Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós vagyok?

Depressziós vagyok?

Figyelt kérdés

20 éves fiú vagyok. Igen, érzem magamon hogy férfinak nem mondhatom magam. Soha nem volt barátnőm, bár úgy érzem sokszor lehetett volna már rá esélyem, mégis féltem tőle. Ha egy nővel kezdek el beszélgetni rettegek, félek. Félek hogy mit gondol rólam, elakad a szavam, izzadok, nagyokat nyelek. A közeli barátaimmal nagyon jól érzem magam, bármiről elbeszélgetek, viszont ha egy idegen is ottvan már nem tudok úgy kibontakozni.

Facebookon ismerkedtem meg egy csodás lánnyal közös érdeklődés alapján. Többször utalt rá hogy találkozzunk de eddig mindig halogattam. Kiderült hogy az egyik szomszédom a legjobb barátnője, így őt is elkezdtem kerülni nehogy rossz véleményt tudjon alkotni rólam. Tudom hogy ilyet egy normális ember nem tesz. Úgy volt hogy találkozni fogunk egy koncerten. El is mentünk mindketten, de nem úgy sült el ahogyan azt vártuk. Megijedtem, menekültem tőle. Láttam hogy vár rám, fél percenként körbe tekint és borzalmasan éreztem magam hogy nem megyek oda hozzá. Elbújtam mint egy kisgyerek és a koncert alatt végig csak őt figyeltem, majd hazamentem és sírtam.

A mostani hétvégén egy újabb találkára kerülne sor, de nemtudom mi tévő legyek. Hogy a barátnői is ott lesznek az bőven rontja a dolgot. Teljes káosz az elmém, nem tudok aludni, szívverésem az egekben. Ami biztos az az hogy önbizalomhiányos vagyok. De depressziós is? Régebben azt hittem hogy elmúlik és mindig csak halogattam a barátnő szerzést hogy majd ráérek... De most itt az alkalom, nem találkoztunk de úgy érzem hogy ő az igazi. Nem csak attól félek hogy csalódott lesz a találkozásunk után (az hogy megcsókolni nem merném egy millió %), hanem hogy én is teljesen összeomlok majd utána. Bár ha elveszíteném anélkül hogy találkoznánk, valószínűleg ugyan ez lenne a végeredmény.

2015. febr. 8. 16:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Pszichológushoz kéne menned, mert ez a norális életvezetést akadályozó szorongás, lelki szempontból ugyanúgy betegségnek tekinthető, mint egy testi betegség. De addig is erőltesd meg magad! Hány olyan dolgot csinál az ember, amit a pokolba kíván, egy vizsga, egy fogorvos, ha muszáj, akkor meg kell erőltetni magunkat és megtenni. Nem fog magától megjavulni, sőt egyre rosszabb lesz. Találkozni találkozhatsz négyesben is a lánnyal, az ő barátnője meg a te barátod, ztán, ha már ismeritek egymást, könnyebb egyedül.
2015. febr. 8. 16:24
 2/2 Szandra87 válasza:
:) Ne aggódj ennyire...de tény,hogy erős szorongásod van,amit amúgy az ember mindig magának generál. Tehát,te tudod rá a gyógymódot is. Persze,ahhoz össze kéne kapnod magad, hidd el, a hölgy nem fogja leharapni a fejed :) Nem azzal okozol csalódást,ha találkozol vele,hanem azzal,hogy el sem mész,még az esélyt sem adod meg magadnak, róla nem is beszélve. Ha meg jóban vagytok, kérd meg,hogy kettesben szeretnél vele találkozni, nem kellenek oda a barátnők. Ez szerintem kivitelezhető. És nem kell az első randin mindjárt csókolózni. Nem mindenki az a típus,és ettől még nem dől össze a világ. Ha már beszélgettek egy jót,az is tökéletes,a lényeg,hogy érezzétek jól magatokat egymás társaságában. Lazulj el, ne görcsölj rá,mert pont a görcsösség tud elrontani sokmindent, és te pont ezt nem szeretnéd,ahogy a leányzó sem. Szóval csak nyugi,fel a fejjel,és bátran! ;)
2015. febr. 10. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!