Van itt olyan aki tudja milyen az a nagyon erős téli depresszió? Mit kezdetek vele?
Utolsó: azért az túlzás lenne kijelenteni, hogy nem létezik a S.A.D.
Éppen elég kutatás szól róla, valószínűleg akkor sok ember olyan jól bebeszéli magának, hogy még depresszió skálán is mérhető :)
Egyébként azzal egyetértek, hogy a kérdező kicsit kötözködős hangulatban van (erre mondják, hogy ne tegyél fel olyan kérdést, amire nem várod a válaszokat).
Várom a válaszokat, de sokan nem a kérdésre válaszoltak, azzal meg nem tudom mi a probléma hogy meg kérdeztem hogy mi köze a relaxációnak a napfényhez, inkább ti vagytok túl sértődősek, vagy egyszerűen csak olyan dolgokat írtok, amikhez ti magatok sem értetek. Kaptam hasznos válaszokat lámpáról, és értékeltem is. Szerintem egyáltalán nem tudjátok milyen egy téli depresszió, vagy általánosságban a depresszió, ennél fogva nem csodálom hogy azt képzelik egyesek, hogy a téli depressziót be lehet beszélni. Bosszantó ez a felfogás, de annyira nem tud érdekelni. A kérdés végső soron azokhoz irányult akik szenvednek is tőle. A bioptron lámpát nem csak téli depresszióra használják hanem gyógyításra is, ezért is, nem tudom miképp lehet rá fogni hogy bebeszéli az ember magának. A téli depresszió meg tudomásom szerint (azon kívül hogy tapasztaltam), azért alakul ki és hat emberekre különféle kép, mert a szervezetben a napfény hiánya anyag túltermelődést, egy másiknak meg a alul termelődését okozza, a lámpa ennek helyre állítását segíti elő, úgy tudom. Nekem meg ráadásul semmi bajom a téli sötéttel, lakásba kimondottan szeretem a félhomályt, már alapvetően nem beszélhetem be magamnak a dolgot. Ez nem csak agyban dőlhet el!
Köszönöm az eddigi hasznos válaszokat! Ha valaki még esetleg tudna írni orbáncfűvel kapcsolatban tapasztalatokat, annak örülnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!