Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitévő legyek? Napi szorongáso...

Mitévő legyek? Napi szorongások, pszichiáternél pedig nem tudom leírni ezeket a gondjaimat

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__4..

Ez egy korábbi kérdeésem volt, még mindig nem javult a helyzet, és gyakran félelem gyűlölet alakul ki bennem az emberek iránt mostanság, nagyon szemét mindenki akihez közeledni szeretnék, visszautasít, és mivel mások meg sem szólítanak engem, ezért én megyek mindenki után, de pusztán szeretet, vagy figyelemhiányból.

Mostanában egyre gyakrabban szorongok egyedül, és ez két főbb részre oszlik:

Amikor kétezer vagy '95 közötti időkről tesznek említést, akkor hirtelen beugranak az emlékeim a "boldog békeidőkről" amikor nem váltak még el a szüleim, amikor nem kellett azon gondolkoznom hogy mi lessz annak a következménye amit mondok, mert szeretnek, viszont 2000 körül kezdett minden a nyakamba hullani, felelősség, iskola-mi lessz belőlem hova jutok (mindig is tehetséges voltam majdnem hogy mindenben, kivéve a szocializációt, viszont sosem voltam elég kitartó és mindenbe amibe belekezdtem egyből agyondícsértek annyira, hogy könnyebb volt másbol dícséretet szerezni mint abból amibe belefogtam), viszont amikor megszülettem és a tesóm miatt nem válltak el a szüleim addig bármikor odamehettem apához viccelni és ő nevetett, ha elfoglalt volt akkor pedig ott volt anya- most már csak a könny csordul a szemembe pusztán egy két emlék miatt is, és visszagondolni hogy miért nem maradthattam vágyakozó hároméves...

A másik téma ami miatt kiábrándultságot, és szomorúságot érzek csak az pedig a nagy "amerikai idill" még ha hamis is a kép, valahogy mindig a vágyakozás tölt el amikor, arra gondolok hogy hétvégén nagy házibuli van, fos punkzene megy a házban a medencében csomó partiarc, a csajok beszélgetnek én meg megjövök a Haverjaimmal, focis dzsekiben baseball sapiban és lesmárolom a szpke cicát aki megteccik... tudjátok úgy is miről van szó... és ez percekig lebeg a szemem előtt mindig ugyanazok a gondolatok és olyan mint egy szép álomból felébredni amikor tudod már, hogy ébren vagy, de nem veszed észre hogy már nem abban a világban, és miután már észrevettem hogy itt vagyok, még mindig az az érzés van bennem órákig, hogy dejó egy hét múlva indul a repülő a nagy amerikába... lesznek majd vén szomszédok, lesznek pertiarcok, akik hívnak buliba, énis csinálhatok házibulit, az apám focit néz és hülyülünk, az anyám aggódik értem... tudom hogy ezek olyan képek amikor csak álmomban lehetnek valósak de mégis eszembe jutnak.. és nagyon rossz kedvem van ezektől, már már napi szinten szorongok

ha van vmi doki, akkor mondjon valamit hogy mégis mit csináljak, mert mondom én nem "merek" elmenni pszichiáterhez mert nem tudom így leírni neki is ezeket a dolgokat, és ha már ezt elolvasod TE is akkor köszi szépen, ezzel is segítettél már =)

2010. márc. 2. 21:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia! Az utolso hozzaszolo vagyok.

Az elobb lattam meg a korabbi kerdesed es olvastam el a hozzatartozo irasod.

Szerintem te arra vagysz, hogy mintat vehess valakirol. Te egy nagyon ertelmes srac vagy, nem kell ez neked. Te legyel csak onmagad!

Nem kell apukadhoz sem hasonlitanod a viselkedesed. Azt irod, az apukadnak is voltak hasonlo problemai.

Latod tul lepett rajtuk, mert sikerult meghoditania az edesanyadat es felesegul vette. Sot, te is megszulettel.

Talan ezert nem tudtok egymasra figyelni, mert az apukad sem tanulta meg az O szuleitol.

Nagyon keves ferfi tudja kimutatni az erzelmeit.

Te magad is elmondod, azt varod, hogy a tarsaid hivjanak el, Ok szervezzenek neked is programokat. Szerintem te is kepes vagy erre. Pl.: Ha van egy kedvenc sportod, akkor egy merkozesre megszervezhetsz egy par sracot vagy lanyt is akiknek hasonlo az erdeklodesuk.

Vagy egy mozi eloadasra is elmehettek.

Esetleg konyvtarban is eljaarhatsz, ahol lehet baratsagokat is kotni.

Neked kell raerezni mi a jo neked.

Az edesapaddal is csinalhatsz meglepetes programot egy hetvegere, amikor tudod, hogy nincs mas programja. Vagy beszeld ra apukadat, hogy hivja el a baratnojet egy kozos ebedre es keszitsetek el egyutt. Igy kozelebb kerulsz hozza, mert te is rafigyeltel. Kovetkezokben meg a te kivansagod kerulhet eloterbe.

Kerd meg apukadat, hogy legyen a hetbol olyan nap vagy napok, amit egyutt toltotok intenziven. Elmehettek egyutt ami teged es ami Ot is erdekel. Akar csak bekapni egy szendvicset.

A ferfiak nagy resze szereti, ha tenyeket tarnak ele. Konkret kereseket es nem azt hogy Ok talaljak ki mire vagyik a masik!

Szerintem, ha elmondanad neki mire vagysz biztos segitene megvalositani. O is jobban erezne magat, mert igy meg tud felelni a te es a sajat elvarasainak.

