Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elmondhatom a pszichológusnak,...

Elmondhatom a pszichológusnak, hogy folyton az öngyilkosságon agyalok? És hogy legszívesebben meg is tenném?

Figyelt kérdés

Ezek után ugye nem fog önveszélyesnek tartani? Meg lehet ezt beszélni vele?

20L

2015. febr. 13. 05:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

Meg lehet,persze.

Viszont lehetséges hogy kórházba utal ez is emberfüggő.

2015. febr. 13. 05:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze, sőt, vele KELL megbeszélni, mindenképp mondd el, hogy segíthessen.
2015. febr. 13. 05:51
 3/12 A kérdező kommentje:
Jó lenne elmondani, csak nem merem. Szívesebben tartogatnám magamnak a gondolatot, de így meg nagyon félek hogy megteszem. Ha meg elmondom, attól félek hogy ő mit tesz..
2015. febr. 13. 05:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan mondd el neki. Ha mindenkit bezárnának, aki ezen agyal, vagy agyalt valaki, ahhoz egész városnyi új kórházak kellenének :D Nem sokan maradnának kinn :)

Szóval nem lesz meglepve, hallott ő már ilyet sokat.

Viszont ha elmondod, akkor valószínűleg fog tudni segíteni, és együtt megoldhatjátok az ügyet, ami miatt néha ilyen szxrul érzed magad.

2015. febr. 13. 06:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem mondod el neki, miért is keresed fel?

Hogyan vársz segítséget, ha segítődet átvered hallgatásoddal?

2015. febr. 13. 06:18
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a pszichológus az, akihez őszintének kell lenned. Nekem is volt depresszióm, voltak öngyilkos gondolataim. Elmondtam a pszichológusnak, aki beszélgetéssel, terápiával kezelt. Volt egy lány, akivel együtt jártam oda, neki hasonló gondjai voltak, őt pszichiáterhez küldte, aki írt fel neki depresszió ellenes gyógyszert. Nem zárják be az embereket, nem történik velük semmi rossz, ettől nem kell félned. Plusz a pszichológust is kötelezi a titoktartás, így ki sem tudódik a dolog. A saját érdekedben viszont meg kell adnod neki az esélyt, hogy segíthessen, nem verheted át. Légy őszinte, öntsd ki a szíved neki, ami amúgy az első lépés a gyógyulás felé.

Sok sikert!

2015. febr. 13. 06:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológusnak tényleg csak úgy van értelme, ha nem rejtegeted előle a dolgaidat. Legyél őszinte :)

A legtöbb szakember hallott már ilyet, legfeljebb fokozottan odafigyel majd és beszéltek a témáról. De én olyat is tapasztaltam, hogy a pszichológus kifejezetten nem éreztette, hogy ez mennyire nagy dolog (gondolom mert tudta hogy enélkül is tudom) csak beszéltünk azokról a gondolatokról és érzésekről és így sokkal könnyebb volt. Segít, ha nem tartod magadban, szóval beszélj róla. Ha valakinek elmondhatod, az a pszichológusod (már amennyiben bízol benne és jó szakembernek tartod). Nem kell félni :)

2015. febr. 13. 08:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mond el. Kulcsfontosságú, hogy őszintén elmondj minden, különben nem tud segíteni. Mindent mondj el neki, mit érzel, milyen gondolataid vannak.
2015. febr. 13. 11:18
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen elmondhatod neki, sőt fontos lenne, hogy őszintén beszélj vele erről. Akkor tud segíteni, ha tud arról, hogy milyen érzéseid és gondolataid vannak, mint mész keresztül.

Azért jársz hozzá, hogy a lehető legtöbb segítséget kapj, ő pedig azért választotta ezt a hivatást, mert segíteni szeretne másokon.

2015. febr. 13. 11:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Mondd el, de ez nem jelenti azt, hogy egyből be fognak zárni, sőt. Konkrétan telt ház van a kórházakban, kevés ott az orvos és a személyzet, úgyhogy örülnek, ha valaki nem akar bevonulni.

Két esetben kötelezhetnek csak kórházi kezelésre. Ha közveszélyes vagy és ezt a bíróság is megállapította; vagy ha önveszélyes vagy (például ha nem jön össze az öngyilkossági kísérlet és a mentősök visznek be), de ebben az esetben jellemzően másnap már ki is engednek, miután aláírtál egy papírt.

Anno én is elmondtam és csak gyógyszert kaptam rá (ráadásul én magánrendelésre a kórházba jártam, szóval ha annyira akartak volna, simán ott is tarthattak volna).

2015. febr. 13. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!