Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek? Anyu mit reagál...

Szerintetek? Anyu mit reagál rá majd, ha elmondom neki?

Figyelt kérdés

Már lassan 3éve vagdosom magam..szeretnék leállni vele de egyedül ez nem megy,segítség kell!Kénytelen leszek elmondani mert segítségre van szükség..

Mindenkinek várom a véleményét,de főleg azok érdekelnének akik már átestek ezen

Előre is köszönöm a válaszokat 19\L

2015. febr. 7. 22:59
 1/10 anonim ***** válasza:

Elég széles a paletta, hogy hogyan reagálhat rá. De ahhoz, hogy segítséget kapj nem feltétlenül kell ezt elmondanod neki. Amikor én pszichológushoz mentem én is alig tudtam kifejezni itthon hogy egyedül nem megy és segítség kell (sőt, abban is segíteni kellett hogy ezt jelezzem egyáltalán) de sosem részleteztem igazán hogy mi a baj. És sose beszéltünk arról, hogy esetleg vagdosom is magam, pedig néhány heget láttak, sőt egyszer kórházba is kerültem. De nem beszélünk erről. Ami valószínűleg nem helyes, viszont egyfajta reakció. Ilyen is van. De az is lehet, hogy leszid, vagy extra durván elkezd aggódni érted és állandóan azt lesi majd hogy vagy és mit teszel. Mivel még annyi támpontot se adtál, hogy anyukád személyisége milyen, így ez elég megjósolhatatlan. De tudnod kell, hogy ha túl ijesztő ezt bevallani, akkor egyszerű homályosabb szövegeléssel is meg lehet ezt oldani. Azt mondod, hogy mostanában minden összejött neked, huzamosabb ideje nehezedre esik megoldani a dolgaidat és talán sokat segítene, ha egy abszolút külső szemlélővel megoszthatnád az egészet, aki még ért is az ilyesmihez. Ha anyukád jó fej, megértő és szeret téged, szerintem ennyi után már bele kell mennie hogy a problémáidat egy pszichológussal beszélhesd meg. Ha pedig már ezen kiakad akkor kérdéses, mennyire jó ötlet vele részleteket megosztani.

19/L

2015. febr. 7. 23:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!Anyu személyisége elég változó,mivel sose mondtam el bármilyen kis bajom volt így ezen a téren nem tudom milyen velem.De nemrég tettem egy megjegyzést amikor nagyon kiakadtam,hogy "nem csodálom hogy az emberek felakasztják magukat"és elkezdtem sírni,anyu akkor utánnam jött,megkérdezte hogy mi a baj,azt mondtam semmi,erre annyit mondott hogyha baj van mondjam el mert csak úgy tud segíteni.Azt mondtam nem is kell segíteni..utánna még párszor odajött,és mondta hogyha elmondom mi a baj akkor tud csak segíteni
2015. febr. 7. 23:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Akkor az biztos, hogy törődik veled és szeretnél ha jól lennél. Azt nem tudom mit mondana, ha elmondanád, hogy vagdosod magad, de az valószínű, hogy ha elmondanád hogy zűrös most minden és nehezen bírod és kéne egy kis segítség, akkor támogatna abban, hogy pszichológushoz menj. Az meg nagyon valószínű, hogy akár részletezed a dolgot, akár nem, ennél többet nehezen tudna segíteni. Mert még mit tehetne? Állandóan legyen résen és vegye ki a kezedből a kést? Azért az érdekes volna... A vagdosás tudtommal leginkább csak egy rosszul rögzült stressz levezetési forma. Negatív inger ér és ezt csinálod. Feszült vagy és ezt csinálod. Vagy önértékelési zavarod van és akkor meg azért csinálod. Esetleg mindkettő. De abban, hogy ez a helytelen, ám berögzült viselkedési forma változhasson, eltűnhessen, egy pszichológus kell. Szükség van a terápiás kapcsolatra, hogy megbeszéljétek ott a dolgokat és fokozatosan megértsd mit miért teszel. Az anyukád csak szerető támogatást tud nyújtani ha beavatod és jó esetben azt éreztetheti veled, hogy ő akkor is szeret, ha ilyesmit művelsz és minden rendben lesz majd. Szóval ő melletted lesz majd (attól függ hogy milyen közel, hogy mennyit mondasz és miként reagál) de ha tényleg le akarsz állni, akkor pszichológus. Ha nagyon rossz a helyzet és állandóan csak bántod magad, vagy nagyon mélyeket vágsz akkor esetleg pszichiáter sem árthat, de ezt majd a pszichológus is jelzi, ha szükségesnek látja.

És tényleg minden rendben lesz :) Az már egy hatalmas lépés hogy felismered hogy gond van és még nagyon lépés, hogy felismered, hogy egyedül nem megy. A következő a segítség kérés és hogy mindent beleadva, a támogatást felhasználva megküzdesz a démonaiddal. Nem lesz könnyű, de nincs más út, ezt a harcot meg kell vívni. Én szorítok neked!

2015. febr. 8. 00:08
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm válaszodat és hogy segítettél
2015. febr. 8. 02:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia! Lenyegeben, ugyan azt szerettem volna tanacsolni, mint az eddigi valaszolok, szoval nem irom le akkor megegyszer.

De azt szeretnem elmondani, hogy (bar mar ezt is irtak), nagyon jo, hogy felismerted a problemad es, hogy segitseg kell neked. Ha te szeretned, hogy rendbe gyere akkor segitseggel rendbe fogsz jonni:)

2015. febr. 8. 14:56
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
2015. febr. 8. 16:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Anyukád segíteni szeretne. Engedd meg neki. Sokkal jobb lesz...sok sikert kívánok.

Megírnád, hogy mi lett? Nagyon érdekelne.

2015. febr. 8. 17:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Utolsó neked is köszönöm a válaszod

Megírom majd hogy mi volt de még nem mondtam neki se és holnap megyek szerintem orvoshoz

2015. febr. 8. 22:10
 9/10 anonim ***** válasza:

Remelem sikerul rendbe jonnod

Nekem amikor anyukam megtudta merges volt de aggodott nagyon, feltett. Az elejen nem engedte hogy egyedul legyek otthon vagy ha muszaj volt mindig hivott hogy jol vagyok-e stb. Nem erolteti h mutassam a hegeket (hala egnek). Mar 1 eve jarok terapiara, meg rossz es neha vagok de probalom kibirni (sajnos nekem emelle rengeteg mentalis problemam van)

Remelem idovel jobban leszel, sok sikert

18/L

2015. febr. 8. 22:34
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked utolsó a választ

Nem tudom hogy fog reagálni rá :( örülök hogy neked azért valamennyire jobb lett

2015. febr. 9. 04:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!