Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért lett étkezési zavarotok?

Miért lett étkezési zavarotok?

Figyelt kérdés

Úgy értem milyen életkörülmény vezetett hozzá.

Én picit duci voltam, 160 centi 62 kiló. Lett egy barátom, aki örökké bántott és piszkált a túlsúlyom miatt, így anorexia alakult ki nálam. Szerencsére gyorsan helyretett a pszichiáterem. Közben szakítottam a fiúval. Felszedtem 8 kilót. Kibékültünk, most újra elkezdett piszkálni (a végén mindig sírógörcs jön rám). A napokban jöttem rá, hogy ő hajszolt bele-igaz az előző esetnél közrejátszott az extrém stressz is aminek ki voltam téve.

Most viszont csak ő van, és kezdődik elölről az egész. Még nem koplalok, de nem tartok pihenőnapot a futásban, egyelőre nem számolok kalóriát, de már fejben saccolgatok.

Nagyon vágytam rá ma, hogy uzsira készítsek magamnak banános palacsintát és teljesen kész vagyok, hogy nem vagyok éhes, így nem ehetek (azaz ehetek, csak értelme nincs), este vacsira meg már nem ehetek ilyen magas szénhidráttartalmú ételt.

Az elején 52 kilóra akartam fogyni, mikor rám szólt a kibékülés után, de már megint 45 kilóra tervezek. De nem is annyira a kilók számítanak, inkább az, hogy sehol ne lehessen belém markolni, vagy csípni. Egyfolytában a tükör előtt állok, nézegetem magam, ha véletlen nem, akkor meg markolászok, és megállapítom, hogy még nagyon sok fölösleg van rajtam.

Most hetente egyszer találkozunk, a találkozások előtt 1-2 nappal kezdenek felerősödni ezek a gondjaim.

Ha együtt vagyunk, és elkezd piszkálni, csak arra tudok gondolni, hogy milyen undorító vagyok, ha elsírom magam, akkor le is szid, hogy mennyire nincs humorom, mert ő csak viccelt.

Tudom erre nincs megoldás, csak, hogy lefogyok, dolgozom is rajta. De rettegek, hogy újra beteg leszek.

Elnézést, hogy idehánytam ezt a panaszáradatot, de ki kellett írnom magamból.

2015. máj. 25. 18:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is duci voltam. Aztán ugye a fogyás a legnagyobb motiválóerő. Mindig terveztem, hogy megállok, de úgy voltam, hogy ha ide eljutottam, akkor még 2 kilót leadni nem olyan nagy dolog, csak abból aztán megint lett 2 kiló és így tovább... egészen addig, amíg a 170 centimhez 45-re fogytam. Azóta sikerült egy egészséges súlyra visszahíznom, de nem vagyok elégedett magammal, pedig rendszeresen sportolok is.

Viszont ezt a barmot hagyd ott! Vedd már észre, hogy csak rosszat tesz veled. Ha ezek után is vele maradsz, akkor ne haragudj, de te is pont ilyen hülye vagy. Én legalább magam miatt csináltam. Egy pasi soha nem érne nekem ennyit. Ha csak a testem miatt akar, ott már bajok vannak.

2015. máj. 25. 18:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam ilyen mondani, de ráférne a kedvesedre pár nevelő célzatú pofon...

Hagyd ott, és érezd magad jól a bőrödben! Nincs vonzóbb egy magabiztos nőnél. A csontsoványság senkinek sem áll jól :\

Ne jojózz azért, mert ilyen a "humora". Nem vicces, tönkreteszed magad feleslegesen.

2015. máj. 25. 18:48
 3/12 A kérdező kommentje:

Igen, erre tegnap jöttem rá.

Kb. 3 hete hazajöttem más városba, azóta hetente egyszer megyek fel hozzá egy estére. Már tegnap fura ellenérzésem volt, egyre rondábbnak láttam magam, aztán egyszer csak beugrott, hogy ez az ok és összeállt a kép.

Teljesen ledöbbentem, hogy akit szeretek és aki elméletileg szeret, képes ennek kitenni, ha nem is tudatosan.

