Miért van manapság ennyi depressziós ember?
És most nem csak a 13 évesekre gondolok hanem felnőttek közt ugyanúgy rengeteg amúgy egész jól élő családdal rendelkező ember mondja, hogy milyen rossz neki és hogy meg akar halni mert az egyszerűbb. Miért?
Jó értem én hogy rengeteg stressz éri a mai átlag dolgozó embert de miért kell ettől elveszíteni minden életkedvet? Vagy mitől van az hogy ez már szinte népbetegség?
nezd nem hiszembhogy az emberek maguktol akarnak depresziosak lenni azt kell megerteni hogy ez egy betegseg es nem tehetnek rolla
en is depreszioval kuzdok mar evek ota mar a masodik antidepit szedem nyugtatoval de nem igazan javul az allapotom sajnos
2. válaszolónak
nem bántásból írtam, tudom hogy ez betegség de miért ennyire elterjedt ez érdekel
1. válaszolónak viszont érdekes az elmélete.
Lehet, hogy hülyeség amit mondok de én még arra gondolok, hogy a napfény hiánya. Merthogy manapság majdnem mindenki a négy fal közt tölti az élete 80 százalékát és talán ez is rásegít hogy kialakuljon a depresszió.
"Jó értem én hogy rengeteg stressz éri a mai átlag dolgozó embert de miért kell ettől elveszíteni minden életkedvet?"
Mondjuk azért, mert rengeteg stressz éri őket?
Hú, micsoda elméletek...
Annak, aki szerint a középosztályban, felső középosztályban nincsenek depressziósok, üzenem, hogy vannak, csak magánban járnak terápiára, ahogy pl. én is.
A depresszió soha nem egy önmagában álló valami, legalábbis ami a komoly depressziót illeti (nem csak valamiféle melankóliát), és nem is mindig jár feltétlenül szuicid gondolatokkal. Jellemzően személyiségzavarokhoz társul. Az emberek többsége küzd valamilyen kisebb-nagyobb fokú személyiségzavarral, anélkül, hogy erről tudna. Ennek az egyik tünete a depresszió. És jellemzően gyerekkorból erednek az okok, mert egy teljesítménykényszeres, nárcisztikus világban élünk, amit nehezen lehet ép ésszel megúszni, csak nagyon-nagyon keveseknek adatik meg "alanyi jogon". Akiknek nem adatik meg, azoknak pedig ott a lehetőség, hogy terápiával helyretegyék magukat, a személyiségük problémás részeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!