Hogy lehet megnézetni, hogy hiperaktív vagyok-e?
Vannak interneten egész normális öntesztek.
pl, ez (még két más faktort is mér ráadásul):
valamint ha átfésülöd a netet a tünetekről, akkor magadra fogsz ismerni, ha valóban az vagy.
üdv
egy veterán hiperaktív :)
ez tökjó amit küldtél :) nem tudom mennyire pontos, de nekem
Hiperaktivitás: 185
Diszharmónia: 79
Tanulási zavar: 98
Összehasonlítás képpen jó volna tudni a tieteket :) persze csak ha nem gond.. miért is lenne, név nélkül :D
hát igen, jól emlékeztem, mindhárom vizsgált faktorban a jóval a felső határ felett vagyok.
Hiperaktivitás: 212
Diszharmónia: 84
Tanulási zavar: 126
Hiperaktivitás
0-150: Nincs jele a hiperaktivitásnak
151-200: Enyhe fokú hiperaktivitás
201-: Jelentős hiperaktivitás
Diszharmónai
0-51: Nincs jele diszharmóniának
51-75: Enyhe fokú diszharmónia
76-: Jelentős diszharmónia
Tanulási zavar
0-80: Nincs jele a tanulási zavarnak
81-100: Enyhe fokú tanulási zavar
101-: Jelentős tanulási zavar
Általánosan:
- Enyhefokú hiperaktivitás diszharmónia nélkül még hasznos is lehet, mert azt jelenti, hogy az egyén képes a kontrollra és nagy energiái vannak.
- Ha jelentős a hiperaktivitás, az már számos konfliktushoz vezethet. A konfliktusokat meg lehet oldani, de ha diszharmóniává alakultak, akkor már a megoldásokat akadályozzák.
- Jelentős hiperaktivitás diszharmóniával olyan szintű nehézségeket jelenthet, amelyek pszichés zavarok kialakulásához vezethetnek. Érdemes a témában járatos pszichiáterhez, pszichológushoz fordulni.
- Jelentős diszharmónia önmagában is sok szenvedést okozhat, ezért fontos szakemberhez fordulni.
- Enyhe tanulási zavar csak kisebb gondokat okoz a mindennapi életben, nincs szükség különösebb beavatkozásra, csak érdemes tudni, hogy a nehézségek az eltérő gondolkodásból adódnak.
- Jelentős tanulási zavarok esetén jó szakemberhez fordulni, mert felnőttkorban is lehet segíteni a zavarok okozta problémák csökkentésében.
- Hiperaktivitással együttjáró tanulási zavarok növelik a kudarc, frusztráció valószínűségét, ezért önértékelési zavarokhoz vezethetnek. Érdemes szakemberhez fordulni.
Hiperaktivitás: 99
Diszharmónia: 40
Tanulási zavar: 55
Röviden teljesen normális nincs semmi bajom amugy.
Hiperaktivitás: 197
Diszharmónia: 75
Tanulási zavar: 84
eynhe minden szóval már csak rendben vagyok:)
Én pl bizonyítottan hiperaktív vagyok és ez jött ki:
A tesztben elért pontszámok:
Hiperaktivitás: 193
Diszharmónia: 69
Tanulási zavar: 83
Tanulási zavarom pl sose volt, csak le kellett kötni a figyelmem valamivel...
Én is hiperaktív vagyok és ez jött ki:
Hiperaktivitás: 200
Diszharmónia: 72
Tanulási zavar: 80
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!