Nincs pénzem pszichológusra. Mit tehetnék?
Próbálj meg TB alapon pszichológushoz kerülni. És másfél éve járok így. El kell menni a pszichiátriai gondozóba, oda, ahova tartozol ( [link] ) És ott szerintem rögtön lehet jelezni hogy elsősorban pszichológushoz szeretnél járni. A gyógyszeres kezelést mindenképp el lehet utasítani, senki nem kényszerít rá, max ha köcsög a pszichiáter akkor azt mondja hogy ha vele nem működsz együtt akkor pszichológus sincs. Egy próbát mindenképp megér. De valószínűleg muszáj beszélned a pszichiáterrel, mert ő utalhat be a pszichológushoz, ha úgy látja jónak. Legalábbis nálunk ez volt a menete.
Amit még tehetsz hogy esetleg nem pszichoterápiát próbálsz megfizetni, hanem csoportterápiát, itt nyilván nem csak te vagy középpontban, de rengeteget segíthet és rendszerint olcsóbb, plusz hosszabb is egy alkalom.
Ingyenes lehetőségeid még alapítványoknál lehet, náluk általában van felvételi elbeszélgetés, eldöntik oda tartozol-e, ha azon át mész akkor elvileg ingyen járhatsz. Úgy tudom van néhány ilyen alapítvány. Ha esetleg specifikusabb problémáid vannak, mondjuk drogok, alkoholizmus vagy erőszak áldozata lettél, akkor meg még több ilyen támogató csoportot lehet találni.
Sajnálom, hogy most alapítványok kapcsán semmi konkrétat nem mondok, bár ismerek egyet ténylegesen, de arról se tudok eleget hogy itt magabiztosan linkelgessem mert én sosem jártam oda. De ne add fel! Segítséget mindig lehet kapni, csak tudni és merni kell kérni és rá kell jönni hogy ki adhat.
a SOTÉ-n nem kell fizetned, és nagyon hozzáértő szakemberekhez kerülsz. hívd fel őket, hogy szeretnél egy időpontot kérni, és ők elmondják a továbbiakat. azt írják, hogy kell szakorvosi beutaló, de volt már olyan, hogy a háziorvosit is elfogadták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!