Mit csinálnátok, ha ilyet találnátok a 16 éves fiatok ágynemütartójában?
Ma ki akartam cserélni a huzatot a fiam ágynemüjén, kinyitottam az agynemütartoját és ahogy kivettem a takarót, láttam, hogy ott van egy füzet. Gondoltam, kiveszem, mert volt már olyan, hogy beesett, utána meg kereste 2 napig. Kivettem, de semmi nem volt ráírva. Kinyitottam, és nagyon megdöbbentem. 2 hónapja minden napja le van írva percröl-percre pontosan, hogy mit csinált. Nagyon részletesen. Pl: 2015. 03. 08.
-> "06:08 felkeltem, 06:20 kiszáltam az ágyból, mentem a fürdöszobába, pisiltem, zuhanyoztam, majd 06:40-kor visszentem a szobámba, felöltöztem és 6:50-kor mentem reggelizni. 7:05-kor bepakoltam az iskolatáskába. 7:10-kor mentem a fürföszobaba, megmostam a fogam, beraktam a kontaktlencsém és beszeléztem a hajam, majd öegertötlenitettem a kezem Dettol léufertötlenitövel. 7:20-kor felvettem a kabátom és az iskolatáskám, elindultam az iskolába. Útközben nem jellett sokat várni a lámpánál, szinte semmit. Majd ahogy a Szalkay László utcán átmentem, találkoztam (név)-vel, köszöntünk egymásnak. Nagyon siettem, hogy el ne késsek az iskolàból. 7:28-ra oda is értem. Bementem a tanterembe a tornazsákomért és már szaladtam is az öltözőbe, mivel ma első órànk tesi volt. Az öltözőben nem volt senki, mimdig én vagyok a késős. Mikor már a cipőt és a nadrágot levettem, megjött (név). Ő is pont olyan késős, mimt én. Gyorsan átöltöztem és szaladtam a tornazerembe, nehogy igazolatlant kapjak, de még így is 5 perc késéssel, 7:35-kor értem oda. Mondta a tanár, hogy fussunk 8 kört, de én csak 5-öt futottam, úgy is mimdenki csal. Miért pont én lennék a kivétel. Majd a futás után leültema padra, nem akartam semmit csinálni, de állandóan megkörnyékeznek az osztálytársak, hogy menjek velük csinálni valamit. De ök nem is sejtik, hogy én ezt egyáltalán nem akarom. Csak ültem-ültem a földön, a tornasuerek mögé bebújva, nehogy észrevegye a tanár, hogy lazsálok. 8:15 végre kicsengettek. Öltözö, gyorsan felöltözök, nehogy még valaki megdzóljon. Utálom, ha hozzám szólnak. Legszívedebben mindenkinek kiütném a fogát, aki hozzám szól gúnyosan. De nem teszem. Nem keresem magamnak a bajt, inkáb türök. 8:20 becsengö törire, sietek, már az of. ott van. Rágó kidob,leülök. Már hallom, hogy mondja az of., az lesz a felelö, akineö nyilik a naplo. Kattog a szivem az izgalomtol, nehogy én legyek az. Hiszem bem tanultam meg az anyagot. Nyílik a naplo, (név), nagy kö esik le a szivemröl. Az ora tovabbi reszeben csak lazsaltam. 9:05 kicsengö, fel matekra, a folyoson par ismerös arc............."
Nem is írom tovább, ilyen részlezességgel írja le minden napját. Ebben a füzetben kb. 2 hónapja.
Visszatettem a füzetet oda, ahol találtam. Ti mit csinálnátok a helyemben?
Elfolytott düh, stressz és kamasz kor. Az hogy percenként változik a hangulata szerintem normális. Legalább is nekem is ez volt és nem akartam senkivel sem beszélni. Egyébként ha ilyen részletesen ír mindent szerintem nagyon jó kém lenne bár tudom ez nem segít a helyzeteden.
Szerintem azért ír mindent így részletesen mert nem tud barátkozni és így ahogy kiírja magából a dolgokat olyan mintha elmondaná egy bizalmasának. Bármit is teszel hagyd had írja ki a dolgait mivel máshogy egyenlőre nem tud megbírkózni a fusztrációval ami benne van. Valahogy meg kéne találni, hogy mi akar lenni és, hogy az motiválja. Olyan mintha semmi célja sem lenne. Egy jó szakember szerintem sokat tudna segíteni.
Teljesen kilóg a sorból.. Viselkedésre, jellemre, stílusra. Mimdenhogy.
A kinézete sovány, de azért nem annyira, kék szem, barna haj.
Utál közösségbe menni, még a bolta sem megy el (magába).
Biosz, kémia megy neki, ha már azt mondta azok miatt nem szeretne sulit váltani? Mi szeretne később lenni?
A napló idézetben látszik, hogy fél a töri felelet előtt, mert nem készült, pedig ha tovább akar tanulni, abból is érettségiznie kell majd. Te is írtad, hogy nem tanul. Így van értelme erőltetni a mostani suliját? Nem jó a társaság, nem szeret bejárni, így tanulni sem tud, mert stresszel.
Előző iskolájában voltak barátai?
Az az álma, hogy prvos legyen. (Öszintén, nekem erös kérelyeim vannak, hogy ilyen hozzállással hogy fog ez menni.) Tavaly megkérdeztem, hogy mi lesz, ha nem veszik fel orvosora, erre a legnagyobb nyugalommal rávágta: "Akkor megölöm magam vagy eltünök a világból, mert úgy semmi értelme nem lenne az életemnek!"
A suli váltásról hallani sem akar, pedig már nem egyszer mondtuk neki, hogy mi nem haragudnánk, ha egy könnyeb helyee menne. De bunkó módon tudatta, hogy neki a mostani osztályában a helye.
Barátai általános iskolában sem voltak, illetve egy lány barátja volt, de mióta elvallagtak, vele sem beszél soha.
Lehet, hogy nem úgy kellene rákérdezni, hogy akar-e KÖNNYEBB suliba menni, mert így csak azért is "bizonyítani" akar. Nem is a bizonyítás a legjobb szó rá, mivel írtad, hogy nem nagyon tanul, csak nem akarja magát gyengének mutatni, nem akarja, hogy azt higgyétek ez túl nehéz volt neki és könnyebre kell váltania. Simán "másik" iskolaként rá lehetne kérdezni még. Ha ennyire nem kedveli az embereket, nem gondolom, hogy jó orvos válhatna belőle valaha is. Kérdezgettétek már milyen orvos szeretne lenni? És miért akar orvos lenni? Nem csak orvosként lehet hasznos tagja a társadalomnak.
Nincs más amiben kiemelkedően teljesít? Az ilyen korú fiúk általában kenik, vágják az informatikával kapcsolatos dolgokat. Ilyen irányba nem lehetne terelni? Szerintem (bármennyire is sztereotip a kijelentés) azon a területen több visszahúzódó ember van és könnyebben beilleszkedne.
De tényleg nagyon összetett az ügy és ha végképp nem jön be ez a suliváltásos dolog nem tudom mit csinálhatnátok. Viszont, ha ilyen a hozzáállása, szerintem pszichológushoz sem menne el. Esetleg fényképezz le pár oldalt a füzetéből, menj el Te egy dokihoz és mesélj el róla mindent. Hátha tud segíteni így is.
Ő sem tudja megmondani,hogy miért akar orvos lenni, tetszik neki ez a szakma.
Nem akar sulit váltani.
1 hónapja voltunk pszichológusnál, azóta már volt 1-szer valami teszten, de ma megint menni fog MMPI tesztre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!