Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csinálnátok, ha ilyet...

Mit csinálnátok, ha ilyet találnátok a 16 éves fiatok ágynemütartójában?

Figyelt kérdés

Ma ki akartam cserélni a huzatot a fiam ágynemüjén, kinyitottam az agynemütartoját és ahogy kivettem a takarót, láttam, hogy ott van egy füzet. Gondoltam, kiveszem, mert volt már olyan, hogy beesett, utána meg kereste 2 napig. Kivettem, de semmi nem volt ráírva. Kinyitottam, és nagyon megdöbbentem. 2 hónapja minden napja le van írva percröl-percre pontosan, hogy mit csinált. Nagyon részletesen. Pl: 2015. 03. 08.

-> "06:08 felkeltem, 06:20 kiszáltam az ágyból, mentem a fürdöszobába, pisiltem, zuhanyoztam, majd 06:40-kor visszentem a szobámba, felöltöztem és 6:50-kor mentem reggelizni. 7:05-kor bepakoltam az iskolatáskába. 7:10-kor mentem a fürföszobaba, megmostam a fogam, beraktam a kontaktlencsém és beszeléztem a hajam, majd öegertötlenitettem a kezem Dettol léufertötlenitövel. 7:20-kor felvettem a kabátom és az iskolatáskám, elindultam az iskolába. Útközben nem jellett sokat várni a lámpánál, szinte semmit. Majd ahogy a Szalkay László utcán átmentem, találkoztam (név)-vel, köszöntünk egymásnak. Nagyon siettem, hogy el ne késsek az iskolàból. 7:28-ra oda is értem. Bementem a tanterembe a tornazsákomért és már szaladtam is az öltözőbe, mivel ma első órànk tesi volt. Az öltözőben nem volt senki, mimdig én vagyok a késős. Mikor már a cipőt és a nadrágot levettem, megjött (név). Ő is pont olyan késős, mimt én. Gyorsan átöltöztem és szaladtam a tornazerembe, nehogy igazolatlant kapjak, de még így is 5 perc késéssel, 7:35-kor értem oda. Mondta a tanár, hogy fussunk 8 kört, de én csak 5-öt futottam, úgy is mimdenki csal. Miért pont én lennék a kivétel. Majd a futás után leültema padra, nem akartam semmit csinálni, de állandóan megkörnyékeznek az osztálytársak, hogy menjek velük csinálni valamit. De ök nem is sejtik, hogy én ezt egyáltalán nem akarom. Csak ültem-ültem a földön, a tornasuerek mögé bebújva, nehogy észrevegye a tanár, hogy lazsálok. 8:15 végre kicsengettek. Öltözö, gyorsan felöltözök, nehogy még valaki megdzóljon. Utálom, ha hozzám szólnak. Legszívedebben mindenkinek kiütném a fogát, aki hozzám szól gúnyosan. De nem teszem. Nem keresem magamnak a bajt, inkáb türök. 8:20 becsengö törire, sietek, már az of. ott van. Rágó kidob,leülök. Már hallom, hogy mondja az of., az lesz a felelö, akineö nyilik a naplo. Kattog a szivem az izgalomtol, nehogy én legyek az. Hiszem bem tanultam meg az anyagot. Nyílik a naplo, (név), nagy kö esik le a szivemröl. Az ora tovabbi reszeben csak lazsaltam. 9:05 kicsengö, fel matekra, a folyoson par ismerös arc............."

Nem is írom tovább, ilyen részlezességgel írja le minden napját. Ebben a füzetben kb. 2 hónapja.

Visszatettem a füzetet oda, ahol találtam. Ti mit csinálnátok a helyemben?

2015. márc. 12. 21:34
1 2 3 4
 31/35 Napsugar11 ***** válasza:
100%

Szerintem a fiad azért írja le ilyen részletességgel a napját, mert figyelemre és törődésre vágyik, amit nem kap meg a környezetétől. Ezt az iskolai és az otthoni környezetre is értem. A nehézség viszont az, hogy már olyan szintre jutott, ahol nem is tudná ezt elfogadni...

Vagyis hiába akarnád megkérdezni, hogy mi volt az iskolában, vagy hiába akarnál vele beszélgetni, mert elmenekül a saját világába, és a válasza annyi lenne, hogy "semmi..." Vele nem történik semmi, vagy ami igen, azt sem akarja mással megosztani, mint a naplójával, vagyis a napló az egyedüli barátja.

Amiatt tiltakozik, hogy más környezetbe kerüljön, mert fél az újtól. Itt lehet, hogy nem szeretik, mert kilóg a sorból, de legalább tudja azt, hogy hova megy és kikkel találkozik a nap folyamán. Semmi olyan dolgot nem tolerál jól, ami ebből kimozdítaná.

Viszont legbelül vágyik társaságra, és arra is, hogy olyan lehessen, mint a többi fiatal. A naplója alapján segítségre vágyik, és arra, hogy valaki megfogja a kezét és kivezesse ebből az állapotból. Ezért akar orvos lenni. Segíteni szeretne... Tudja, hogy neki is mekkora szüksége lenne segítségre, és ha majd nagy lesz, akkor ebben tudja magát kiteljesíteni, hogy amit ő szeretne, megadhassa másoknak.

Vannak még olyan dolgok, amiket ide nem szeretnék leírni, de írok privátban, és ha gondolod, beszélhetünk róla.

2015. márc. 13. 10:16
 32/35 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a fiad kenyszerbeteg, pszichologus!!!
2015. márc. 13. 21:36
 33/35 anonim válasza:
Engemet nem ijesztene meg.Vannak emberek, akiknek efféle szokásai vannak.örülnék, ha lenne a környezetemben hasonló ember. Igen...
2015. márc. 14. 20:33
 34/35 anonim ***** válasza:
Napsugárral egyet értek. Magányos és szeretetéhes lehet ez az én véleményem. Nem jó, hogy nem szakember írta fel a nyugtatót. Azonkívül, még, ha Ő írja is fel nem hinném ilyen korú gyereknek kéne szednie. Álmosít minden nyugtató és függőséget is okoz. De mindenképp kikérném egy pszichiáter véleményét.
2015. jún. 4. 09:28
 35/35 anonim ***** válasza:
Szerintem tenyleg van valami nagy baj vele ez nem normalis dolog
2015. júl. 1. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!