszre gondolni. És menj így ki az utcára, hogy már mondjuk a következő 3 órában már mindennek vége. És nézz körül a világban ennek fényében, hogy már nincs mit veszteni, koncentrálj hát arra, amire szeretnél és ne a következményekre. Rá fogsz jönni, mennyi érték lebeg ott. Értékeld át azt, ami miatt megtennéd. Mi az? Ér annyit, hogy tényleg minden lehetőséged eldobd? Biztos nem lehet tőle úgy megszabadulni, hogy közbe ne élhess?

2015. jún. 30. 23:02
 2/5 anonim ***** válasza:
17%

Apádnak igaza van.

De mi ez a sok öngyilkosagot fontolgato ember? Szedjétek mar össze magatokat.mindenkinek vannak hosszabb rövidebb depresszios szakaszai.de tul kell lendülni rajta mindig jön jobb.te azt irod a szüleid miatt nem teszed.na latod egy okod mar van az életre :) lesz ott több is.

2015. jún. 30. 23:14
 3/5 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Én is sokat gondolkoztam az öngyilkosságon. Kísérletem is volt. És ugyan nem mondom hogy könnyű, mert iszonyatosan nehéz, de azért még is van értelme az életnek. És élni kell. Írj rám priviben és leírom a tapasztalataimat.

19l

2015. júl. 1. 07:44
 4/5 anonim válasza:
100%

Ha magád, a megoldást keresed, ott van a pszihológus. Nem őrült az, aki ilyen gondolatokat táplál, senkinek nincs joga elitélni, mert ha valaki ezt látja az eggyetlen megoldásnak, azt jelenti sok rossz dolgon ment át, olyanon, amit más el sem tud képzelni. De probáld meg a dolgok jo oldalát nézni. Keresd meg a szépet, a kellemeset, a jót. Nézd meg a napfelkeltét, olvass egy jó könyvet, nézz izgalmas filmeket, sétálj egyet, csak ugy, egyedül, és gondolj a szüleidre. Örülj az apróságoknak, és megtalálod magát, az élet értelmét. Szerezz barátokat, haveropkat, ismerkedj, és nevess, akkor is, ha nincs okod rá.

Remélem tudtam segiteni, szivből kivánom, hogy ez a gondolatod csupán egy rossz emlék maradjon.

2015. júl. 1. 08:45
 5/5 anonim válasza:

Figyelj, most volt a 18. Születésnapom,

Láttam szenvedni, majd meghalni a dedim (6évesen) a nagypapam (9évesen) és a nagymamám (17évesen)

5 éves voltam amikor egy nap apukám elment dolgozni, majd soha sem jött vissza. Hátsó falu infarktusa volt, újraéleszthetetlen.

Meghalt a 12 éves kutyám, kaptam egy újat amit a bátyám eladott.

Az egész életem arról szól, hogy folyamatosan veszitem el azokat, akiket szeretek.

18 éves vagyok és itt állok az élet előtt most kéne kezdődnie, de tudod hogy érzem magam?! Egy megtört idős ember, aki képtelen újra szeretni, 18 évesen. Undorodom az emberi érintéstől.

Viszont tudom azt hogy apa mindig büszke volt rám, mindig azt mondta; az én kicsi lányom sokra fogja vinni!

És igaza volt, 18 évesen volt alkalmam beszélni Miley Cyrus testvérével, és elismerte a munkáimat.

Bármennyire is sz$r az élet ki kell tartanom, mert ha nem teszem akkor mit gondok majd apukám?! Hogy lesz rám büszke?! Sehogy. Tehát erős leszek és nem hódolok be, nem gozhet le ez a kis élet dolog.

2015. júl. 3. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!