Ha egy meghatározott ideig nem eszem csokit, édességeket, akkor már nem fog hiányozni? Mondjuk, ha két hónapig kibírom nélküle, akkor le tudok róla szokni?
Figyelt kérdés
2013. dec. 29. 14:39
1/9 anonim válasza:
ez csak akarat, most is letudsz ha akarsz, persze ,ha elször csak pl 1 hét aztán 2 és 4 akkor lehet hogy könnyebb.
2/9 anonim válasza:
Igen, úgy vettem észre, ha pár napig nem eszem csokit, akkor egy idő után már nem is kívánom annyira.
3/9 A kérdező kommentje:
Nemrég olyasmi cikket olvastam, hogy van valami ami miatt kívánjuk az édeset de ha megfosztjuk magunktól, akkor megszűnik az édesség vágy és le tudunk róla mondani végleg. Csak nem találom azt a cikket :( Ha valaki esetleg tudja miről beszélek, akkor belinkelné? Köszönnöm :)
2013. dec. 29. 14:47
4/9 anonim válasza:
Nekem volt elvonási tünetem mikor úgy kívántam majd megőrültem és minden édeset próbáltam enni pl gyümölcsöket mazsolát stb de ha átesel ezen akkor elmúlik.
5/9 anonim válasza:
Én is próbálkoztam megvonásokkal, teljesen sikertelenül. Minél jobban ellenálltam, annál inkább nem ment a teljes kiiktatás. Voltak olyan napjaim, amikor azt mondtam: jó, feladom. Megeszek 15 mézeskalácsot, lesz ami lesz! A végeredmény az lett, hogy pár nap alatt túlettem magam, és az eddig szeretett édességeimre manapság útálattal nézek, némi hányinger kíséretében. Azóta egyre kevesebb és kevesebb nyalánkságot eszem, helyettük több gyümölcs, méz és gabona van napirenden. Azt az egy-két napos "habzsi-dőzsi" projektet pedig ledolgoztam futással. Úgy gondolom, hogy a végleges megoldás bőven megér ennyi áldozatot.
Bár megjegyezném: ez csupán személyes tapasztalat, nem állítom teljes bizonysággal, hogy ez mindenkinek hatásos.
6/9 anonim válasza:
Én már jó ideje cukor nélkül iszom a teát, csak citromlevet teszek bele, de néha még így is édesnek (!) találom. Régebben hat-hét kanál cukorral ittam a kakaót, most már eggyel is elég. Szóval teljesen nem szoktam le a cukorról, de lényegesen kevesebbet fogyasztok. Gyerekkoromban karácsony másnapján már nem volt a fán szaloncukor, az idén nem is vettünk, mert eszünkbe sem jutott.
7/9 Julie S válasza:
Igen, így le lehet szokni róla. Meg úgy is, ha lassan és következetesen csökkented a napi adagot. Az ízlés amúgy szokás kérdése. Én eldöntöttem, hogy nem használok többé cukrot. Eleinte mézzel édesítettem a teám, aztán egyszer elfogyott a méz és nem volt pénzem venni. Néhány hét alatt megszoktam a teák valódi ízét és már édesítve nem is találtam finomnak őket.
8/9 MINDENLÉBENKANÁL válasza:
Nem lehet leszokni. Én se tudok leszokni a piáról (max. egy hétig).
9/9 anonim válasza:
én fél éve tudatosan kerülöm a csokievést, de van amikor megkívánom. nagyon. és akkor eszem. teljesen nekem nem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!