Ha a cigi iránt nem alakul ki függőség, akkor ez azt jelenti, hogy lehet, hogy a kábítószerek után sem alakulna ki? Tényleg csak akaraterő kérdése?
A lényeg:
Kipróbáltam a cigit, többször is az elmúlt 3 évben, néha napján 1 szálat, mert haverokkal voltam, de utána 3-4-5 hónapig egyáltalán 1 szálat sem. Soha nem éreztem, hogy egy kicsit is függnék tőle, egész egyszerűen csak amikor olyan társaságban voltam, hogy cigiznek, és megkínáltak, elfogadtam, de ha például nem kínáltak meg, vagy nem volt, akkor megvontam a vállam és nem érdekelt. Egy szóval a cigizés utáni vágy nem jelentkezett szinte soha, csak "poénból" szívtam, de jelenleg megint azt hiszem 3-4 hónapja volt, hogy egyik este elszívtam mert a bizonyos társasággal voltam.
Nem titkolom, kíváncsi vagyok arra, hogy például a fű milyen hatással van az emberre, illetve milyen az a bizonyos "trip". Viszont sajnos elég sok rosszat olvastam mentális függőségről ezekről a dolgokról, illetve tudom azt is, hogy a gyenge akaraterejű emberek képtelenek leszokni erről (a társadalom nagyrésze még a cigiről sem képes, de például ott vannak a koffeinfüggők, és az egyéb függők, amik bár elfogadottak, mégis függőségek).
A kérdésem az lenne: Szerintetek elképzelhető az, hogy bizonyos illegális tudatmódosítók kipróbálása első használat után, amennyiben az egyénnek nagy az akaratereje, ne alakuljon ki függőség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!