Szerintetek aki parszor vagdosta magat, az mindenkeppen serult?
Ugyertem, annak sulyos problemai vannak?
Vagy ezt mar lehet elmebetegsegnek hivni?
Tinikorban belefér, mármint ha nem súlyos és pár hónap, max egy év alatt "kinövi" az illető. Azért nem is diagnosztizálnak 18 év alatt személyiségzavart, mert még nem kiforrott a személyiség, mutathatnak felnőttként személyiségzavarosokra jellemző tüneteket, de később ezek a problémák maguktól is rendeződhetnek. Ettől függetlenül szerintem akár 15 valaki, vagy semmiségnek tűnő "tiniproblémái" vannak (de utálom ezt a kifejezést, mintha mindenki felnőtt volna és hopp, el is felejtette hogy igenis baromi nehéz tininek lenni), a szüleinek felelőssége, hogy segítséget nyújtson, szakemberhez vigye a gyerekét. Mert mi van, ha nem növi ki, ha pont ő lesz, akiben olyan erős nyomot hagynak a tinikori sérelmek, hogy felnőttként se lesz egészséges személyiség, aztán szenvedhet évekig, ha nem egész életében. Én pl nagyon haragszom a szüleimre emiatt.
Viszont ha valaki felnőttként csinálja, ő már mindenképpen sérült (de nem feltétlen elmebeteg! egy személyiségzavart, szorongásos zavart, depressziót még nem kategorizálunk elmebetegségnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!