Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van manapság ennyi...

Miért van manapság ennyi depressziós ember?

Figyelt kérdés

És most nem csak a 13 évesekre gondolok hanem felnőttek közt ugyanúgy rengeteg amúgy egész jól élő családdal rendelkező ember mondja, hogy milyen rossz neki és hogy meg akar halni mert az egyszerűbb. Miért?

Jó értem én hogy rengeteg stressz éri a mai átlag dolgozó embert de miért kell ettől elveszíteni minden életkedvet? Vagy mitől van az hogy ez már szinte népbetegség?

2015. febr. 1. 20:53
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
AZ ételek miatt! Kőolajszármazékokat, adalékanyagokat, növényvédő szereket és egyéb mérgeket viszünk be a szervezetünkbe....EZ a baj egyik fele, a másik az, hogy tápanyagokban szegényes az étrend és hiányoznak belőle a szervezet jó működéséhez elengedhetetlen anyagok. Ha egy konkrétat emelhetnék ki, akkor az az Omega 3,6,9 lenne... Ezeknek a hiánya okozza többek között a gyulladásos megbetegedéseket...és a depressziót is többek között... Persze a gyógyszer lobbynak és az orvosoknak az az érdekük, hogy elhitessék mindenkivel, hogy antidepresszánsokra van szükségük- csak azt felejtik el közölni, hogy a legfontosabb mellékhatása ezeknek a gyógyszereknek a depresszió és persze a függőség, amit okoz.. (csak egy lelkes amatőr vagyok,nem orvos!)
2015. febr. 1. 20:59
 2/10 anonim válasza:
100%

nezd nem hiszembhogy az emberek maguktol akarnak depresziosak lenni azt kell megerteni hogy ez egy betegseg es nem tehetnek rolla

en is depreszioval kuzdok mar evek ota mar a masodik antidepit szedem nyugtatoval de nem igazan javul az allapotom sajnos

2015. febr. 1. 21:00
 3/10 A kérdező kommentje:

2. válaszolónak

nem bántásból írtam, tudom hogy ez betegség de miért ennyire elterjedt ez érdekel

1. válaszolónak viszont érdekes az elmélete.

Lehet, hogy hülyeség amit mondok de én még arra gondolok, hogy a napfény hiánya. Merthogy manapság majdnem mindenki a négy fal közt tölti az élete 80 százalékát és talán ez is rásegít hogy kialakuljon a depresszió.

2015. febr. 1. 21:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Az itt a gond hogy az emberek szociális kapcsolatait az internet határrozza meg manapság. Sokkal könnyebb elvesni, befordulni és elveszteni szemelől ami fontos. Egy ideig voltam depressziós, és most elszakadt a szál, kellemes üresség, senkinek nemajánlom ;3
2015. febr. 2. 04:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen egyértelmű, az életminőség romlása miatt egyrészt az egyén is rosszabbul él, másrészt az emberi kapcsolatok is romlanak ezáltal romlik az egyén egészsége is. Őszintén szólva mivel sokat jártam pszichiátria én középosztály vagy felsöosztálybeli depresszióst még nem láttam. Az élet lehet mennyország de pokol is. Az egyénen, hogy mennyi múlik nehéz meghatározni, de hogy a környezet befolyásol mindenkit az biztos. Illetve nagyon erős tényező még a szembesülés is, a saját életével. Az interneten vagy a médián keresztül viszonyítási alapokhoz jut, itt hogy élnek, én meg milyen rosszul. Én úgy gondolom hosszútávon több lesz a beteg, mert nőnek a társadalmi különbségek.
2015. febr. 2. 14:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Magyar sajátosság.
2015. febr. 2. 22:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Ez egyébként már nekem is feltűnt, hogy magyarok közt meglepően sok van.
2015. febr. 3. 15:51
 8/10 anonim válasza:

"Jó értem én hogy rengeteg stressz éri a mai átlag dolgozó embert de miért kell ettől elveszíteni minden életkedvet?"

Mondjuk azért, mert rengeteg stressz éri őket?

2015. febr. 4. 08:48
 9/10 A kérdező kommentje:
Ez engem se tett soha padlóra. És még sok mást se.
2015. febr. 4. 19:40
 10/10 anonim ***** válasza:
40%

Hú, micsoda elméletek...

Annak, aki szerint a középosztályban, felső középosztályban nincsenek depressziósok, üzenem, hogy vannak, csak magánban járnak terápiára, ahogy pl. én is.

A depresszió soha nem egy önmagában álló valami, legalábbis ami a komoly depressziót illeti (nem csak valamiféle melankóliát), és nem is mindig jár feltétlenül szuicid gondolatokkal. Jellemzően személyiségzavarokhoz társul. Az emberek többsége küzd valamilyen kisebb-nagyobb fokú személyiségzavarral, anélkül, hogy erről tudna. Ennek az egyik tünete a depresszió. És jellemzően gyerekkorból erednek az okok, mert egy teljesítménykényszeres, nárcisztikus világban élünk, amit nehezen lehet ép ésszel megúszni, csak nagyon-nagyon keveseknek adatik meg "alanyi jogon". Akiknek nem adatik meg, azoknak pedig ott a lehetőség, hogy terápiával helyretegyék magukat, a személyiségük problémás részeit.

2015. febr. 5. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!