Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Annak mi az oka, ha valaki...

Annak mi az oka, ha valaki nem érzi magát jól a bőrében és nem tudja mással sem megélni az intimitást? És hogyan kell rajta változtatni?

Figyelt kérdés

Akkor érzem pl. ezt az érzést, ha másnál alszom. Valahogy nagyon félelmetes számomra másnál aludni, félmeztelenül. De a legerősebben akkor érzem ezt a nyugtalanságot, ha lányokhoz közeledem. Ha érzem, hogy forrósodik a hangulat, akkor valami nagyon rossz érzés fog el, és úgy érzem, nekem nem szabad tovább közelednem. Valahogy nem érzem helyesnek, és egyedül érzem magam.

Pszichológus szerint ez azért van, mert saját magammal szemben se tudom megélni az intimitást. De mit jelent ez? És hogy kell ezen változtatni?

2014. nov. 23. 16:45
 1/2 A kérdező kommentje:
Akkor is ez a páni félelem jön rám sokszor, ha iszom. Valahogy félek, hogy rossz fog történni. Nemegyszer volt már buliban, hogy nagyon keveset ittam, de mégis hánynom kellett, és nem az alkoholtól, hanem a stressztől. Egyszer, amikor házibulit csináltam és sok embert meghívtam, akkor is annyira paráztam, hogy valami rossz történik és kicsúsznak a dolgok az irányításom alól, hogy egész nap hányingerem volt és hánytam is, anélkül, hogy ittam volna.
2014. nov. 23. 16:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon szorongsz úgy látszik. Kicsit olyan, mintha megfelelési kényszered lenne. Pedig ne legyen. Minden a te irányításod alatt zajlik. Nekem is volt ilyen régebben, ez a másnál alvás dolog pedig elég zavaró tud lenni. Miért nem érzed jól magad a bőrödben? Önbizalomhiány?

Próbáld meg jobban kiismerni magad és bízni önmagadban. Ez a legfontosabb. Bízz önmagadban.

2014. nov. 23. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!