Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Úgy érzem megállt az idő 17...

Úgy érzem megállt az idő 17 éves koromban. Mit tehetnék ez ellen?

Figyelt kérdés
Már 19 vagyok, de nehéz elhinnem, hogy már teljesen felnőtt vagyok, hogy már nem vagyok tini. Nem is nagyon tudom mit csináltam a két év alatt, mert sokat nem változtam. Pedig kellett volna, mert egy 17 és egy 19 éves érettségben fényévekre van egymástól(vannak kivételek, de nem általános és nem is normális). Zavar ez az érzés. Mit tehetnék ellene?

2015. máj. 24. 09:29
 1/9 anonim ***** válasza:
annyira azért nincs nagy különbség egy 17 és egy 19 éves között. én 23 évesen érzem magam még mindig 17-nek, pedig rendesen dolgozok stb. amúgy sem a szám számít, hanem amennyinek érzed magad(kivéve, ha 5 évesnek érzed magad)
2015. máj. 24. 09:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Azért 17 évesnek érezni magam nem épp ugyanaz a kategória, mint amikor 40 évesen 20-on évesnek. Szóval jobb lenne nem leragadni ennél :/
2015. máj. 24. 10:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Én 45 évesen számtalanszor ott akartam folytatni ahol 19 évesen abbahagytam. Ebből adódóan a szorongás, és depresszió már olyan méreteket öltött, hogy a célom az életem megrövidítése lett.

Magasnyomású oxigént lélegezve lassan de biztosan minden helyére állt, és már én is szeretek élni!

Egy fiatal szervezetnek még nincs szüksége magasnyomású oxigént lélegezni. Pusztán légzőgyakorlatokkal lehet plusz oxigént juttatni a szervezetbe, és a táplálék helyes megrágásával, a nyállal, az emésztésbe.

2015. máj. 24. 11:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem igazán értelek :/ Örülnék, ha ezt ki tudnád fejteni bővebben is :)
2015. máj. 24. 12:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Melyik részét nem érted,kérdezz rá konkrétabban?
2015. máj. 24. 16:49
 6/9 anonim ***** válasza:
17 évesnek fogsz megöregedni. Nem olyan rosz az.
2015. máj. 24. 20:34
 7/9 szamo77db ***** válasza:
E miatt a két év miatt ne rágd magad! Ha mondjuk 40 évesen éreznéd magad 17-nek, akkor azt mondanám, személyiségfejlődési zavar, keress egy jó pszichológust, aki segít utolérni magad. De úgy érzem, nálad nincsen semmi baj. Nem mindenki fejlődik egyformán gyorsan. És az a 2 év igazán nem sok! Ha értelmiségi fiatal vagy, akkor meg pláne nem. Az értelmiségi fiúk érnek leglassabban.
2015. máj. 27. 20:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért az a 2 év nem olyan sok. Nem attól lesz valaki felnőtt, hogy átlépte azt a bizonyos évszámot, nem attól fog megkomolyodni. Igazából azt észre sem veszi az ember, hogy felnőtt lett.

Én 25 évesen nem érzem magam másnak, mint 17 évesen. A külsőm ugyanolyan, belsőleg nyilván a tapasztalatok miatt érettebb vagyok de a világhoz való hozzáállásom, a személyiségem alapvetően ugyanaz. Mondjuk ebben szerepe lehet annak, hogy már tizenévesen felnőttként kellett viselkednem, magamnak intézni sok mindent, nem számíthattam segítségre. Így aztán nem kellett sokat komolyodnom ahhoz, hogy felnőtt legyek.

Manapság, amikor a legtöbben ilyen korban továbbtanulnak, nem lesznek olyan hamar ,,komoly felnőttek". Régen, amikor 16 évesen már házasodtak és a te korodban már gyerekük volt, hamarabb is értek. A mi generációnk nincs rákényszerítve erre és belül igyekszik fiatal maradni, amíg csak tud.

2015. máj. 27. 21:39
 9/9 anonim válasza:
Inkább örülj neki, én is örülök neki. Jó dolog a fiatalság. Én is 19 éves vagyok, de 16-nak nézek ki, és mentalitásilag is annyinak érzem magamat. Kezdetben ez zavart, de utána rádöbbentem, hogy örülök neki. Jó dolog, ha az emberek fiatalnak hisznek és látnak. :)
2015. jún. 29. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!