Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak ha a barátnőm...

Mit csináljak ha a barátnőm az anyja miatt vágja magát? 15/F 15/L

Figyelt kérdés

Szeretnék tanácsot kérni mert a barátnőm (3-án lesz 3 hónapja hogy együtt vagyunk) vágja magát az anyja miatt és még az anyja szeret is inni! Már töbször is kértem hogy ne csinálja (mostanában nem is látok rajta újat) és ez miatt pszichológus-hoz is jár de nem nagyon beszél vele és nem mondja meg hogy az anyja miatt csinálja és hogy egyszerűen utál otthon lenni :(.

Előre is köszönök mindent!!

2015. márc. 18. 09:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
ma 10:43: szóval ha jól értem arra célzol hogy nem gond ha a szülő alkoholista?
2015. márc. 18. 10:46
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem jol erted. Arra celzok, hogy nem biztos, hogy mind igaz amit a kislany allit, sehol nincs emlitve, hogy anya alkoholista. Tobb mint valoszinu, hogy a lany mentalis beteg, meg szeretnem hallgatni az anyjat is, egy napot veluk elni, mielott itelkezem barmely oldars is. Jobb lenne, ha te is ezt tenned, mielott itt probalsz az embereknek azavakat adni a szajukba.
2015. márc. 18. 10:50
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem próbálok az embereknek szavakat adni a szájukba. Ezt te írtad: "Nekem is voltak baratnoim alkoholista szulokkel, sok evvel ezelott.

Egyik sem vagdosta magat, mindegyik kitanult legalabb egy szakmat, csaladot alapitottak es boldogok" Mi ez ha nem annak a sugallata, hogy nem olyan nagy gond ha a szülő alkoholista.

2015. márc. 18. 10:53
 14/17 A kérdező kommentje:

Hát nekem a barátnőm azt mondta hogy az anyja minden nap megiszik minimum 6 sört és van hogy az apjával is veszekszik hogy menjen le a boltba neki sörért és az apja meg azt mondja hogy nem így az anyja inkább lemegy magának (ebből én azt szűröm le hogy alkoholista) és azt mondta még hogy sose jó az anyjának amit csinál és mindig kiabál vele

Egyszer megkérdeztem miért csinálja és azt mondta hogy hosszú de az a lényeg hogy nagyon sok olyan dolog van/történik vele amit nem tud megérteni

(Az előző barátja aki 1 évvel fiatalabb volt nála azzal az indokkal szakítot vele hogy neki a felvételire kell készülnie)

Amúgy én is azért mondtam neki hogy beszéljen a pszichológussal mert szerintem ha elvennék az anyjától neki meg az anyjának is jobb lenne főleg az anyjának hátha megváltozna (az én rokonságomban is van alkoholista nő akitől elvették a gyerekeit és ezáltal ritkán iszik)

2015. márc. 18. 11:07
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha a barátnődnek jó érzés a vagdosás,akkor nem tudsz mit csinàlni,felesleges okoskodni,attól nem fogja abbahagyni.Majd ha jobb passzban lesz eszébe sem fog jutni,hogy vagdossa magát .Én már elmúltam 30,de időnként még most is csinálom,csak a férjem elől kell elrejteni a sebeket,mások véleményét leszarom,aki nem csinálja ezt,úgysem érti,nem szégyellem magam emiatt.
2015. márc. 18. 11:09
 16/17 A kérdező kommentje:
Én magam sem ítélem el azokat akik csinálják és nem is bántom őket!! Tudom hogy ezzel vezetik le a feszültségüket. De amióta megkértem hogy ne csinálja azóta nem láttam csak egyszer újat rajta ez volt január vége de azóta nem láttam újat
2015. márc. 18. 11:14
 17/17 anonim ***** válasza:
na jó én sok mindent megéltem,volt hogy apám fojtogatta anyámat és nekem kellett szétszakítani őket,volt hogy azzal fenyegetett megöl és éjszaka hallottam ahogy lépked,állandóan ordított velem és kritizált.Megszégyenített még azt is meg akarta mondani mikor menjek wc-re.Hozzám vágott tárgyakat és baltával kergetett.De soha nem jutott eszembe vagdosni magam,mert attól nem éreztem volna magam jobban.Én inkább könyvekbe menekültem.Ehhez képest a barátnőd problémája kutya füle,helyében meglátogatnék egy sokkal rosszabb sorban élő kamaszt és rájönne,hogy bár a helyzete koránt sem rózsás,de nem is a világvége.
2015. márc. 18. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!