Mit tegyek magammal? Hívjak segítséget?
Légyszi a negatív megjegyzéseket mellőzzétek...
Pár hónapja kezdtem el a pszichoterápiámat.Pénteken volt egy nagyon fájdalmas beszélgetés,mármint a téma,amiről beszéltünk nagyon mélyen érintett.
A terápia után gondolkodtam még a beszélgetésen és borzasztóan éreztem magam.Sok minden felszínre jött,a fájdalom felemészt,ma éjjel kettőkor pedig zokogásban törtem ki,rettenetes vágyat érezve arra,hogy szétkaszaboljam a karom.Borzasztó volt a lelki kín,amit éreztem.Addig sírtam,míg elaludtam,de a mai nap is borzasztó.Érzem,ha vágnék,az most nagyon komoly lenne,nem öngyilkossági szándékkal lenne,de úgy fáj a lelkem,hogy kimondhatatlan.Az a házi feladatom,hogy 1 hétig nem vagdosok.Úgy érzem ezt nem fogom tudni tartani,akkora lelki kínt érzek!!:,(((
Mit tegyek?Tudom a pszichológusom telszámát,de nem akarom őt így szombaton hülye helyzetbe hozni,azt mondta krízisben hívhatom,de úgy hívjam,hogy megteszem majd azt,amit mond akkor nekem,
Egyszerűen szét akarom kaszabolni a karom,de nem tudom mit tegyek.Annyira,de annyira rossz!
Kérlek,ne oltsatok most le,adjatok tanácsot,de ne rúgjatok belém most!!
26N
Na ilyenkor hasznos pl. elővenni az ecsetet, vagy papírt, és addig rajzolni vagy írni, amíg könnyebb nem lesz. Meg kell tanulnod, hogy lesznek ilyen mély pontok, és hogyan segíthetsz magadon.
Fontos a kapcsolatotok- ezt a terapeuta is tudja, és tisztában van vele, hogy mit élhetsz át. Viszont bízik benned,hogy meg tudod oldani, különben nem is történt volna meg az a beszélgetés.
Jövő héten találkoztok, ez éltessen.
És jelentkezz, ha itt vagy.
Köszönöm,hogy válaszoltatok.
Nem válaszol a terapeutám,de mind1 is.Nem bírtam tovább.
Most jobb.Igaz,a mélységes üresség váltotta fel a vagdosási vágyat.
Jó éjszakát mindenkinek
Mikor öngyilkossági gondolataim voltak, adott a pszichológus pár Frontin tablettát szükség esetére. Egyébként nekem se vált be, volt mellékhatása (nem írom le).
Viszont szorongó alkat vagyok, arra Citalopramot szedek már évek óta, és az bevált. Persze ezen túl nem értek hozzá, hogy más fajta pszichés betegségre jó e gyógyszerszedés, vagy a mellékhatási miatt rosszabb.
Nálam még a gyógyszeren kívül a keresztény hit vált be, véleményem szerint a leghatékonyabb gyógyszer lelki bajokra, nehézségekre az élő hit.
Én is jártam pszichológushoz egy ideig, egy idősebb hölgyhöz, empatikus volt, használt is maga a beszélgetés, hogy elmondhattam neki olyan dolgokat amit mással nem oszthatok meg.
Viszont a néni nem volt hívő, nem hitt a lélekben. Mondtam neki, hogy ha pszichológusként lelki gyógyászattal foglalkozik, illene hinnie a lélek létezésében!!!! ;)
Beszéltem is neki, hogy nekem miben segít a kereszténység.
A pszichológusom megígérte,hogy nem hagy cserben,mellettem lesz.Mai napig nem válaszolt vissza.Segítséget kértem tőle,tanácsot,hogy mit tudok tenni még,mert amit tanított eddig módszereket,azokat mind kipróbáltam tegnap,de a lelki kín csak nőtt és nőtt.:,((
Cserbenhagyott,kész. Még sosem csinált ilyet.Nem igaz,hogy nem nézi meg a telefonját valaki este 8 óta.
Egy pszichológus ismerősöm mondta, hogy tudta, hogy az egyik betegénél van szuicid veszély, viszont azt is tudta, hogy mennyire mindig a környezetére támaszkodik, és bár nagy volt a kísértés, nem hívta fel. A beteg szerencsére visszajött hozzá, és megbeszélték.
Nagyon nagyon kell tartani a kapcsolat határait, amit most csinálsz és érzel irányában, azt mások irányában is teszed és érzed, vagy éppen mások is így tesznek veled, és így éreznek irántad, ez a ti kapcsolatotok lényege.
A legjobb amit tehetsz, hogy visszamész hozzá, és megbeszélitek.
Másrészt biztosan nem ígérhetett neked ilyet, hogy nem hagy cserben és mindig melletted lesz.
Ő nem családtag, nem barát, ő a pszichológusod. Ha van is köztetek kapcsolat, és abban megélt szeretet, ez annyi ideig maradhat gyógyító, amíg mindketten észben tartjátok, hogy mire megy ki ez a kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!