Egyszerubben, hogy nem lenne neki problema, ha az estet a baratnojevel toltene, mert te is tudod, hogy a masik nap rad fog figyelni es veled lesz. Igy mind a ketten jol fogjatok erezni magatokat egymas nelkul is. Mert lesz a kovetkezo nap, amit egyutt tolthettek.

A tesoddal mi a helyzet? O ott maradt az anyukadnal? O hany eves? Lehet vele egyutt programokat csinalni?

Szoktatok talalkozni?

A lanyokkal is az a helyzet, hogy meg kell tanulnod rafigyelni a masik emberre es nem magadba fordulni.

Kis apro figyelmessegeknek is nagyon orulnek. Ilyen idos korban meg nem kell nagy dolgokat teljesiteni. Az a lany aki tetszik neked legyen eloszor megfigyeles alatt. Ezt ugy ertem, hogy figyeld meg mi a hobbyja, hova szeret jarni, mi a kedvenc dolga, baratnoitol is szerezhetsz infokat stb..... Ezek ismereteben mar konnyebb lesz neked is hozzaszolni, mirol beszelgetni. Esetleg kozos programot szervezni. Biztos lesz visszautasitas is, amit nehezen visel mindenki. Meg felnott korban is! De nem kell e miatt elkeseredni! Ha neked CSAK az az egy lany tetszik, akkor sem kell feladni. "Lassu viz partot mos" Azaz mindenkit meg lehet nyerni, csak meg kell talanli a megfelelo utat hozza. Kulonben meg annyi minden elott allsz. Sok mindent ki kell probalnod, megtapasztalnod, atelned..... ahhoz, hogy megtalald azt, amire igazan vagysz. A visszautasitas is lehet egy igazan jo tanulsag, mert kovetkezoleg nem kovetsz el olyan hibat. Ez is elore visz teged a felnottevalashoz!

Szerintem halgassa sajat erzeseidre, vond le a kovetkezteteseket a magad es masok hibajabol. Igy mire igazi nagy felnott leszel maskent fogod latni az egesz vilagot.

Legyel minel tobbet onmagad. A vidam viselkedesed lehet egy jo pont is a lanyoknal. Jobban szeretik az emberek a vidamsagot, aki meg tud nevettetni, mint aki buval belelt.

Az "amerikai idilt" amint irod azt is megvalosithatod, ha celba tuzod. Elmondom, hogy nekem volt egy nagy almom. Elovettem egy nagy napsarga kartont. Mindent, ami az almom megvalositasahoz tartozott osszegyujtottem es felragasztottam erre a kartonra. Szoval, hogy egyben lassam, amit szeretnek elerni es megvalositani. Kb. TIZEVIG! minden nap ezt neztem. Ki volt rakva a szobamba. Egyszer le is jart az ido datuma, amit kituztem. Tudod, hogy 90%-ban minden bejott.

Szoval csak azt mondom neked, hogy tanulj szorgalmasan, hogy jo allast talalj magadnak, amit szeretsz is es mindent meg valosithatsz amire csak vagysz!

KIVANOM TISZTA SZIVBOL, HOGY IGY LEGYEN! MINDEN SZEP ES JO KIVANSAGOD TELJESULJON!

Irj privatba, ha szeretnel beszelgetni, nem zavarsz!

2010. márc. 10. 22:10
 12/12 anonim ***** válasza:

Antoine de Saint-Exupéry imája

Uram!

Nem csodát, nem jelenéseket kérek tőled.

A mindennapok küzdelméhez adj erőt nekem!

Kérlek, taníts meg a lépésről lépésre Feléd haladás

művészetére, hogy föltaláljam magam a napi forgatagban,

hogy idejében és talpraesetten tudjak dönteni,

hogy ügyeimben okosan gyümölcsöztessem ismereteimet és

tapasztalataimat!

Segíts, hogy helyesen tudjam beosztani az időmet!

Add, hogy biztosan érezzem, mely ügyem nem tűr halasztást!

Segíts, hogy mindig időt találjak a szellemi, lelki feltöltődésre is!

Kérlek segíts, hogy minden esetben a lehető legjobban készülhessek

föl az éppen előttem álló feladatra!

Add meg, Uram, a kegyelmet, hogy akivel csak találkozom,

arra úgy tudjak odafigyelni, és úgy tudjak neki segíteni,

mintha Téged hallgatnálak, és Neked segítenék!

Add, hogy mélyen megértsem, nehézség, kudarc, sikertelenség

és zsákutca is lehet sorsom része!

Sőt! Ezek szükségesek is ahhoz, hogy fejlődjek és megérjek.

Kérlek, szükség esetén, a kellő pillanatban küldj valakit,

aki jó szívvel szemembe meri mondani az Igazságot,

ha amúgy berzenkednék ellene!

Tudom, Uram, hogy számtalan nehézséget nem a lázas

tevékenység, hanem az idő old meg.

Te jól tudod, mily nagyon rászorulok az őszinte barátságra.

Add, hogy kiérdemeljem az életnek ezt a legszebb, legértékesebb,

leggyöngédebb, hatalmas ajándékát!

Kérlek, tartsd távol tőlem a szorongást okozó gondolatot,

miszerint életem hiábavaló lenne!

Ne azt add, Uram, amit kívánnék, hanem azt,

amire szerinted valóban szükségem van!

Kérve kérlek, taníts meg, Uram, a lépésről lépésre

haladás művészetére!

2010. márc. 11. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!