2015. máj. 25. 18:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Egek, ez szönyen hangzik :( meg kéne mondanod neki, hogy ez mennyire nem vicces és mit okoz neked, hátha képes felfogni. Ne maradj egy olyan kapcsolatban, amiben tönkremész :(

Erre nem az a megoldás, hogy lefogysz, hanem ha rendbe jössz magaddal végre, megtanulod elfogadni magad és szeretni, akárhogy is vagy. Azért változtatni, mert máshogy jobb lesz, és nem azért, mert rossz úgy, ahogy vagy.

Én hét éve vagyok evészavaros, nálam főleg szülők indukálták a rossz testképet, ez társult extrém maximalizmussal, de annyit mondhatok, hogy ha lefogysz, ilyen evészavarosan, az sem segít. Mindegy, hogy 60 kg vagy, 45 vagy 38, ugyanúgy fogod magad utálni, ha lelkileg nem vagy rendben :(

2015. máj. 25. 22:28
 5/12 A kérdező kommentje:

Neked se lehet könnyű életed, én bármikor kiléphetek egy bántalmazó kapcsolatból, de te a családodtól nem szakadhatsz el.

Nagyon remélem, hogy te is helyre tudsz jönni önmagaddal.

2015. máj. 25. 22:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Kedves vagy nagyon :) Szerencsére mióta kórházba kerültem, a családommal is változott a helyzet, plusz az is sokat számít, hogy én hogy állok az ilyen megjegyzésekhez.
2015. máj. 25. 23:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is család "motivált" rá, hogy milyen kövér vagy lányom, sürgősen fogyjál (180/74 kg, azért tleg van egy kis felesleg...) le :) :D Viszont a pasid tényleg nagyon rossz hatással lesz rád. Ha szeretnél vele maradni, azért szerintem mondd meg neki, hogy ne csinálja ezt veled, mert neked ez se nem vicces, se nem motiváló.

20/L

2015. máj. 26. 18:58
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a kommemteket mert ez a gondolatod nagyon megfogott: "Tudom erre nincs megoldás, csak, hogy lefogyok"

Miert is az a megoldas, hogy lefogysz? Egy, Te is tudod, hogy ez a bizonyos barat az aki elteti benned a zonutalatot, hiszen leirtad, hogy miatt alakult ki az anorexiad, most is ha vele talalkozol akkor jon elo az eveszavar. Akkor nem az a megoldas, hogy lefogy, hanem, hogy megszakitod a kapcsolatod ezzel a rombolo tenyezovel.

2015. máj. 27. 19:35
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
De, mivel kerdeztel is igy valaszolnom kellene. Nekem a csaladom es a suli okozta az eveszavart. A csalad annyiban, hogy ket batyam van es mikor serdulo korba ertem, nehezen fogadtam el, hogy az en testem mas, mint az ovek, igy inkabb orokre az a kislany testu, nemtelen szemely lennek. A iskola meg az onutalatomban "segitett" mivel gimiben csufoltak egy darabig. Ugy gondoltam, ha lefogyok, legalabb az alakom miatt tuti nem szolnak (18-as BMI-m volt akkor amire abszolut nem lehet azt mondani, hogy elhizott dehat az eveszavaros elme mar csak ilyen).
2015. máj. 27. 19:43
 10/12 A kérdező kommentje:

Nagyon durván előjött a napokban az egész. Már nem nagyon merek kimenni az utcára, mert úgy érzem, az emberek a vaskos combjaim figyelik.

Próbáltam beszélni vele, dühöngött. Megkértem, hogy dicsérjen sokat (ez nekem mindig jót tesz, mert ahogy nő az önbizalmam, csökkennek a tüneteim), nem volt valami lelkes. Ő úgy érzi, hogyha idiótáz és többször a fejemhez vágja, hogy meg fogok halni az a kezelés. Annyira fáj, hogy a kezébe adom a kulcsot, hogy mivel segíthet, ha akar, de elutasítja.

2015. máj. 30. 02:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!