Ha egy gyógyszerre allergiásak vagyunk, akkor az ugye már a legelső használatnál meglátszik?
Ezt soha nem tudni, de minél veszélyesebb egy tünet, annál hamarabb jön ki.
Viszont ha valamikor később újból ugyanezt a gyógyszert szeded, akkor is jöhet ki allergia.
Igen gyakran a 2. alkalomnál jön el.
Nagyon NEM.
Pár éve voltam kórházban gyógyszerallergia miatt.
Egy olyan gyógyszerre lettek hirtelen allergiás tüneteim, amit több, mint 20 éve szedtem (nem folyamatosan - lázcsillapító volt).
A kórteremben lévő összes olyan páciens, aki gyógyszerallergia miatt volt bent, ugyanígy járt mint én.
Algopyrin, rubophen... csupa olyan gyógyszerre lettek tüneteik, amit korábban már ezerszer alkalmaztak.
Létezik ilyen*** gyógyszerallergia is.
Valami olyasmivel magyarázták, hogy a szervezet egy idő után "megcsömörlik" az adott gyógyszertől (nem túl tudományosan fogalmazva).
***meg persze olyan is, amit te említettél, hogy első alkalmazáskor már előjön az allergia
A szervezetben 4 fajta hyperszenzitivitási reakció van. Ebből az egyik fajta azonnal jelentkezik, egy másik csak 2. alkalommal. (a gyógyszer allergiák általában ilyenek). Olyan tudtommal nincs h valaki 20 évig szed valamit aztán egyszer csak bumm, allergia. Persze állítom, h az előttem lévő valótlant állít, de szerintem vagy a, a reakció fokozatosan erősödött fel, az észrevétlentől a tüneteket okozóig, vagy b, (szerintem ez a valószínűbb) a gyógyszerek összetételében változtattak meg valamit c, valami olyat kezdett el fogyasztani ami keresztreakciót ad az adott allergénnel (újfajta csoki mondjuk?)
Mindenesetre a kérdésre válaszolva, jelentkezhetnek akkor a tünetek, az immunrendszerbe létezik késeltetett reakció, ami okozhat néhány nap után tüneteket.
4-es!
Nem állítod, csak erőteljesen sugallod, hogy butaságot mondok.
Menj be a DEOEC Bőrgyógyászati Klinikára és kérdezd meg az ott praktizálókat, hogy milyen gyakran találkoznak olyan "megmagyarázhatatlan" allergiával, ami nem első, nem második használatra alakul ki, hanem sok-sok év után!
Se csoki, se más új élelmiszer.
Az allergizáló gyógyszer az esetemben: rubophen
tünetek: kiütés és magas láz
szobatárs: algopyrin
tünetek: fulladás és kiütés
másik szobatárs: algopyrin
tünetek: ödéma egész testen
harmadik: nem emlékszem, mit szedett
tünetek: kiütés
22/L
ÉN Sumetrolinra lettem allergiás nem is gyengén,mert a sürgősségin kötöttem ki vele.
Előtte másfél hónapja szedtem a Sumetrolint valami bacira,és akkor semmi bajom nem volt tőle!
Aztán akkor júliusban bevettem egy szemet,és 10 percen belül viszkettem mindenhol,tetőtől talpig vörös voltam,csalánkiütéses,és alig kaptam levegőt!
Mire beértek velem a sürgősségire,addigra már az ajkaim is bedagadtak,és úgy éreztem,hogy összeesek!Hozzáteszem 5 percen belül megittam a KALCIUMOT,ami szart sem ért,de a kórházban megdicsértek érte,
Odabent antihisztamint kaptam és valami szteroidot...
Még 2 órát kellett várni,hogy a gombóc érzés elmúljon,addig NEM engedtek haza,hozzátették,hogy másnap még lehet egy rohamom,ha kalciumra nem múlik,akkor vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!