Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nincs pénzem pszichológusra....

Nincs pénzem pszichológusra. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nincs pénzem 7-10 ezreket fizetni alkalmanként, azért hogy beszélgessen velem valaki, aki ért is hozzá, de egyre jobban érzem, hogy szükségem van rá. Mit tehetnék? Kivel beszélhetnék aki nem nevet ki, aki megérti a gondom és nem mondja el másoknak, s olyan valaki aki érti is szakmailag a dolgot? Nem akarok kliséket és életbölcsességeket hallani, azzal nem leszek előbbre.

2015. jún. 21. 12:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is ilyen cipőben járok
2015. jún. 21. 12:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Próbálj meg TB alapon pszichológushoz kerülni. És másfél éve járok így. El kell menni a pszichiátriai gondozóba, oda, ahova tartozol ( [link] ) És ott szerintem rögtön lehet jelezni hogy elsősorban pszichológushoz szeretnél járni. A gyógyszeres kezelést mindenképp el lehet utasítani, senki nem kényszerít rá, max ha köcsög a pszichiáter akkor azt mondja hogy ha vele nem működsz együtt akkor pszichológus sincs. Egy próbát mindenképp megér. De valószínűleg muszáj beszélned a pszichiáterrel, mert ő utalhat be a pszichológushoz, ha úgy látja jónak. Legalábbis nálunk ez volt a menete.

Amit még tehetsz hogy esetleg nem pszichoterápiát próbálsz megfizetni, hanem csoportterápiát, itt nyilván nem csak te vagy középpontban, de rengeteget segíthet és rendszerint olcsóbb, plusz hosszabb is egy alkalom.

Ingyenes lehetőségeid még alapítványoknál lehet, náluk általában van felvételi elbeszélgetés, eldöntik oda tartozol-e, ha azon át mész akkor elvileg ingyen járhatsz. Úgy tudom van néhány ilyen alapítvány. Ha esetleg specifikusabb problémáid vannak, mondjuk drogok, alkoholizmus vagy erőszak áldozata lettél, akkor meg még több ilyen támogató csoportot lehet találni.

Sajnálom, hogy most alapítványok kapcsán semmi konkrétat nem mondok, bár ismerek egyet ténylegesen, de arról se tudok eleget hogy itt magabiztosan linkelgessem mert én sosem jártam oda. De ne add fel! Segítséget mindig lehet kapni, csak tudni és merni kell kérni és rá kell jönni hogy ki adhat.

2015. jún. 21. 13:08
 3/7 anonim ***** válasza:
14%
Tudod, ez csak duma, és fecsegés. Aki beteg, az orvoshoz fordul. Elsőre háziorvoshoz, aki kivizsgálja testileg, nem e onnan származik a betegsége. Ha nem, akkor szakorvoshoz küldi, pszichiáterhez.. Ő megállapítja, mire van szükséged: pszichiátriai kezelésre, gyógyszerre, vagy elég a pszichológiai kezelés is. Ennek ez a rendje, és nem az öndiagnosztizálás, meg a szegény ember eljátszása.
2015. jún. 21. 13:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat.
2015. jún. 21. 13:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Sokan vannak így, ezét antidepresszánst szednek inkább. Mit mondhatnék, szegény országban élünk.
2015. jún. 21. 22:01
 6/7 anonim ***** válasza:

a SOTÉ-n nem kell fizetned, és nagyon hozzáértő szakemberekhez kerülsz. hívd fel őket, hogy szeretnél egy időpontot kérni, és ők elmondják a továbbiakat. azt írják, hogy kell szakorvosi beutaló, de volt már olyan, hogy a háziorvosit is elfogadták.

[link]

2015. jún. 22. 11:44
 7/7 anonim válasza:
nem tudom hány éves vagy, de ha még középiskolás, sok középiskolának van pszichológusa, ha a tiédnek is van hozzá bármikor ingyen mehetsz, ha egyetemre jársz ugyan úgy annak a pszichológusához is mehetsz ingyen (bár az egyetem nagyságától függően lehet hogy hónapokra előre nem lesz időpont, de egy kései időpont még mindig jobb mint a semmilyen időpont), vagy ha egyik se opció keresd meg a hozzád legközelebb lévő templom papját, hátha ő tud segíteni, még ha nem is vagy vallásos.
2015. júl. 21. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!