16 évesen depresszió?
Eddig nekemis csak ilyen kétszínű barátaim voltak.. de most végre megtaláltam az "igazit"..:D Ne add fel... Emlékezz vissza, hogy mit szerettél csinálni kiskorodban... mi volt az ami leginkább vonzott (rajzolás, éneklés stb.:)) Kell lennie valamilyen célodnak az életedben... Biológia szakkör az unalmas.. semmi értelme...:D
Az sem baj ha nem vagy sovány... Az a lényeg hogy EGÉSZSÉGES legyél!:) Az egészséges embernek szép az alakja, lehet hogy nem vagy modell alkat, attól még lehet jó alakod...
Pasizni csak akkor kezdj el ha lelkileg kész vagy rá, hiszen egy szakítás csak még mélyebbre lökhet.
szia!nem tudom hogy mennyire aktuális de leírom.
én 17 éves és lány vagyok,depressziós. jelenleg nagy dózisú antidepresszánsokat szedek és minden második nap a pszichiátria járok ellenőrzésekre. amit leírtál az még nem depresszió de ha nem segítesz magadon akkor sajnos azzá válhat főleg ha meg van rá a hajlamod(nekem anyukám,a nagymamám és a nagyapám is klinikai depressziós volt).az osztályomban senkivel sem vagyok jóban, nem tudtam beilleszkedni oda(emiatt sokat sírtam) de helyette megpróbáltam az évfolyamon keresni barátokat.szerencsére rátaláltam a legjobb barátomra meg a régi barátaim is az évfolyamtársaim lettek.
ha nem találsz barátokat akkor sincs baj:tartsd a kapcsolatot a régi barátaiddal!vagy próbálj meg az évfolyamon barátokat keresni vagy kezdj el egy táncegyesületnél táncolni esetleg más sportokat elkezdeni! én sem vagyok sovány(36/38as a méretem)és a legtöbb barátnőm 32/34es méretű de azzal semmi baj ha nem vagy csontsovány!
a másik ami fontos próbálj meg beszélni az érzéseidről az anyukádnak vagy ha neki nem tudsz akkor kérdd meg őt hogy vigyen el pszichológushoz akivel kibeszélheted a gondjaidat,gondolataidat.
nekem azt tanácsolta a pszichológusom hogy (a pszichiátrián felírt gyógyszerek mellett) gyújtsak illatos gyertyákat,tartsak egy nagy illatos fürdőt,hallgassak nyugtató/vidám zenét vagy rajzoljak/kreatívkodjak mert ezek az egészséges léleknek is jót tesznek.ezek mellett pedig mozdulj ki otthonról a hétvégén is,tégy egy sétát ott ahol jól érzed magad!
nekem egy éve nincs barátom és az előző fiúmmal való szakításba szó szerint belebetegedtem mert nem szépen ért véget az a kapcsolat de rájöttem arra hogy szingliként teljesebb életet élhetek nem kell állandóan egy másik ember terhét a vállamon cipelnem,nem kell állandóan egy másik lélekkel foglalkoznom. neked azt tanácsolom hogy csak akkor kezdj bele egy kapcsolatba ha te teljesnek érzed magad, nem mert másokon azt látod hogy milyen boldogok(kevés az ilyen kapcsolat és még a legtökéletesebbnek tűnő párok sem boldogok állandóan)meg mert egy kapcsolat nélkül kevesebbnek érzed magad. nem vagy kevesebb!!
remélem nem sikeredett túl hosszúra és remélem nem idegesítő a sok vesszőhiány.
és még jobban remélem hogy megtalálod/tad a helyed és boldog leszel/vagy!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!