Szerintetek van értelme a pszichológusnak?
Azt mondod az a bajod, hogy nem beszélsz emberekkel. Ő próbál veled beszélni mindenféléről, hogy tesztelje, tényleg nem tudsz-e. Mit nem értesz?
Lehet, hogy segít neked majd fejlődni, próbálkozz, adj neki esélyt legalább egy hónapra. Beszélj vele, próbáld meg rávenni magad.
Sztem is adj még időt magadnak, és neki is.
Egy ilyen terápia hosszú szokott lenni.
Először is felejtsd el, hogy hülyeségeket, oda nem illő dolgokat mondasz. A terápiában minden oda illő, a terápia szabad asszociációkon alapul.
Nekem alapvetően semmi gond a kommunikációs készségemmel, de a terápiás üléseken néha én is összevissza beszélek, legalábbis így érzem, de a terapom megnyugtatott, hogy ez teljesen rendben van, ha így jutnak eszembe a dolgok, akkor így, és amit én összevisszaságnak éreztem, abban ő érezte az összefüggést.
Úgyhogy nyugodtan mondhatsz BÁRMIT, ami eszedbe jut. Ne mérlegeld, hogy oda illik, vagy sem, csak mondd. A terápia védett közeg, nem fog senki hülyének nézni, elítélni emiatt, a pszichológusnak az a dolga, hogy feltétel nélküli elfogadást nyújtson. Szóval nem lehet hibázni, hidd el. Ha véletlenül hülyeséget mondanál, akkor sem dől össze a világ!
És igen: a terápia sikeréhez idő kell. Nem tudom, hány éves vagy, de gondolj bele: egész eddigi életedben rakódtak egymásra a problémák, amik miatt most jársz. Ha nem is ugyanannyi idő lefejtegetni, de azért sok idő. Sokat segítene, ha többet beszélnél, és tényleg BÁRMIT! mondhatsz, a terápiában nincs oda nem illő mondandó, nincs hülyeség. Amit mondasz, az illik oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!