Ritalin mennyire addiktiv? (nem az eloirt hasznalatnal)
Elkeztem szedni a ritalint, es teljesen megvaltoztatott. Mikor rajta vagyok teljesen onmagam tudok lenni, nem szorongok, es az agyam 5x ugy porog. Olyan mint a csucshatas. Nagyon felek, hogy fuggove tehet, es ha igy van meg most szeretnem abbagyni. par helyen azt irtak, hogy olyasmi mint a coco. Hiszen a ritalin tablettat feltorod es oron keresztul felsziod.
Eddig mindig redbullal eltem, kelett vagy 2 belole, hogy ugyahogy jol erezzem magam amaskulonben csak bambulok ki a fejembol semmhez nemtudok hozzaszolni es 2percnel tovabb nemtudok semmire odafigyelni. ritalin teljesen megvaltoztat, mikor rajta vagyok en vagyok mindig a kozpontban, lokom a szoveget, es egyszerre mindenfele 100% ban odatudok figyelni.
Alljak le? vagy menjek el pszihologushoz? esetleg tenyleg ADHD-m van? (Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar)
esetleg mennire kene visszafogjam, hogy ne szokjak ra?
20/F
(amugy semmi mas drogot nem szedek, nem is szedtem)
Ha orvos írja fel, és nem léped túl az előírt mennyiséget, akkor nem leszel függő, de ha te csak úgy szeded összevissza, akkor igen. Amit ADHD-ra felírnak, az egyébként baromi gyenge, hiszen nem is az a célja, hogy teljesen felpörgessen (mint amiért a drogot szedik), hanem csak annyira, hogy pont "normális" legyél (tehát mint egy nem ADHD-s).
A helyedben elmennék egy kivizsgálásra, bár nem tudok róla, hogy Magyarországon végeznének felnőtteknél figyelemzavar tesztet (de lehet, hogy tévedek). És úgy tudom, felnőtteknél gyógyszert sem írnak fel.
De írnak. Csak külön meg kell indokolni az "indikáción túli gyógyszerrendelést".
Szerintem rá lehet szokni. Én ugyan sosem próbáltam a Ritalint, de nem véletlenül van rajta a kábítószerlistán. És tudtommal dupla vényes rendszerben adják ki.
Serkentő, tehát emeli a hangulatot, de a szervezet az egyensúlyra törekszik, tehát a felpörgést szükségképpen egy kipihenési fázis kell, h kövesse. Legalábbis az amfetaminszármazékoknál így van.
Akkor most szeded, vagy felszippantod orrba?
Egyébként fizikálisan nem addiktív, inkább pszichésen. Látod, te is szívesebben éreznéd magad mindig a hatás alatt, és egy idő után kiépül a tolerancia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!