Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek aki parszor...

Szerintetek aki parszor vagdosta magat, az mindenkeppen serult?

Figyelt kérdés

Ugyertem, annak sulyos problemai vannak?

Vagy ezt mar lehet elmebetegsegnek hivni?

2015. ápr. 3. 18:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen nem. Én is vagdostam magam 15 évesen figyelemfelkeltés céljából. Nincsenek súlyos problémáim és elmebeteg sem vagyok.
2015. ápr. 3. 18:55
 2/13 anonim ***** válasza:
40%

Én is vagdostam magam...nos azt nem tudom már pontosan,hogy miért is,de már nagyon bánom,mert meglátszódnak a hegek.

Nincsenek problémáim,kiegyensúlyozott,rendes életem van és elmebetegnek sem tartom magam.

2015. ápr. 3. 19:01
 3/13 anonim ***** válasza:
55%
Ha feltűnési viszketegség vagy a tinihiszti annak számít...
2015. ápr. 3. 19:03
 4/13 anonim ***** válasza:
19%
nem, ez csak hiszti és szánalom.
2015. ápr. 3. 19:04
 5/13 anonim ***** válasza:
42%
Biztosan sérült, de nem elmeállapota, hanem pszichés állapota miatt. Az ilyen emlékek nem múlnak el nyomtalanul és az ilyenirányú lelki késztetés mindig megmarad, legfeljebb nem jut el a megvalósításig.
2015. ápr. 3. 19:04
 6/13 anonim ***** válasza:
38%

De miért vagdostátok magatokat? Én ezt nem tudom elképzelni sem.

Nem bántóilag kérdezem, csak egyszerűen... annyira megdöbbentő. Komoly traumák, durva dolgok értek engem is tini koromban, de sosem jutott eszembe, kivágni egy darabot magamból. Vagy h kell ezt elképzelni egyáltalán? De leginkább az érdekelne, mire gondoltatok közben? Miért tettétek?

2015. ápr. 3. 19:06
 7/13 anonim ***** válasza:
22%

Eszméletlen jó érzés, azért. Úgy lenyugszol, mint még soha életedben.

De ennyi erővel kérdezhetnéd, kérdező, hogy aki lazulásból söröcskézik, sérült-e. Mert mindkettőnek ugyanaz a célja.

2015. ápr. 3. 19:13
 8/13 anonim ***** válasza:
31%
Ja, nem tudtam, hogy erre a kérdésre igennel kellett volna válaszolni! -.-
2015. ápr. 3. 19:26
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Én is vagdostam magam, kábé 15 éves voltam. Igazából elég gáz volt az életem, apám vert, ment a lelki terror...stb.

Nem figyelemfelkeltésnek szántam és nem is akartam ártani magamnak. Egyszerűen csak érdekelt, hogy képes vagyok e saját magam megvágni, hogy mekkora fájdalmat tudok elviselni. Csak heccből. én a vállamat vagdostam, és nem is brutál mód. Tetszett a gondolat, hogy ott lesz egy seb, egy hegg...bolondság.

Azóta egyrészt lezártam és elrendeztem a múltam az apámmal, másrészt kiegyensúlyozott normál ember lett belőlem. Egy picit meglátszik a nyoma, de nem vészes. Abban az évben magam is meghökkentem magamon, miket csináltam. Pl megbuktam, mert letojtam a tanulást. Következő évben viszont belehúztam, egész középsuliba nyomtam a tanulást és fősulira is mentem végül:D

Valamiféle tini hülyeség volt nálam szerintem.

2015. ápr. 3. 19:28
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem. Én sosem vagdostam magam, de volt nagyon rég, amikor iskolás voltam, egy oszt.társam aki azért karcolgatta magát, mert látott egy olyan fiút aki tetszett neki és annak a karja össze volt vagdosva és kíváncsi volt abban mi a jó. De a csaj sosem vágta meg magát, csak karcolta, aztán abba hagyta. Szerintem a vagdosók nagy része csak kíváncsiságból teszi, vagy mazoista, nem tudom. A lelkisérültek, azok durvábbak, viselkedésileg is zakkantak.
2015. ápr. 4. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!