Mit tegyek hogy a 4 évvel ezelőtt történteket elfelejtsem? Csak 12 éves voltam mikor a nevelőapám megerőszakolt, egyszerűen hiába próbálom elnyomni és elfelejteni nem megy. Ti mit csinálnátok hogy elfelejtsétek?
(privibe is írhattok)
légyszi értelmeseket
Elfelejteni soha, de pszichomókus segíthet feldolgozni.
A rendőrség meg jó, de
a - már nincsenek rajtad külsérelmi nyomok
b - hatszázszor kifaggatnak, s csak még nagyobb fájdalmat okoznak ezzel
El kell engedned az élményt. Megsiratni, meggyászolni, feldolgozni valahogy, és továbblépni. Én így csinálnám:
Felidézném a fájdalmat, a félelmet, és az akkori énemet, az érzéseit, és a valós énemmel állnék mellette, átérezném mindazt, ami történt, és engedném feltörni a fájdalmat. Ez általában nagyon, nagyon fáj. Ha a fájdalom kiéget, utána jobb lesz, és jöhet némi gondolati munka.
Feldolgozás alatt azt értem, hogy elgondolkozol azon, miben befolyásolja ez a világképed, miben csalódtál, amikor ez megtörtént, jó volna feltenned magadnak a kérdést, hogy tudsz-e még bízni az emberekben, elhiszed-e, hogy ez csak azért történhetett meg, mert kiszolgáltatott és éretlen voltál, de most már tehetsz ellene. Elfelejteni még ezután sem tudnád, de lassan eltávolodna az élmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!