Mit tegyek, hogy ne szorongjak?
Két gyerekem van, 5 és 8 évesek. Az a problémám, hogy szinte folyamatosan rettegek az életükért. Ha bármi apró bajuk van, én már rémeket látok. (Sajnos több rákos gyerek is volt a környékünkön, az egyikük már meg is halt.) Egyszerűen nem tudom kiverni a félelmeimet a fejemből. Most pl a kislányom füle mögött megduzzadt 2-3 nyirokcsomó. Kb percenként ellenőrizném változott-e, de visszafogom magam, és "csak" óránként nézem. Tiszta hülye vagyok már, de rettegek hogy rákos lesz. Annyira szeretnék nem aggódni ilyeneken ennyire, és reálisan kezelni. Szeretnék megint felszabadult lenni. Úgy érzem maga alá temet a felelősség, amit a gyereknevelés jelent. Már gyomoridegem van ha a gyerekeimmel vagyok, és csak azt lesem van-e valami bajuk. Ez már rányomja a bélyegét a mindennapi életünkre. Nem bírom már :(
Azt elfelejtettem írni, hogy voltunk a nyirokcsomók miatt orvosnál, és azt mondta hogy a megfázása miatt van, és nem vészesen nagyobb, csak figyelni kell. Valószínű teljesen nem is fog visszahúzódni, mert első alkalommal tavaly jött elő, de akkor nagyobb volt. Akkor is egy fertőzés miatt.
Az első lépés, hogy ismerd meg a félelmek, szorongások mechanizmusát:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!