Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jó módszerek a pánik rohamok...

Jó módszerek a pánik rohamok ellen, leküzdéséhez?

Figyelt kérdés
Már régóta szenvedek vele, nap mint nap, munkában és itthon is, most úgy döntöttem elég. Kicsit utána jártam a témának, de olyan módszert még nem olvastam ami nálam beválna, jön az a fura érzés és végem, függetlenűl attól mit csinálok. Tippek? Ötletek? Nektek mi vált be? Köszönöm a gyógyszert mellőzném.

2015. jún. 12. 13:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Próbáld meg amikor érzed, hogy mindjárt rád tör:

- végy néhány jó mély lélegzetet, és lassan fújd ki a levegőt a tüdődből.

- közben gondolj arra, hogy pánikra semmi ok, minden rendben

- erőnek erejével húzd mosolyra a szád!!!!

Tessék gyakorolni, gyakorlat teszi a mestert, pár alkalom és menni fog!!!

2015. jún. 12. 13:54
 2/15 A kérdező kommentje:
Így van, ezzel próbálkozom én is már egy ideje, és őszintén mondom némiképp segít is, de hiába csinálom, ugyan úgy tör rám, érzem azt a furcsa dolgot a fejemben, és olyan a közérzetem.. szavakat nem találok rá, a szívemet a torkomban, és rettegek.. elég csak a rohamra gondolnom és csatt :/
2015. jún. 12. 14:02
 3/15 anonim ***** válasza:
35%
Pszichés problémák ellen KÜZDENI reménytelen. Azzal kellene foglalkozni, hogy milyen korábbi pszichés sérüléseid miatt vagy olyan érzékeny, hogy jöhetnek a pánik rohamok.
2015. jún. 12. 15:32
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez az!

A gondolataidat kell a negatív beállítottságról átállítani egy pozitívabbra, jobban bízni a jövőben, jobban bízni önmagadban, miszerint bármit is hoz eléd az élet, azt képes vagy megoldani!!! A megoldásra összpontosíts, és ne a cselekvés hiányában bekövetkező végkifejletre!!!

Menj el egy szakorvoshoz, vagy egy agykontroll tanfolyamra, valami hasonló terápiára, ha úgy érzed, hogy egyedül nem vagy képes megoldani ezt a gondot.

2015. jún. 12. 16:31
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól függően hogy mi váltja ki szükséges lehet egy elterelés. A légzés tényleg jó, ahogy az első írta, de a kényszermosoly, és az önmagad nyugtatgatása fölösleges. Ha rohamod van pontosan tudod, hogy nincs igazi baj, a pánikbetegség lényege pont az indokolatlan pánik. Nem tudom mi váltja ki a rohamot, ezért pontos tippet nem tudok adni. Ha van egy tevékenység, ami a testedet lefoglalja, kellően banális, nem megterhelő, de több lépésből áll, az megfelel. Közben a légzéskontroll. Ha sikerül lassítani a légzésen, és egy időre rákényszeríteni magad valamilyen cselekvésre(pl kertészkedés, barkácsolás, hasonlók), akkor nagyobb esélyed van a kontroll visszanyerésére.
2015. jún. 12. 16:54
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Pszichés probléma, persze.

Akkor, akinek nincs pszichés problémája, annak miért van pánikrohama? Megmondom: azért, mert ez is kémia és genetika. A kérdező meg nyugodtan szenvedjen, ha nem képes bevenni 0,25mg frontint, azért, mert csak. Majd magas vérnyomásnál, kígyómarásnál, mindenféle egyéb nyavajáknál is jöhet a gyógyszerellenesség a köbön, (mert az olyan trendi), aztán majd meglátjuk, mi lesz.

A kezeletlen pánik meg egyre rosszabb lesz és akkor aztán tényleg sok gyógyszert kell majd szedni.

2015. jún. 12. 22:56
 7/15 A kérdező kommentje:
16:54 igen, pontosan, hiába tudatosítom magamban hogy ez csak egy roham, semmit nem ér az egész, tudom, nagyon jól tisztában vagyok vele, de hiába. Egy jó langyos vizes zuhany szokott segíteni vagy ha tömegbe megyek és mások elterelik a figyelmemet. De ugye ez a két megoldás nem mindig kézenfekvő. Utolsó hozzá szólónak. Édes anyám is ettől szenved és szed rá gyógyszert is, kevésbé hatékony mint azt sokan hiszik, és köszönöm a jó kívánságot. egyébként én a meglévő roham leküzdésére kértem tippeket, lehet rosszúl fogalmaztam. A betegség megszüntetéséhez egyértelműen hosszú idő és terápia szükséges. Köszönöm a válaszokat!
2015. jún. 13. 00:25
 8/15 anonim ***** válasza:
Elore is bocsanat az ekeyet nelkuli szovegert, valamiert nem enged ekezetet irni. Roham eseten teljesen hatastalan 0.25mg rivotril, de meg 1mg is. Rohamot csak venas injekcio tud megszuntetni. Ilyenkor a kontroll szamit, nem a gyogyszer. Az a megelozesben segit. Minden esetre tenyleg nem artana orvosi segitseg. Addig pedig az elterelo cselekveses felelemkontroll tud hasznalni.
2015. jún. 13. 06:54
 9/15 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem hatástalan a nyugtató, csak éppen ki kell várni azt a 20 percet.
2015. jún. 13. 14:24
 10/15 anonim ***** válasza:

De miért azzal próbálod nyugtatni magad, hogy "ez csak egy roham"???

Arra gondolj, hogy "NINCS ROHAM! EZ CSAK AZ AGYAD MŰVE!"

A roham szót még a gondolataidból is töröld ki!!!

Azért írtam, hogy:

- lassú mély lélegzetvétel, és a levegő kifújása a tüdőből is lassan, hosszan,

- "erőltess mosolyt az arcodra!",

mert mosolygósan nehéz, nehezebb sötét, ijesztő dolgokra gondolni!!!!

Ezeket nemcsak úgy kitaláltam, én magam is volt időszak, amikor ezt szinte naponta csináltam!!!

2015. jún. 13. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!