Jó módszerek a pánik rohamok ellen, leküzdéséhez?
0.25 milligramm clonazepam csak akkor ér bármit is, ha rendszeres a bevitele, alkalmi, enyhe feszültség oldására még talán esélyes, de a pánikrohamra még az 1mg is gyakran kevés. Hatékonyabb nyugtatót nem ismerek, ez igaz, de valahogy ki kell bírni azt a 20 percet is, amíg a gyógyszer hat. Addig kell valami.
A mosoly erőltetése továbbra sem hiszem hogy hatékony. Főképp mert hazugság, de sok más oka is van. Akinek pánikrohama van, viszont nem gondolkodik. Előtte igen, utána igen, közben viszont statikus zaj. A félelmen kívül se érzés, se gondolat nem kap helyet. A mély légzés jó, de nem elegendő. Kontrollálni kell, különben mély, és gyors lélegzetvételek miatt hyperventillálhat ami fokozza a rohamot. A mély, lassú hasi légzés viszont segít visszanyerni a kontroll egy részét. Az elterelő tevékenység pedig összpontosítja a figyelmet.
nekem a gyógyszer placebo, annyira keveset veszek be ilyenkor, amennyit lehet, és segít.
szerintem kifejezetten ártalmas olyasmiket terjeszteni, amit nem tapasztalatból ismertek, csak megfelel a "be happy" közvéleménynek.
nem zárom ki, hogy mint a depresszió, ez is azért jön, mert sose lehetsz önmagad, el kell nyomni és le kell tagadni mindent, ami belőled jön. nem is félhetsz, megnyugtatás címén hülyének nézed magad ("ezt csak az agyam produkálja, felnagyítom a dolgokat"). egyébként engem még jobban kétségbeejt, ha nyugtatni akarom magam. annál jobban érezni, hogy valami nagyon nincs rendben.
a figyelemelterelés jobb híján tényleg követendő, és én még az elfogadást gyakorlom. őszintének lenni magammal. ha pedig valamilyen lelkiállapotra akarod hangolni magad mentőövként: több helyen olvastam és néha éreztem is, hogy a semleges beállítódás a legjobb ilyenkor.
igazából a gyógyszerek is ilyesmit csinálnak, csak amíg az durva beavatkozás és a viselkedésedben nem tud jófajta változásokat megszilárdítani (tapasztalat), addig a kiharcolt semlegesség jótékony és nem ez az apatikus "minden mindegy".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!