Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi az oka, ha a kamaszkori...

Mi az oka, ha a kamaszkori lázadás elmarad? Hogy lehet utólag kezelni az ezzel járó negatív következményeket?

Figyelt kérdés
Nyilván pszichológus. Ezen kívül, ha valakinek nincs ideje/pénze, lehetősége szakembert keresni, hogyan segíthet saját magán? Mit tehet, amiből kifelé lábalhat a helyzetből? Pszichológiai könyvek olvasása nagyon műveltté tesz, de nem nyújt segítséget.
2015. ápr. 18. 20:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én tartom a véleményemet és sajnálom, ha nem tetszik. Az meg szerintem érthető, hogy ilyen csekély kifejtés alatt csak sötétben lehet tapogatózni, de valóban a jó szándék vezérelt. Egy szakember még véleményt se alkotott volna ennyi információból, így tehát azzal se volnátok előrébb aki "ért hozzá".

És még egy jó tanács: úgy nem lehet meggyógyulni, ha csak annak adtok a szavára, aki szimpatikus, világképetekbe illő választ ad. (Teljesen függetlenül tőlem és az én gyik-es (!) hozzászólásaimtól.)

2015. ápr. 26. 12:16
 12/14 anonim ***** válasza:

"Én tartom a véleményemet és sajnálom, ha nem tetszik."

Nem "nem tetszik", csak szakszerűtlen.

"Egy szakember még véleményt se alkotott volna ennyi információból, így tehát azzal se volnátok előrébb aki "ért hozzá"."

Szerintem ebből már simán alkotott volna véleményt. Én már nem egy szakembernél voltam. És nem kell megsértődni.

"úgy nem lehet meggyógyulni, ha csak annak adtok a szavára, aki szimpatikus, világképetekbe illő választ ad. (Teljesen függetlenül tőlem és az én gyik-es (!) hozzászólásaimtól.)"

Ezt tudjuk. Engem nem is ez érdekel, hanem az, hogy az illető ért-e hozzá, vagy nem.

2015. ápr. 26. 13:02
 13/14 A kérdező kommentje:

Nos, én köszönöm mindenkinek, aki hozzászól. Ide valóban szakszerűség kell. Lehet, hozzászólnék egy differenciálegyenletről szóló kérdéshez, csak biztos nem lenne értelme, még ha úgy is érzem.

Ettől még lehet építő jellegű és tényleg segítő az, amit az ír, aki nem ért hozzá. Nyilván, ha elolvasok egy-egy mondatot a hozzászólásából, elgondolkozhatok rajta, hogy igen, ebben lehet valami, és talán ezen érdemes lenne elgondolkoznom.

Valóban volt 1-2 elgondolkoztató gondolat is, de már nem tudom, ki írta, majd visszanézem.

Aki átesett hasonlón, az is bezárkózott és a szüleitől nehezen tudott elszakadni? Mert ez önmagában egy hatalmas probléma, és most úgy tűnik, ez is lényegében a kamaszkori lázadás elmaradására vezethető vissza...

Örülök, ha minél többen hozzászólnak, akik hasonlón mentek/mennek keresztül, jobban meg lehet talán így érteni ezt a dolgot, a megoldás is jobban meglátható talán.

2015. ápr. 27. 14:59
 14/14 anonim ***** válasza:

Hagyjuk már ezt a fenenagy szakemberezést... Nem mindentudók ők sem, nem is egységesek, és nem, ennyiből tényleg nem szakértene meg egy igazán jó szakember, mivel minden ember életútja totál egyedi.

Én pl. már egész kiskoromban sem adtam a szüleim szavára, mert tudtam, hogy anyám simán hazudozik a legapróbb dolgokat illetően is, apám meg nem is volt igazán az apám, csak egy fedél alatt éltünk, de nem volt semmilyen apa-gyerek kapcsolat köztünk. Akkor most én már pár évesen is lázadtam, vagy nem lázadtam sosem, egyszerűen tudtam, hogy mi a stájsz őket illetően? Tinédzserként így nem kellett velük semmilyen szinten konfrontálódnom, egyszerűen már tudtam, hogy érdemileg nem számíthatok rájuk aztán kész. Az iskolában ellenben mintagyerek voltam, imádtak a tanárok.

okt. 17. 03:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!