Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék változtatni az...

QQriQ19 kérdése:

Hogy tudnék változtatni az állapotomon?

Figyelt kérdés
Nem érzem jól magamat az életemben, értéktelennek érzem magamat. Olyannak aki nem kell senkinek. Úgy érzem hogy az emberek csak kihasználnak, és azért vannak mellettem mert ebből előnyük származhat. Nem tudok megbízni senkiben. Mióta "párommal" különmentünk nem volt senkim ( ennek már vagy 6 éve ).És azóta már az is megfordult a fejemben hogy csak érdekből volt velem ő is. Nem érzem úgy hogy bárkinek is kellenék csak úgy magam miatt.Kinek kellene egy ilyen ember mint én? Az elmúlt években sokszor megfordult a fejemben hogy véget vessek a szenvedéseimnek, de nem volt merszem hozzá, gyáva vagyok. Jó lenne csak egyszerűen elaludni végleg. Miért nem ilyen egyszerű??? Nem akarok már élni. Így nem. De nem tudom hogy változtathatnék ezen.... Szükségem lenne orvosra? Volt már valaki hasonló helyzetben? Kilátástalannak látom a jövőmet, félek hogy magamra maradok.
2015. márc. 2. 01:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

"Úgy érzem hogy az emberek csak kihasználnak, és azért vannak mellettem mert ebből előnyük származhat. Nem tudok megbízni senkiben. "

A hiba mindig a mi készülékünkben van, és nem a másikban.

Egyszer fel értékeled magad, hogy kihasználnak, olyan valamit vélsz a magadénak, vagy amivel vélsz rendelkezni. Amit mások kihasználna, a másik szavadban meg, hogy kinek kellenél?.

Olyanok vagyunk amilyenek természetesen nem jók. És ezt el kell tudni fogadni, és a másiktól is, különben meg magunkra maradunk az önsajnálatunkkal.

Probáld úgy szemlélni az életet, hogy minden rendben van.

Csak az egó gáncsoskodik panaszkodik, hogy elterelje a figyelmedet a jelenről az Élet áramlásától. Mert ha nem vagyunk a jelenbe akkor azt sem vesszük észre ami adódna lehetőség. Mert valami elképzelthez ragaszkosunk, és ha nem az jön akkor már értelmetlennek látjuk az életet.

Pedig egy szakítás, egy válás nem a vég. Valamit lehet, hogy megtanultál, és ezért lett vége, vagy kitudja miért.

Most az van ami van, de ezt is jó elfogadni, mert pillanatnyilag úgy sem tehetsz mást. És kár a drága élet időt kesergéssel tőlteni. Mikor lehetne örülni is,ha szét nézel biztosan megtalálod amit az élettől kaptál ajándékba. Vagy csak nézz körül mennyi szenvedés van a környezetünkben a világban. Ha erre tekintek akkor a magamét már nem is tartom nehéznek.

Rémélem egy kicsit segít.:)

2015. márc. 2. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!