Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Voltál már pszihológusnál?

Voltál már pszihológusnál?

Figyelt kérdés
Hogy kerültél oda, miért, milyen tapasztalataid voltak!? Nem érezted kínosnak, hogy egy idegen emberrel kell beszélgetned magadról!? Mit kérdezgetett tőled? Kedves volt? Mindenféle véleményre kíváncsi vagyok, mert nemsokára én is megyek, és kicsit aggódom :SS
2010. febr. 26. 21:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Tanárom küldött el hozzá, azért, mert apukám meghalt, nem éreztem kínosnak, nagyon kedves volt, első pillanattól megbíztam benne. Igazán nem kérdezett, azt mondta, hogy mondjam el ami csak eszembe jut. De igazából egy dolog zavart: mindenbe belebeszélt valamit. Még abba is, amiről tudtam, hogy miért volt. Hozzátenném, többet nem mentem, de nem azért mer nem lett volna jó... És ne aggódj, semmi rossz nincs benne, nem fog harapni :).
2010. febr. 26. 21:17
 2/4 anonim ***** válasza:
azt most nem mondom miért kerültem oda, legyen elég annyi hogy önhibámon kívül. szerintem pocsék egy dolog. régebben gondoltam hogy "ha majd egyszer gazdag leszek...." na szóval akkor majd mindig járok angyturkászhoz hogy segítsen lelkiekben.... hát aztán szegényen odakerültem. sokáig kellett járnom és kikészített. mindenbe belekérdez és belemagyaráz olyanokat ami nem igaz, semmit nem hisz el abból amit mondasz csak úgy tesz és aztán mindent de mindent amit mondasz kifordít. csüri-csavarja addig amíg begőzölsz és azt kérded "hogy a fészkes fenébe lehet valaki ilyen rafkos??!!!" szerintem álruhába bujt ördögök.
2010. febr. 26. 21:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Én még csak psziChológusnál voltam, többnél is. :-) Ez egy döntés kérdése, megbeszéltem magammal, hogy ő segíteni akar nekem, és nekem segítenem kell abban, hogy ő segíteni tudjon. Sokszor nem is az a lényeg, hogy neki elmondasz valamit, hanem hogy saját magad számára megfogalmazod az ő kérdései segítségével azt, amit soha nem láttál még ilyen tisztán magadtól. Azt tudnod kell, hogy őt nagyon szigorú titoktartás köti, nem adhatja tovább másoknak, amit te elmondtál. Orvos előtt nem szégyellem a testemet, és a pszichológus előtt a lelkemet. Sokat számít a lelki egészségben, hogy képes legyek megfogalmazni és kimondanni egy másik ember előtt dolgokat magammal kapcsolatban.
2010. febr. 27. 00:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze biztos mindegyik más, én egynél jártam idáig, akiről hasonlóan tudnék nyilatkozni, mint az előttem szóló.

Abban segít, hogy te magad találd meg a problémád forrását és a megoldást is. Segít terelni a helyes irányba, úgy ahogy az számodra a legjobb. De közben nem mondja el hogy mi a helyes út, hagyja, hogy te találd meg. Csak terelget a kérdéseivel, példákat mond, amin elgondolkodhatsz. Ne félj tőle, nem fog lenézni, segíteni akar! (Legalábbis nekem ez a tapasztalatom)

2010. febr. 27. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!