Az EUTHYMIA mindig kóros jelenség vagy lehet egy éppen aktuálisan valamiért emelkedett hangulat csak?
Ha valakihez ezt írják, azt ugye az illető pszichiáter/pszichológus látja kb 10 percre (jó esetben).
Ha nem normothymiát hanem euthymiát ír le, az kvázi kötelező jelleggel kóros állapot vagy lehet, hogy pont olyan napon kapta el, amikor valamiért épp jó kedve van? A külső okokat pedig a legkevesebb esetben ismerjük csak.
(én a rosszkedv kontra depresszióhoz tudnám hasonlítani, de kíváncsi lennék, ki hogy látja)
definition of euthymic from the medical dictionary:
"euthymic,
pertaining to a normal mood in which the range of emotions is neither depressed nor highly elevated."
Ha nem tudsz angolul, nyomd be a google fordítóba. körülbelül azt írja az orvosi szótár, hogy: Euthymia, abban az értelemben hasznélatos, ami a normális, se nem emelkedett, se nem depressziós hangulatot írja le.
Puszi
:D
Orvos vagyok, de nem pszichiáter, de ezt véletlenül tudtam.
A kislexikon nem egy hivatalos, egészségügyi forrás, tehát kritikával kell kezelni.
Egyébként, ha szeretsz/érdekel a nyelvészet, akkor leírom, hogy a görög "eu" előtag jót, valósat, igazit jelent. Érdekes pl. az euthanazia esetében, ami "jó halál"-t jelent. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!