Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Okozhat a depresszió szervi...

Okozhat a depresszió szervi bajokat?

Figyelt kérdés
Hat éve ért egy családi tragédia amit a mai napig nem hevertem ki. Állandóan roszzkedvű, motiváció nélküli vagyok, és most már alvászavarjaim, emésztési és bélproblémáim is vannak. Háziorvosnál voltam, enyhe nyugtatót írt fel - semmi nem változott. Tudtok tanácsot adni?
2008. aug. 25. 15:25
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
sajnos a depresszió okozhat szervi bajokat és a nyugtató önmagában nem segít. mindenképp pszichoterápiára lenne szükséged a feldolgozatlan trauma miatt. érdemes ellátogatnod a www.pszichodrama.hu oldalra, ha csoportos terápia szimpatikusabb. Egyéni pszichoterápiába is mehetsz, a neten sok pszichológus megtalálható.javaslom a a [link] és [link] oldalt, ha egyéni terápia érdekelne. mindenképpen fogj bele, megéri! Pszichiátert is felkereshetsz,ő gyógyszert fog felírni, de tudnod kell, hogy a gyógyszer önmagában nem gyógyítja a depressziót.csökkenti a tüneteket, de csak addig, amíg szeded a gyógyszert, ha abbahagyod, újra előjön a problémád, úgyhogy mellette ugyanúgy szükség van pszichológusra!
2008. aug. 25. 15:42
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

De még mennyire! Rengeteg betegség lelki eredetű, csak éppen nem ismerik fel az okokat.

Az alvászavar a depresszió első és legjellemzőbb tünete, az emésztési zavarok simán lehetnek az idegességtől.

A megoldás nem a nyugtató, hanem egy pszichológus kezelése. Hangsúlyozottan nem pszichiáter, ugyanis azok leginkább csak antidepresszánst írnak fel, ami sok esetben ugyanúgy nem segít. Együtt fel kellene, hogy tárjátok az okokat és megszüntetni őket, sajnos ahogy írod is, amíg a családi tragédiát fel nem dolgozod, semmit sem javul majd az állapotod, nyugtató ide vagy oda.

2008. aug. 25. 16:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Két nagyon értékes választ kaptam Tőletek, már átnéztem az oldalakat. Hiszitek, vagy nem már ettől jobb!:)) Köszi!!!
2008. aug. 25. 20:26
 4/5 SirRasor ***** válasza:
49%

Inkább egy verés kéne neked, attól megjönne az eszed és most jól figyelj: pszichológus/pszichiáter csak kidobott pénz, vagy maximum akkor jó, ha annyira gyenge vagy, hogy ne tudnád egyedül kezelni a helyzetet. A probléma meg pont az, hogy azt hiszed egyedül nem tudsz túllépni a dolgon, mert túl kéne lépni rajta. Mondjuk emiatt senkit se lehet hibáztatni, mert a szeretteink elvesztésére senki se tud előtte felkészíteni, DE ha nem lépünk túl rajta, akkor mégis mire megyünk az életben? Kedvtelen vagy? Motiváció nincs? Akkor most mégis miért élsz? Biztos van a környezetedben számos olyan ember, akinek boldogabbá tudnád tenni a napjait. Ha pontosabban tudnám mi történt veled konkrét megoldást is tudnék mondani, de a lényege az egésznek, hogy a nyugtatótól kezdve az összes szerig mind fölösleg, mert a kulcs BENNED VAN, nem valami szerben vagy egy másik emberben (pszichomókusokra gondoltam most). Az elmédnek hihetetlen ereje van és bármire képes vagy vele, hisz gondolj bele, most pont emiatt vagy ilyen állapotban, mert ha más 'programokkal' futna az agyad, lehet picit se viselne meg a dolog.

Lehet ez nem a legszebb hozzászólások egyike, de érdemes végiggondolnod.

2008. szept. 8. 08:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Jaj ne má! Mindenhol ott vannak a szcientológusok?!?!
2008. szept. 18. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!